Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam!!!

Czy ja moge poprosić o namiary na firmy Gidanex i Gebauer??? bede bardzo wdzieczna :):):)

pozdrawiam

mundzia

Hej,

http://www.gebauer.com.pl/

http://www.gidanex.pl/

Nie mają swoich przedstawicielstw w P-niu, kontakt nawiązałem wysyłając im via e-mail zestawienie swojej stolarki :D

powodzenia

tomjot

URODZILA MI SIĘ CÓRECZKA! HURA!!!

Jeśli komuś daem telefon do podbitkarzy z Komornik (jeżdżą starym passatem kombi szarym) to mimo wręcz dobrze wykonanej roboty nie polecam bo oszukują nailości metrów przy zakupie podbitki!!!. Oprócz tego nie trzymają się terminów i chcą ciągle jakieś zaliczki!!!! Niestety ladnie robia -i tu jest dylemat

Witam

czy może mi Ktoś polecić solidną i z normalnymi cenami firmę stawiającą ogrodzenia z siatki? Z góry dziękuję

Wykonawcy jeszcze nie mam , a też chcę się ogrodzić przed zimą ,ale tanią i dobrą siatke mają na ul. Ostatniej tel. 830 71 30 .

Niestety nie maja wykonawstwa ; sam szukam kogoś - jak znajdę to ci podam.

Pozdr.

Witam

czy może mi Ktoś polecić solidną i z normalnymi cenami firmę stawiającą ogrodzenia z siatki? Z góry dziękuję

Wykonawcy jeszcze nie mam , a też chcę się ogrodzić przed zimą ,ale tanią i dobrą siatke mają na ul. Ostatniej tel. 830 71 30 .

Pozdr.

kiedyś rozmawiałem z firma z Lubonia

mieli lepsze ceny i wykonawstwo od ręki

telefon pozostawiam do znalezienia z Gogle

Witam

Pozdr.

Zgadza się jeśli chodzi o producenta na Ostatniej. Też tam kupowałam i jestem zadowolona. A wykonawca - zadzwoń p. Michał 505 779 685. Są dobrzy. Pozdrawiam. :D

Do niedawna z racji pewnych rodzinnych koneksji, myślałem że temat okien mam rozwiązany i skupię się na pcv. Zobaczyliśmy sobie tu i ówdzie niestety okna drewniane i jest nielada zgryz.

Bardzo spodobał się nam Urzędowski - niestety czas oczekiwania ok 4 m-ce! Znalazłem namiary na 2 firmy: Gidanex i Gebauer (same pozytywne opinie z forum) - szczególnie pod kątem wykonania przesuwnych bezprogowych drzwi na taras. Czy ktoś z Was ma ich okna?

Albo inaczej - czy ktoś ma bezprogowe przesuwne drzwi tarasowe i może się pochwalić gdzie takowe zamawiał?

zapytaj w POz bud w luboniu na przemysłowej

Witam,

czy ktoś z Was zamawiał okna PCV z profilem Schuco ? Gdzie w Poznaniu mogę znaleźć przedstawiciela handlującego takimi oknami ? Wiem, że m.in. firma "Jezierski" robi okna na profilu Schuco, ale dzwoniłam tam i okazuje się, że nie mają dealerów w Poznaniu i najbliższej okolicy :o

Pozdrawiam

A.D.

W Poznaniu okna Jezierskiego sprzedaje firma Marwid-bis na ul. Jeżyckiej (budynek w kształcie rotundy).

Ich strona w necie: http://marwid.budowlany.net/index.htm

Kupiliśmy te okna - służymy informacjami, można nawet obejrzeć.

Marek.

Do niedawna z racji pewnych rodzinnych koneksji, myślałem że temat okien mam rozwiązany i skupię się na pcv. Zobaczyliśmy sobie tu i ówdzie niestety okna drewniane i jest nielada zgryz.

Bardzo spodobał się nam Urzędowski - niestety czas oczekiwania ok 4 m-ce! Znalazłem namiary na 2 firmy: Gidanex i Gebauer (same pozytywne opinie z forum) - szczególnie pod kątem wykonania przesuwnych bezprogowych drzwi na taras. Czy ktoś z Was ma ich okna?

Albo inaczej - czy ktoś ma bezprogowe przesuwne drzwi tarasowe i może się pochwalić gdzie takowe zamawiał?

kupowałeś u nich okna?

kupowałeś u nich okna?

byłem bliski .. brałem tę min tę firmę oraz Bacia Bertrand pod uwagę przy zakupie okien drenianych ... w końcu zdecydowałem się na PCV na profilu galean 7000.

sprawdzałem tę firme i z opinii jaka krąży wyszło że mają dobre okna i dobry serwis, poroznawiaj z B Bertrand w przeźmierowie może dadzą ci lepsze ceny ... U braci Bertrand porozmaiawiaj z Aleksandrem Gałka powiedz że masz namiar od klienta z domem w Komornikach.. jezeli nie ceny to serwis będziesz miał lepszy :lol:

jakby co służe pomocą

Z cyklu "Mądry Polak po budowie"

jak robicie kanały wentylacyjne, nawiewy do kominków to:

-robić maksymalnie proste i ze spadem w jednym kierunku najlepiej na zewnątrz (tak żeby można znich wyciągnąć np. zdechłego kota)

-otwory wlotowe i wylotowe odrazu zabezpieczyć aby nic tam nie wlazło

ja niestety niedopilnowałem wykonawców (bo nie pomyślałem nawet jakie kłopoty mogą być), wszedł kot do nawiewu od kominka, nie mógł wyjść i ...... śmierdzi do dzisiaj, chociaż udało mi się go z bólami i zatkanym nosem wyciągnąć

Z cyklu "Mądry Polak po budowie"

jak robicie kanały wentylacyjne, nawiewy do kominków to:

-robić maksymalnie proste i ze spadem w jednym kierunku najlepiej na zewnątrz (tak żeby można znich wyciągnąć np. zdechłego kota)

-otwory wlotowe i wylotowe odrazu zabezpieczyć aby nic tam nie wlazło

ja niestety niedopilnowałem wykonawców (bo nie pomyślałem nawet jakie kłopoty mogą być), wszedł kot do nawiewu od kominka, nie mógł wyjść i ...... śmierdzi do dzisiaj, chociaż udało mi się go z bólami i zatkanym nosem wyciągnąć

no ja mam siatkę i kratkę na zew. - ale rozumiem, że kot wlazł pewnie w czasie budowy, zresztą takich miejsc w czasie budowy do "zasiedzenia" jest pewnie więcej - trzeba się pilnować. Mi raz dostał się nietoperz, ale szybko go zradarowałem.