Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

Mam problem z deszczówką w starym domu. Mam już projekt mapki etc. Potrzebuję wykonawcy, który jeszcze załatwiłby odbiór w Aqwanecie. może ktoś zna jakiś wykonawców którzy nie zgłupieli z cenami. Przyznam że propaonowana cena niemal 4 tys za 5 m przyłącza i studzienkę mnie powaliła zważywszy na to że we wrześniu robiłam 2 przyłacza wod-kan pod Pozkiem i zapłaciłam za obydwa tyleż samo.

Proszę o pomoc :cry: :cry:

dołączam się - też szukam wykonawcy przyłącza wod-kan (a w zasadzie 3 przyłączy - dla mnie + sąsiedzi)

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

gdzie w Poznaniu mozna obejrzec kabiny prysznicowe w wiekszej ilosci wzorow? Castorame i Leroya znam jakies inne miejsca?

pozdraiwam

Giant (jeden i drugi), Cermag na Głogowskiej, Sanpol (Pokrzywno i za LM przy A2), na Dąbrowskiego przed petlą Ogrody (zapomniałem nazwy), Economy (3 miejsca, adresy na www)

ze str.76

moje fugi to kiesel (nie kreisel)

Cześć Marcin :p

Witaj Marcinie!

Mojej gorszej połówce właśnie wczoraj stuknęła 30 i z tego powodu złapał deprechę :-? Ciągle coś gada o starości i emeryturze, bredzi o końcu lat szalonej młodości :o :roll: Co robić???!!! Jak nie skończy, to go zabiję :evil: :D

i będzie miał te końcowe lata :wink: zdrowia dla gorszej połówki życzę :p :p :p

Halo, halo!!! Co tu taka cisza? Czyżby wszyscy zapadli w sen zimowy? :) Proszę się w tej chwili obudzić i wrócić na stanowisko, żuczek potrzebuje informacji! Dawać mi tu proszę namiary na dobrych kierowników budowy! Możecie kogoś polecić? Najlepiej z okolic Kostrzyna, Swarzędza, Pobiedzisk? (może być też dalej). Z tego co słyszę do tej pory od różnych ludzików, to nikt nie jest ze swojego kiero zadowolony? Czy to możliwe? Aż taka dolina z tymi kierownikami??? :o

P.S. A co sądzicie o takim rozwiązaniu: potencjalny kiero życzy sobie połowę kaski po podpisaniu umowy, połowę po zakończeniu inwestycji :roll: Przyznam, że mam mieszane uczucia, a bardziej dosadnie, że wcale mi się to nie podoba! Bo dlaczego niby mam płacić komuś 1000 zł za nic?! :evil: Przecież wiadomo, że jak podpisuję umowę, to bez poważnego powodu jej nie zerwę... Po co mu więc taka zaliczka???

Uważam, że powinnam płacić za to co zrobił, a więc: 20% należnego po zatwierdzeniu fudamentów, 40% stan surowy itd itp Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Ja myślę, że jest najbardziej uczciwe.

Pozdrawiam :)

Halo, halo!!! Co tu taka cisza? Czyżby wszyscy zapadli w sen zimowy? :) Proszę się w tej chwili obudzić i wrócić na stanowisko, żuczek potrzebuje informacji! Dawać mi tu proszę namiary na dobrych kierowników budowy! Możecie kogoś polecić? Najlepiej z okolic Kostrzyna, Swarzędza, Pobiedzisk? (może być też dalej). Z tego co słyszę do tej pory od różnych ludzików, to nikt nie jest ze swojego kiero zadowolony? Czy to możliwe? Aż taka dolina z tymi kierownikami??? :o

P.S. A co sądzicie o takim rozwiązaniu: potencjalny kiero życzy sobie połowę kaski po podpisaniu umowy, połowę po zakończeniu inwestycji :roll: Przyznam, że mam mieszane uczucia, a bardziej dosadnie, że wcale mi się to nie podoba! Bo dlaczego niby mam płacić komuś 1000 zł za nic?! :evil: Przecież wiadomo, że jak podpisuję umowę, to bez poważnego powodu jej nie zerwę... Po co mu więc taka zaliczka???

Uważam, że powinnam płacić za to co zrobił, a więc: 20% należnego po zatwierdzeniu fudamentów, 40% stan surowy itd itp Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Ja myślę, że jest najbardziej uczciwe.

Pozdrawiam :)

Rzeczywiście z kierownikami bywa różnie. A, ta forma zapłaty to hmmm :o My mamy tak że cena za miesiąc roboty tj. 500 zł. i płatene po robocie. Sprawdzał wszystko i był na każde zawołanie, ale zupełnie inny rejon Pozka.

hej forumowicze,

mam pytanie odnośnie warunków zabudowy. Wydział Urbanistyki i Architektury w Poznaniu do wniosku o wz "nakazuje" mi dostarczenie umowy o dzieło na wykonanie szamba.

Miał tak ktoś z Was?

Jak ma wyglądać taka umowa?

Jak się domyślam, jest to papierek dla papierku. Moglibyście polecić jakąś firmę, która mi wypisze taki kwit?

hej forumowicze,

mam pytanie odnośnie warunków zabudowy. Wydział Urbanistyki i Architektury w Poznaniu do wniosku o wz "nakazuje" mi dostarczenie umowy o dzieło na wykonanie szamba.

Miał tak ktoś z Was?

Jak ma wyglądać taka umowa?

Jak się domyślam, jest to papierek dla papierku. Moglibyście polecić jakąś firmę, która mi wypisze taki kwit?

Wyślę Ci namiary na priv.