paweu 22.02.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich - dopiero co zarejstrowałem sie na forum poniewaz mam zamiar rozpocząc budowe domu . I na poczatek podstawowe pytanie które juz pewnie czytaliscie setki razy jednak dla mnie niezmiernie wazne . Czy jest sens porywac sie na budowe domu dysponujac kwota 250-270 tys ?? w ty mmusze zmiesci csie z zakupem działki okolo 40-50 tys .Odrazu dodam ze sam niewiele zrobie wiec do wiekszosci prac bede wynajmował ludzi .Planuje dom parterowy okolo 110-120 m2 Z gory dzieki za odpowiedz i ma mnadzieje ze niedługo moje doswiadczenia z budowo pozwola mi aktywnie właczyc sie w dyskusje na forum Moim zdaniem wystarczy, jeżeli na działkę pójdzie 50000 to zostaje 220000 na dom, czyli 2000 zł/m2. Za tyle to można zbudować. Ale należy uważać i nie szaleć. Osiągnięcie 3000 zł/m2 wcale nie jest takie trudne jak się może wydawać. Wystarczy parę droższych drobiazgów i już cena rośnie. Wskazany więc umiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAo 22.02.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Zapisuje się do klubu - budujemy w Potaszach, między Murowaną Gośliną a Czerwonakiem. Stawiamy drewniany dom z płazów. Moi drodzy! Poproszę o namary na firmy od koparek (ściągnięcie humusu i wyciągnięcie korzeni drzew). Moze ktoś poleci mi gdzie kupić w korzystnej cenie dobrago jakościowo maxa w okolicach Poznania? Mam namiary na sprawdzoną (nie przeze mnie, ale przez kogoś z tego forum, cytuje za) solidną firmę od wszelkich robót ziemnych - Caterpillar z najfajnieszym i najszybszym operatorem na świecie oraz Tatra do wożenia wszystkiego - pan Czajka okolice ETC Swarzędz tel. 602-302-982[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.02.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dzieki pAo - na pewno zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agga 22.02.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam po dłuższej przerwie i od razu proszę o radę wszystkich doświadczonych budowniczych . Na wiosnę ruszamy z murami, ale do tej pory nie zdecydowaliśmy, z czego budujemy. Skałaniamy się ku Porothermowi 30, ale tu wątpliwość - czy nie ma problemów z wbijaniem kołków w ściany "z dziurami"? Czy są może jakieś specjalne systemy mocujące? Może szukam dziury w całym , ale pamiętam mękę wbijania kołków w ściany z dziurawki u rodziców (nie chciały trzymać, "latały" jeśli trafiło się w pustą przestrzeń). Proszę, oświećcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek s 22.02.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich, zaczynam i na forum i budowę - budowę gdzieś od połowy roku, buduję pod Poznaniem. Pierwsze doświadczenie - murarz podnosi mi ciśnienie - kręci z ustalonymi terminami. Ale zobaczymy. Byłbym wdzięczny za podanie adresów sprawdzonych hurtowni materiałów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 22.02.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich, zaczynam i na forum i budowę - budowę gdzieś od połowy roku, buduję pod Poznaniem. Pierwsze doświadczenie - murarz podnosi mi ciśnienie - kręci z ustalonymi terminami. Ale zobaczymy. Byłbym wdzięczny za podanie adresów sprawdzonych hurtowni materiałów. Pozdrawiam W wątku o sprawdzonych wykonawcach i hurtowniach w Wielkopolsce znalazłam informację o hurtowni Nadstaga w Obornikach, ktoś tę hurtownię polecał też mężowi. Ale my dopiero zaczynamy sie rozglądać, wstępne wrażenia korzystne, ale trzeba porównać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 22.02.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich, zaczynam i na forum i budowę - budowę gdzieś od połowy roku, buduję pod Poznaniem. Pierwsze doświadczenie - murarz podnosi mi ciśnienie - kręci z ustalonymi terminami. Ale zobaczymy. Byłbym wdzięczny za podanie adresów sprawdzonych hurtowni materiałów. Pozdrawiam Hurtownia w Biskupicach AGROBUD godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 23.02.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam po dłuższej przerwie i od razu proszę o radę wszystkich doświadczonych budowniczych . Na wiosnę ruszamy z murami, ale do tej pory nie zdecydowaliśmy, z czego budujemy. Skałaniamy się ku Porothermowi 30, ale tu wątpliwość - czy nie ma problemów z wbijaniem kołków w ściany "z dziurami"? Czy są może jakieś specjalne systemy mocujące? Może szukam dziury w całym , ale pamiętam mękę wbijania kołków w ściany z dziurawki u rodziców (nie chciały trzymać, "latały" jeśli trafiło się w pustą przestrzeń). Proszę, oświećcie mnie. myślę że coś takiego załatwi sprawę montażu w pustych materiałach http://www.wkret-met.com.pl/produkty/zamocowania_do_lekkich_technologii_budowlanych/kolek_stalowy_typu_molly_do_materialow_pustych_i_scian_gipsowokartonowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.02.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Faktycznie Nadstaga daje niezle ceny. Warto ez dac wyceny do hutroni najblizej miejsca budowy. Tak mi polecala Olka i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.02.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Warto ez dac wyceny do hutroni najblizej miejsca budowy. Tak mi polecala Olka i nie tylko A to fakt, my daliśmy sąsiadowi zza płotu i dobrze na tym wyszliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 23.02.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 zgadzam się, warto najpierw sprawdzić w hurtowni, która jest najbliżej budowy. My tak zrobiliśmy i okazało się, że nie tylko mają tu niskie ceny, ale także dogadamy się co do transportu i rozładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 23.02.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Polećcie mi proszę firmę sprzedającą okna PCV, która ma dobrych montażystów. Znaczy się, że na własnej skórze przekonaliście się, że okniarze nie odstawili fuszery. Nie mam jakichś preferencji względem profili, no może nie na Rehale, bo dość drogi... ps. na razie sprawdzałem MS okna i chyba najlepsze opinie ma Profit na Dąbrowskiego. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agga 23.02.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 myślę że coś takiego załatwi sprawę montażu w pustych materiałach http://www.wkret-met.com.pl/produkty/zamocowania_do_lekkich_technologii_budowlanych/kolek_stalowy_typu_molly_do_materialow_pustych_i_scian_gipsowokartonowych/ Dzięki za podpowiedź, mam nadzeję, że to rozwiąże mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 23.02.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 A może ktoś poleciłby jakieś dobre hurtownie na południe od Poznania - zgodnie z zasadą pare postów wyżej, że hurtownie najlepej szukać w okolicach budowy:). na forum generalnie króluje północ i zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek s 23.02.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Dzięki za informacje, sprawdzę podane adresy i postaram się przetrzeć nowe szlaki.Napiszę Wam jakie można wyciągnąć rabaty. Budowa będzie za Swarzędzem więc sprawdzę tamte okolice. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 24.02.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Polećcie mi proszę firmę sprzedającą okna PCV, która ma dobrych montażystów. Znaczy się, że na własnej skórze przekonaliście się, że okniarze nie odstawili fuszery. Nie mam jakichś preferencji względem profili, no może nie na Rehale, bo dość drogi... ps. na razie sprawdzałem MS okna i chyba najlepsze opinie ma Profit na Dąbrowskiego. pozdrawiam Gerion Pamiętam, że kiedyś bardzo dobrze pisano tu o firmie arex, czy słusznie nie wiem, bo na swojej skórze ich nie przetestowałam. Jak chcesz, to sprawdź: http://www.arex.biz.pl (Tylko to są okna na profilach Rehau właśnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.02.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 A może ktoś poleciłby jakieś dobre hurtownie na południe od Poznania - zgodnie z zasadą pare postów wyżej, że hurtownie najlepej szukać w okolicach budowy:). na forum generalnie króluje północ i zachód. Przychylam sie do tej prosby I dodaje - gdzie kupowaliscie maxa ? - do tych ktorzy z nigego budowali Jestescie zadowoleni? Poszukuje Mega-Maxa z cerpol Kozłowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 24.02.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 A co koleżeństwo z Borówca na temat linii wysokiego napięcia, która tamtędy będzie przechodzić? Alina Hm... ja nic nie sadze bo to daleko ode mnie. Mieszkam w starej czesci Borowca, czyli na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 24.02.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 paraket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 25.02.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Masz działkę w Mieczewie po prawej stronie drogi jadąc od Kórnika, te fajne osiedle domków na "górce" ? W jakiej cenie tam są/były działki ? Pozdrawiam Działki były w róźnych cenach.Słysząłem o cenach zaczynających się od 25 zł/m2 (gołe nieforemne działki bez mediów) do 65 zł (za ciekawe). Działki raczej o dużych rozmiarach. Rozpietość cen duża wynikająca z pospiechu lub trzymania ojcowizny przez obecnych właścicieli. Okolica moim zdaniem przepiękna. Dojazd samochodem lepszy niż z np. z Borówca/Kamionki (odległośc od nich to ok. 5 km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts