loniu 30.01.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 mr.moonlight, miron chętnię się dołącze do tej wełny (jeszcze nie policzyłem dokładnie ile ale połać dachu mam 270m). Proponuje abyśmy przeszli na maile albo uruchomili sobie "gadu - gadu" będzie łatwiej a co do styropianu to potrzębuję ale na docieplenie posadzki a co będziesz kupował miron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 30.01.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 MHAl niestety nie interesowałem się tym za bardzo bo mam małą działkę i nie ma mowy aby u mnie to zrobić. Mogę jedynie powiedzieć, że moja Mama ma taką od roku i jest naprawdę świetna nie trzeba się szczypać ze zużyciem wody. Ale słyszałem także opinie, że używanie detergentów powoduje zabijanie bakterii rozkładających ścieki i po jakimś czasie dochodzi do zatykania drenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 30.01.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 loniu, a zdobędziesz dla mnie namiary firmy, w której Twoja Mama kupiła te oczyszczalnię. Będę wdzięczna A jak tam dach Pozdrowienia M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 30.01.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Loniu, mr.moonligt jeśli chodzi o styropian to właśnie chodzi o posadzki. Powiedz dokładnie jak przejśc na maile lub gadu-gau, żeby usprawnić działanie naszej tróiki murarskiej, bo ja się na tym nie znam, ale jestem za - muszę niestety dostać jakąś podpowiedź. Mam wejścia do jednej hurtowni (nie tej co wiesz) nie mają niestety wszystkiego, no i zawsze trzeba sprawdzić, co do cen Spróbujmy podziałać w trójkę - czekam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 30.01.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 MHAL wiadomość na priv miron wysyłam na razie mojego maila na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 30.01.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 podoba mi się rozwój wełnianej koalicji (ja w styropian nie wchodzę). musimy porównać wynegocjowane ceny, każdy w swojej hurtowni. gadu-gadu zainstaluję sobie kiedy już będę w biurze. to już w połowie przyszłego tygodnia, tymczasem dziecko wzywa,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 30.01.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Loniu dzieki za info. Trzymam kciuki za dach:smile:M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 30.01.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Cześć!Mr. Moonlight i Mhal - 08.02 jak najbardziej pasuje na wyjazd do rekuperatora! Proszę sprawdźcie czy właścicielowi ten termin pasuje! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 30.01.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 HANIU - jeśli odwiedzasz forum to ponawiam prośbę! Pozdrawia wszystkich wielkopolan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 30.01.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Ale kicha samochód z resztą dachówki ugrzązł w "bagnie" na dojeździe do mojego domku. Muszę ściągnąć jakiś Katepilar żeby dowiózł dachówkę pod dom. Ja osobiści już zakupiłem sobie parę gumowców ale co z dostawami towaru. Ludzie ja chcę mieć drogę chociaż prowizoryczną ale drogę a nie bagno. Czy u was też macie tego typu problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 30.01.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Sąsiad, który wprowadzi się najwcześniej już skrzyknął wszystkich z naszej uliczki i zrzucamy sie na jakąś szlakę czy inne cos co na razie utwardzi dojazd do naszych działek. Pogadaj z sąsiadami, może oni też pójdą na taki układ.A u nas negocjacji, wycen i rozmów końca nie widać........a to już zaraz luty, a potem marzec i trzeba ruszać z robotą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 30.01.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 ja mam podobne problemy na działce, a kłopot w perspektywie jeszcze większy. wykopy przy domu sięgają 120cm głębokości. czy ktoś ma pomysł jak to sensownie zasypać tak aby się nie zapadało i nie bagniło? czy jest jakiś inny sposób poza zasypywaniem piaskiem i zagęszczaniem? czy ma sens ubijanie zagęszczarką ziemi, mieszanki gliniasto-uprawnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 30.01.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Loniu wysłałem maila.mr.moonlight dla Ciebie kopia na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 31.01.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Pyzia i Mr.moonlight s obotę 8 lutego niestety nie możemy. Byłabym wdzięczna za przełożenie spotkania na 15 lutego.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 03.02.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Cześć wszystkim, Pwotórzę również moje pytanie z wątku prawo i pieniądze tutaj może pomożecie: niedawno pojawiła się u mnie koncepcja dodatkowego balkonu (niezadaszonego)opartego na dwóch słupach nad tarasem. Czy taki balkon powiększa pow zabudowy? Jest to dla mnie o tyle ważne, że nie mogę już powiększać pow zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 03.02.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Cześć Loniu A może odpowiedzą na to pytanie Ci, którzy dali Wam pozwolenie na budowę? Na moją logikę jeśli pod tym balkone/tarasem jest kawałek domu lub tarasu - to nie powinno to być liczone dodatkowo. Jeśli wystaje on poza obrys budynku - to może być... Ale to tylko moje poglądy na czuja... W urzędach logika jest czasami inna a czasami nawet jest jej brak ... pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: pyzia dnia 2003-02-03 16:09 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 04.02.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Cześć,Pyzia i mr.moonlight co z naszym wyjazdem na wizję lokalną. Prosiłam o przełożenie terminu. 8 lutego u mnie odpada. Może w przyszłym tygodniu? Bardzo mi zalezy, żeby z Wami pojechać. Pyzia!! Zaczynamy mysleć o dachówce ceramiczne. Tak nas namawia nasz cieśla. Jeśli się zdecydujemy to dam Ci znać i może dogadamy szczegóły. Podobnie rzecz ma się ze stropami. My chyba będziemy zamawiać je wcześniej ale pogadać warto bo mamy te same. Myślę, że za kilka tygodni spotkanie będzie konieczne aby jeszcze raz wszystko przedyskutować. Odezwijcie się w sprawie wyjazdu.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 04.02.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 MHAL szczerze polecam mojego dostawce dachówki. Ma dobre ceny i jest solidny. Dekarzom dobrze się z nim współpracuje zresztą inwestorom także. Jak będziesz zainteresowana to daj znać to prześlę ci namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 04.02.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 loniu, prosze prześlij. Jestem po rozmowie z cieślą i musze powoli na cos się decydować. Prawdę mówiąc mysleliśmy o dachówce cementowej ale zaczynam sie wahać Dziękuje i pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 04.02.2003 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 wysyłam ci info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts