Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że populacja borówcowa na niniejszym forum rosnie w siłę, co mnie niewątpliwie cieszy. Pozdrawiam nowych potencjalnych sąsiadów i życzę wytrwałosci.

A samolotami się nie przejmujcie, ja je traktuje wręcz jak atrakcję krajobrazową :lol: . Tak rzadko latają i to tylko od poniedziałku do piatku w godzinach 9:00-14:00. Niesądzę żeby się to zmieniło po dostawie F-16 na lotnisko na Głuszynie. Moze będą częściej latały, ale za to promień skrętu tych samolotów jest o wiele mnieszy więc najprawdopodobniej trzeci nawrót do prostej naprowadzającej nad płytę lotniska znacznie oddali się od Borówca.

Skoro już o Borówcu mowa, to mam niedyskretne pytanie do świeżo wybudowanych Borówek.

Jak spełnić warunek, by powierzchnia zabudowy działki nie przekraczała 20% powierzchni działki (zapis z MPZP)? :o

Jeżeli mam działkę 892m2 to mogę postawić dom o powierzchni zabudowy do 178m2.

Przeglądając projekty (np. mały KWARC, pow. użytkowa 100m2), powierzchnia zabudowy zbliża się do tych czarodziejskich 178m2 (a co dopiero zamiana 1 na 2stanowiskowy garaż).

Przecież pobudowane w Borówcu domy bardzo często zajmują prawie połowę działki, a nie przepisowe 20%.

:roll: :o :roll: :o :roll:

Dokladnie tak jak mówisz. My na Ławicy i na Bajkowym właściwie ich nie słyszymy, ale gorzej mają mieszkańcy Przeźmierowa, którym praktycznie startują nad głowami.

Ale samoloty i pociągi to nie jest taki problem jak np. bardzo ruchliwa ulica.

Nad kuzynki domem przelatują zaraz po starcie :o koszmar :evil:

tym na Ławicy nie kończą się :D

ale są fajne , duuuuuże

Po tyyylu latach pewne widoki przestają poruszać, tak samo jak dźwięków pewnych się już nie słyszy :wink:

a komary, w piwnicy do grudnia mieliśmy komary :o

powiedziałabym , bardzo dużo komarów ?

czy to normalne w tej okolicy? ktos mi mówił ,że one z ogródków działkowycch przeprowadziły się do nas :-?