tomjot 25.11.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Mam problem z deszczówką w starym domu. Mam już projekt mapki etc. Potrzebuję wykonawcy, który jeszcze załatwiłby odbiór w Aqwanecie. może ktoś zna jakiś wykonawców którzy nie zgłupieli z cenami. Przyznam że propaonowana cena niemal 4 tys za 5 m przyłącza i studzienkę mnie powaliła zważywszy na to że we wrześniu robiłam 2 przyłacza wod-kan pod Pozkiem i zapłaciłam za obydwa tyleż samo. Proszę o pomoc dołączam się - też szukam wykonawcy przyłącza wod-kan (a w zasadzie 3 przyłączy - dla mnie + sąsiedzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 28.11.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Gdzie i jakiej firmy kupowaliście fugi ?? ( Okolice Poznania )Gdzie kupowaliście armaturę łazienkową, wanny, kabiny, muszle, umywalki itp, gdzie mają dużą wystawę i gdzie dają ładne rabaty ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 28.11.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Gdzie i jakiej firmy kupowaliście fugi ?? ( Okolice Poznania ) Gdzie kupowaliście armaturę łazienkową, wanny, kabiny, muszle, umywalki itp, gdzie mają dużą wystawę i gdzie dają ładne rabaty ???? było niedwno trochę wyżej - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 28.11.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Gdzie i jakiej firmy kupowaliście fugi ?? ( Okolice Poznania ) Gdzie kupowaliście armaturę łazienkową, wanny, kabiny, muszle, umywalki itp, gdzie mają dużą wystawę i gdzie dają ładne rabaty ???? było niedwno trochę wyżej - A moge prosić ciut precyzyjnniej - nie moge zanleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 28.11.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witam gdzie w Poznaniu mozna obejrzec kabiny prysznicowe w wiekszej ilosci wzorow? Castorame i Leroya znam jakies inne miejsca? pozdraiwam Giant (jeden i drugi), Cermag na Głogowskiej, Sanpol (Pokrzywno i za LM przy A2), na Dąbrowskiego przed petlą Ogrody (zapomniałem nazwy), Economy (3 miejsca, adresy na www) ze str.76 moje fugi to kiesel (nie kreisel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 30.11.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Dołączam do grupki Marcin Konin 30 l. Pozdrawiam Ziomków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 01.12.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Witaj Marcinie! Mojej gorszej połówce właśnie wczoraj stuknęła 30 i z tego powodu złapał deprechę Ciągle coś gada o starości i emeryturze, bredzi o końcu lat szalonej młodości Co robić???!!! Jak nie skończy, to go zabiję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 01.12.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Cześć Marcin Witaj Marcinie! Mojej gorszej połówce właśnie wczoraj stuknęła 30 i z tego powodu złapał deprechę Ciągle coś gada o starości i emeryturze, bredzi o końcu lat szalonej młodości Co robić???!!! Jak nie skończy, to go zabiję i będzie miał te końcowe lata zdrowia dla gorszej połówki życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 01.12.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 30-stka stukneła mi miesiąc temu. Jest tak samo jak wcześniej, no może troszkę wiekszy bagaż doświadczeń. Swojej połówce przyznaj rację . Podobno taki dołek się łapie ale przy 40-stce. Zresztą powiem Ci za dekade czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 01.12.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 05.12.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Czesc, ja też jestem z Poznania, hm jakoś wcześniej nie wpadło mi do głowy, żeby się tu wpisać Pozdrawiam Wielkopolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 05.12.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Cześć leyla w Gołuskach mieszka mój kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 05.12.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Oo I co, chwali sobie? My mielismy na Swięta się wprowadzać, no niestety trochę sie termin przesunie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 08.12.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Halo, halo!!! Co tu taka cisza? Czyżby wszyscy zapadli w sen zimowy? Proszę się w tej chwili obudzić i wrócić na stanowisko, żuczek potrzebuje informacji! Dawać mi tu proszę namiary na dobrych kierowników budowy! Możecie kogoś polecić? Najlepiej z okolic Kostrzyna, Swarzędza, Pobiedzisk? (może być też dalej). Z tego co słyszę do tej pory od różnych ludzików, to nikt nie jest ze swojego kiero zadowolony? Czy to możliwe? Aż taka dolina z tymi kierownikami??? P.S. A co sądzicie o takim rozwiązaniu: potencjalny kiero życzy sobie połowę kaski po podpisaniu umowy, połowę po zakończeniu inwestycji Przyznam, że mam mieszane uczucia, a bardziej dosadnie, że wcale mi się to nie podoba! Bo dlaczego niby mam płacić komuś 1000 zł za nic?! Przecież wiadomo, że jak podpisuję umowę, to bez poważnego powodu jej nie zerwę... Po co mu więc taka zaliczka??? Uważam, że powinnam płacić za to co zrobił, a więc: 20% należnego po zatwierdzeniu fudamentów, 40% stan surowy itd itp Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Ja myślę, że jest najbardziej uczciwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.12.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Halo, halo!!! Co tu taka cisza? Czyżby wszyscy zapadli w sen zimowy? Proszę się w tej chwili obudzić i wrócić na stanowisko, żuczek potrzebuje informacji! Dawać mi tu proszę namiary na dobrych kierowników budowy! Możecie kogoś polecić? Najlepiej z okolic Kostrzyna, Swarzędza, Pobiedzisk? (może być też dalej). Z tego co słyszę do tej pory od różnych ludzików, to nikt nie jest ze swojego kiero zadowolony? Czy to możliwe? Aż taka dolina z tymi kierownikami??? P.S. A co sądzicie o takim rozwiązaniu: potencjalny kiero życzy sobie połowę kaski po podpisaniu umowy, połowę po zakończeniu inwestycji Przyznam, że mam mieszane uczucia, a bardziej dosadnie, że wcale mi się to nie podoba! Bo dlaczego niby mam płacić komuś 1000 zł za nic?! Przecież wiadomo, że jak podpisuję umowę, to bez poważnego powodu jej nie zerwę... Po co mu więc taka zaliczka??? Uważam, że powinnam płacić za to co zrobił, a więc: 20% należnego po zatwierdzeniu fudamentów, 40% stan surowy itd itp Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Ja myślę, że jest najbardziej uczciwe. Pozdrawiam Rzeczywiście z kierownikami bywa różnie. A, ta forma zapłaty to hmmm My mamy tak że cena za miesiąc roboty tj. 500 zł. i płatene po robocie. Sprawdzał wszystko i był na każde zawołanie, ale zupełnie inny rejon Pozka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.12.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Ludzie dobrej woli!!!!Pochwalcie się jak wam się współpracowało z architektami. Poszukuję rozsądnego człowieka z tej branży i za rozsądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 08.12.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 hej forumowicze, mam pytanie odnośnie warunków zabudowy. Wydział Urbanistyki i Architektury w Poznaniu do wniosku o wz "nakazuje" mi dostarczenie umowy o dzieło na wykonanie szamba. Miał tak ktoś z Was? Jak ma wyglądać taka umowa? Jak się domyślam, jest to papierek dla papierku. Moglibyście polecić jakąś firmę, która mi wypisze taki kwit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.12.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 no, tak... Nikt nijakich architektów nie zna? Społeczeństwo teraz takie wszechstronne, że i samo sobie domy projektuje. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.12.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 hej forumowicze, mam pytanie odnośnie warunków zabudowy. Wydział Urbanistyki i Architektury w Poznaniu do wniosku o wz "nakazuje" mi dostarczenie umowy o dzieło na wykonanie szamba. Miał tak ktoś z Was? Jak ma wyglądać taka umowa? Jak się domyślam, jest to papierek dla papierku. Moglibyście polecić jakąś firmę, która mi wypisze taki kwit? Wyślę Ci namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.12.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 no, tak... Nikt nijakich architektów nie zna? Społeczeństwo teraz takie wszechstronne, że i samo sobie domy projektuje. Gratuluję. K74 Podam namiary i moje refleksje na temat współpracy z architektem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts