iga9 09.11.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Do oknien - czy ktos ma u siebie bezprogowe przesuwane okna ( a wlasciwie drzwi) tarasowe - drewniane lub lepiej z PCV.Na razie sie tylko przymierzam, ale przesuwane znacznie lepiej wpasuja sie w projekt... Jaka jest róznica w cenie miedzy suwanymi a dwuskrzydłowymi otwieranymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 09.11.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Pytanie do ludków myślących o swoich ogrodach.Poszukuję różnych odmian miskantów (trawy ozdobne) i znalazłem w necie osobnika z Buku, który sprzedaje swoje sadzonki tutaj link .Czy ktoś z Was może kupował coś od niego? pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 12.11.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 witam! szukam wykonawców mebli łazienkowych (tanio i solidnie) na terenie Poznania i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 12.11.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Do oknien - czy ktos ma u siebie bezprogowe przesuwane okna ( a wlasciwie drzwi) tarasowe - drewniane lub lepiej z PCV. Na razie sie tylko przymierzam, ale przesuwane znacznie lepiej wpasuja sie w projekt... Jaka jest róznica w cenie miedzy suwanymi a dwuskrzydłowymi otwieranymi? Bezprogowe są mniej więcej (ale raczej więcej) dwa razy droższe od zwykłych rozwiernych; trochę tańsze są uchylno-przesuwne, ale to już nie ten efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.11.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 tomjot dzieki za rozjasnienie tematu - chyba trzeba bedzie sie szarpnac na te okna... Cos za cos - na razie juz 3 okna z projektu usunelam, a reszte niewymarowych pozamianialam na "wymiarowki" - czyli wielkie planowanie ciecia kosztow okien. A tu niespodzianka A co do mebli łazienkowych i nie tylko - mam namiry na dobrego i bardzo dokladnego stolarza wykonujacego meble na zamowienie. Jesli ktos jest zainteresowany niech pisze na priv. Tylko ostrzegam - jest zazwyczaj zawalony robota i do kazdego jego terminu trzeba doliczyc jakies 2 tyg. (stale molestujac przy tem telefonami z przepomnieniem). Wiec to kwestia wybory, czy sie takie zachowanie zaakceptuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 14.11.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Planuję prace na wiosnę i w związku z tym potrzebuję sprawdzonego tynkarza do tynków cementowo-wapiennych.Budowa mieści się w Pobiedziskach, więc może ktoś z okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 14.11.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 w kwestii niesłownych wykonawców, już drugi podbitkowiec zrobił mnie w konia (miał przyśjść pod koniec listopada i nagle się wycofał - dobrze że chociaż poinformował) jeśli ktoś zna dobrego fachowca to poproszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 14.11.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Do oknien - czy ktos ma u siebie bezprogowe przesuwane okna ( a wlasciwie drzwi) tarasowe - drewniane lub lepiej z PCV. Na razie sie tylko przymierzam, ale przesuwane znacznie lepiej wpasuja sie w projekt... Jaka jest róznica w cenie miedzy suwanymi a dwuskrzydłowymi otwieranymi? Witam, mam progowe uchylno porzesuwne drewniane (zdjecia mozna zobaczyc - link w stopce). Bezprogowe mi odradzali: 1. cena, 2. u nas sie nie sprawdzaja: deszcze, snieg, brud - mowie co mi powiedzieli. Progowe tez sa ladne no i nie syfi sie tak do srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 14.11.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Witam.Może ktoś z forumowiczów wie gdzie w okolicach Poznania można kupić zbiornik na szambo ok.8-10m3 w NORMALNEJ CENIE - wszędzie gdzie dzwonię życzą sobie minimum 4000zł z montażem...no chyba ,ze te 4tys to normalna cena??? Obojętnie czy szambo będzie betonowe czy "plastikowe",cena mnie bardziej intetresuje... Byłbym wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewulka73 14.11.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ludzie gdzie w Poznaniu kupię dziennik budowy? A wogóle to się pochwalę że dzisiaj dostaliśmy pozwolenie na budowę. I jeszcze 1 pytanko czy szambo trzeba robić przed budową domu? Areq cena za szambo mnie powaliła.A my musimy chyba zrobić też bo na dzień dzisiejszy to tylko wiemy że kanaliza jest w projecie i robią przetarg,możśe prace zaczną się na wiosnę a może na jesień.A znając nasze realia to na wiosnę ale za 2 lata. My budujemy się w Lednogórze więc będziemy bliskimi sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 14.11.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ludzie gdzie w Poznaniu kupię dziennik budowy? A wogóle to się pochwalę że dzisiaj dostaliśmy pozwolenie na budowę. I jeszcze 1 pytanko czy szambo trzeba robić przed budową domu? Areq cena za szambo mnie powaliła.A my musimy chyba zrobić też bo na dzień dzisiejszy to tylko wiemy że kanaliza jest w projecie i robią przetarg,możśe prace zaczną się na wiosnę a może na jesień.A znając nasze realia to na wiosnę ale za 2 lata. My budujemy się w Lednogórze więc będziemy bliskimi sąsiadami Wychodząc ze starostwa po lewej jest kiosk+punkt ksero ..tam przeważnie są dzienniki budowy. No fakt z tym sąsiedztwem..kamieniem rzucisz to głowy zza płota nie wychylam:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.11.2005 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Pytanie o kuchnie: robił ktos może cokolwiek u nich: STOLMAT ul. Wołczyńska 47m 60-167 Poznań http://www.stolmat.blacom.pl/index.html# ??? Strona uboga, bo podobno są na etapie rozkręcania interesu w Poznaniu, wcześniej działali w W-wie... w drodze do pracy przejeżdzam tamtędy od 9 lat i nie wydaje mi się aby firma miała więcej niż rok. Nazwisko właściciela podane na stronie www jest mi jakoś dziwnie znajome i jezeli jest to to co myśle to napewno nie działali w wawie wcześnej przynajmniej nie w tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 15.11.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 4 tys. za szambo to normalna cena, ja płaciłem 3400 za 8m3 ale do wykopu i zasypania wziąłem inną firmę(koparkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 15.11.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Czy ktoś zna dobrą firmę, która stawia domy od momentu pozwolenia aż do odbioru budynku, czyli kompleksowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CGRZAD 15.11.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Witam serdecznie, Czy mozecie mnie powiedziec jaka odlegosc od ulicy trzeba zachowac przy budowie domu w/g prawa budowlanego. Moja dzialka jest naroznikowa z jednego boku jest ulica. Pilnie oczekuje dorady bo moj architekt adoptujacy powiedzial ze moj dom jest za szeroki. Pozdrawiam Czeslaw P.S. wyczytalem .ze odleglosc od sasiada wynosi 4 metry natomiast nie moge znalezc ile musi wynosic od ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 16.11.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 We wszystkich warunkach zabudowy jakie ostatnio czytałam było 5 metrów. Przy działkach narożnikowych bardzo dokładnie określają w którym miejscu może stać dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.11.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Sprawdź w warunkach zabudowy. U nas np. sąsiad mógł postawić 3m (ściana bez okien) od ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.11.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 W SPR. ODLEGLOSCI SIE WYPOWIEM pewnie - bo t przynajmniej mam wiedze 1. Od dzilki sasiedniej 4 m, lub 3m jesli w scianie nie ma okien - rowniez polaciowych. 2. Od ulicy - raczej min. to 4 m, ale wazna jest tez tzw. linia zabudowy - domow na dzialkach wzdluz danej ulicy. Tu twprczosc urzednikow nie zna granic, ale zawsze mozna poprosic o zmiane (sprostowanie) warunkow zabudowy. My tak zrobilismy i zamiast pierwotnie ustalonych 6m od frontu dzialki mamy 4m, co przy malych dzialkach sie liczy. Tylko takie zmiany to min. miesiac w plecy - urzednik musi swoje przerobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.11.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Acha - a architektowi raczej nalezy wierzyc - nie ma interesu zeby utrudniac Ci zycie, a dodtakowo on te przepisy musi miec w malym palcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 17.11.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 JA odległość od ulicy zmniejszyłem o 1 metr do 4 metrów. Ale musiałem się odwołac !!! i udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts