ecoTomek 23.01.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Witam wszystkich po dłuższej przerwie, w czasie której tylko podglądałam forum. Jestem już na etapie dylematów wykończeniówki. Dom stoi pod dachem, z tynkami wewnętrznymi i podłogą. Tu moje pierwsze pytanie dom ok. 136 mk (użytkowej)na dwóch poziomach, dwuspadowy dach z lukarną, dachówka ceramiczna, ocieplone poddasze,tynki wewnętrzne, podłoga ( i oczywiście wszystko to co w wniej czyli przewody elektr i orzewanie centralne) bez stolarki dotąd wydane ok. 120 tys. - w porównaniu z waszymi domami to srednio, mało czy dużo? Pytam w tym wątku, bo wiele zależy od regionu. Dodam, ze staramy sie budować skromnie ale solidnie. Pytanie drugie: gdzie najtańsze płytki? Z moich przeglądów wynika, że w Leroyu ale może coś przegapiłam? Może jakieś posadzki przemysłowe? To pytanie do tzw optymistów forumowych (wiecie dom za 150 tys. itd) Pozdrawiam 120 tys za ten stan to średnio lub mało (w sam raz) płytki kupowałem w Komforcie na Głogowskiej (beznadziejna obsługa ale można trafić na ciekawe promocje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.01.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Szukam ekipy do tynków wewnętrznych, elektryki oraz miejsca, gdzie można w dobrej cenie kupic okna PCV jednostronie barwione. Jeśli macie, to proszę o szczegóły z cenami na priv.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.01.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Szukam ekipy do tynków wewnętrznych, elektryki oraz miejsca, gdzie można w dobrej cenie kupic okna PCV jednostronie barwione. Jeśli macie, to proszę o szczegóły z cenami na priv. pzdr. jaki profil ? a jak przyłacza ....rozmawiałeś już w gminie ? jezeli chodzi o elektrykę mogę ci dac człowieka pracującego w EP komorniki - ceny poniżej rynkowych ale fachowiec zna się na tym co robi i wszystkozrobione zgodnie z sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 24.01.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ecoTomek dzięki za reakcję na moje pytanie (Robsonowi także) Zadałam je bo wszyscy równym głosem ostrzegają, że to wykończeniówka wyciąga pieniądz... więc byłam w lekkie panice. w Komforcie sprawdzę bo dotąd kojarzyłam ich z dywanami a nie płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 24.01.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 No i co. Naprawdę nie moze nikt polecić swojego kierownika budowy. Pomóżcie mi, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.01.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 magalena - duzo salonow z plytkami jest na Obornickiej (opoczno np. ma niezla jakosc w niskich cenach). Plytki roznych producentow w 1 znajdziesz na Glogowskiej (okolice Wielkopolskiej Giełdy Odziezowej) w Cermagu i Jaxa Pol. Mozna wynegocjowac niezle upusty. Mysle, ze bardzo bobre jakosciowo i ciekawe plytki naszych producentow mozna dostac spokojnie po 30 zl/m2 juz po upustach. Nie wiemczy taniej sie cos znajdzie. A marketach budowlanych ceny nie sa wcale takie niskie. Rezi - dzieki za tak szegolowa wycene Poogladalam sobie troche modeli na stronie internet, ale cena niestety nadal mnie powala... Co prwda do zakupu jeszcze daleko - przy wykonczeniowce okaze sie na co mnie stac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 25.01.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja w sprawie płytek. Na ul.Obornickiej rzeczywiście duży wybór. Płytki już mieliśmy upatrzone i szukaliśmy gdzie taniej dostaniemy. W pierwszym salonie pani podała cenę, którą zapisałam sobie w katalogu. Podziękowałam i udałam się dalej. Trafiliśmy do firmy Matador w Suchym Lesie (przedłużenie Obornickiej ,na światłach w lewo), pytam pana za ile u niego takie płytki. Zaglądając mi przez ramię na moje zapiski z poprzedniego salonu odpowiednio opuścił ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.01.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Olka - i faktycznie najtaniej w Suchym L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.01.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja za to polecam sklep z akcesoriami meblowymi, na Perzyckiej (Ławica) - jadąc od Bukowskiej po prawej stronie, zaraz obok rzemieślnika, co to robi kuchnie i sypialnie - mają tam wszystko! Uchwyty do mebli połowę tańsze niż nam oferowali w salonach kuchennych, halogenki - takie trójkąciki podwieszane pod szafkę za 25 zł, halogenki na szafkę dużo tańsze, mają tam kosze cargo, wszystko wszystko co potrzeba do mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 25.01.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Matador wSuchym Lesie rzeczywiście ceny ma przyzwoite - i miewa poważne promocje, duży wybór i płytki z bardzo różnych półek cenowych. Natomiast narazie Leroy jest bezkonkurencyjny ze względu na skalę. Teraz to nie sezon i wyprzedaże trwają. czuję się jak myśliwy na łowach - matowe płytki kwadraty w szarawym beżu (a wybiłam sobie matowe płytki z głowy ze względu na cenę) właśnie kupiłam po 9,90. Zestawię to z białym matowym (50% zniżki) "gzymsikiem" i będzie cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 25.01.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 napisał : gorąca prośba do tych co są już dalej o namiary na tradycyjnych tynkarzy - filcowników Chciałbym mieć tynki tradycyjne cementowe ale na końcu filcowane na gładko a tu wykonawców jak na lekarstwo i problem z kupieniem piasku kwarcowego (szklarskiego). Więc jeżeli takie tynki ktoś u Was robił podajcie proszę kontakt. I jak tam KaiM znalazłeś jakieś ciekawe namiary , bo też mnie ten temat interesuje ? W temacie płytek : uważajcie na rabaty , bo czasem sa złudne . W sklepie w którym dali mi 5% rabatu okazało się taniej niż w innym gdzie dostałem 12% = liczy sie cena końcowa. Wszyscy pewno to wiedzą , ale to tak dla przypomnienia , żeby w pogoni za promocjami nie zasugerować się wysokością tych rabatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 25.01.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Olka - i faktycznie najtaniej w Suchym L? Nie wiem, ale po przejechaniu Obornickiej, próbie włączenia się do ruchu, byliśmy tak wykończeni,że z ulgą złożyliśmy tam zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 25.01.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam. Ja polecam sklep z płytkami w Wysogotowie/Przezimierowie.Dojazd jak na giełdę samochodową. Jadąc od Bukowskiej na światłach przed nowym salonem Nissana w lewo. Ceny naprawdę b. dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.01.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 byłem widziałemprzepraszam ale ceny nie odbiegają od innych salonówprzedstawicie o ile pamiętam parayża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 26.01.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Tak trochę z innej beczki: dobra wiadomość dla dojeżdżających trasą katowicką:http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3130658.html?skad=rss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.01.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Ludziska Wielkopolskie! A co u was z tymi kirownuikami budowy? Wszystkich wywialo? Blagam o jakies namiary - co ma z ogloszen szukac Nigdy ie wiem na kogo trafie A potrzebuje szybko, porad potrzeba mi, konforontacji z wykonawca i w ogole Wielkopolanie - pomozecie? Tylu was sie juz tu wybudowalo - wspomozcie poczatkujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 26.01.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Ludziska Wielkopolskie! A co u was z tymi kirownuikami budowy? Wszystkich wywialo? Blagam o jakies namiary - co ma z ogloszen szukac Nigdy ie wiem na kogo trafie A potrzebuje szybko, porad potrzeba mi, konforontacji z wykonawca i w ogole Wielkopolanie - pomozecie? Tylu was sie juz tu wybudowalo - wspomozcie poczatkujacych nie odpowiadam, bo specjalnie nie polecam - ale może coś sie zmieniło - wysyłam namiar na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 27.01.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A ja polecam Paste Group przy ul. Majakowskiego 92. Mają duży wybór płytek. Upustów dużych nie dają bo mają dobre ceny. Odbierają to co zostaje. Byłem z nich zadowolony. Mitmar, Na Zapomnianej ale która działka. Ja też z Zapomnianej. Fajna ulica. Zgrani mieszkańcy. Są imprezki plenerowe np. Dzień Sąsiada itp. Z tą flaszką Maćka MzM to nie żart. Dobry wybór miejsca na dom. Będziesz potrzebował pomocy wal do sąsiada Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 27.01.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Z tą flaszką Maćka MzM to nie żart. Dobry wybór miejsca na dom. Będziesz potrzebował pomocy wal do sąsiada Pozdrawiam, A nie mowilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 27.01.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Bardzo miło nam to słyszeć, że będziemy mieli sympatycznych sąsiadów. Nasza działka ma adres Zapomniana 40 - to ta działka po prawej stronie, z tym ogniskiem i drewnianym kozłem, za takim jasnym domem (czyżby Dzień Sąsiada odbywał się właśnie na naszej działce? ). Co do pomocy, to chyba już zaczne te flaszki zbierać, coby się dobrze budowało. A tak wogóle to właśnie zbieramy papiery do pozwolenia na budowę i jak się okazało, to AQUANET nie ma zewidencjonowanego przyłącza wodnego na naszej działce (hmmm, samowolka ). A jak się wogóle buduje w tym terenie? Są jakieś problemy z gruntem (woda, glina itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts