brachol 21.03.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Dzien Dobry Grupie Wielkopolskiej, poszukuję studniarza w rozsądnej cenie do wierconej studni, moze ktos zna i jest chetny podzielic sie tą wiedzą? Barbara w zeszlym roku dostalem takie zestawienie: 1.Studnie wiercone, 8268-902 do 15m 100PLN Pan juz wiercil w Zlotniczkach i nie dowiercil sie do wody, wiercil na 15m proponuje raczej kopana. 2. Wiercenie studni do 1000 0607-616-217 SPRAWDZIC!!! 3. Radiesteta badanie mieszkań, wyznaczanie studni 870-52-95 500Pln za dzialke 4. Studnie wiercone 8238-773 do 15m 100PLN z materialami, jak nie trafia na wode to 50PLN. Z rozmowy calkiem spokoo gosc. 5. Firma REMON oferuje wiercenie studni głębinowych, odwiertów pod pompy ciepła,pizometry. Dysponujemy profesjonalnym sprzętem oraz doskonałymi fachowcami.Studnie wykonujemy w jeden dzień, na wykonane prace udzielamy gwarancji.Usługi wykonujemy na terenie całego kraju.ZAPRASZAMY Koszt 170-180PLN za 1m Kontakt tel; 0-957417687 0-602575178 Rozmawialem z nimi w Gnieznie, widzialem jak pracuja, daja gwarancje 10 lat na studnie, w okolicach Pobiedzisk wiercili na 50-60m, moga zalatwic pozwolenie na tak gleboka studnie ale koszt ok 5000PLN. W sumie bardzo konkretna ekipa. 6. Studnie wiercone do 60 m, kopane, szamba z kręgów. Tel. 8178-430 0602-486-660 Przed wierceniem zaleca badanie dzialki - koszt 1000PLN, za studnie 30m wolaja 12000PLN!!! moze sie na cos przyda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.03.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Dziękuje brachol, znalazłam w cenie 160-180mb , wiercenie mechaniczne, prawidlowe zakonczenie studni, filtry, rura110, pod kłódkę z zabezpieczeniem. Opcje dodatkowe w cenie dodatkowej oczywiście-filtry, kregi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.03.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ponawiam pytanie o tartaki z poludniowej strony Poznania jakies godne polecenia oczywiscie Spróbuj tutaj: Tartak 62-053 Pecna, 0 61 813 79 13 Z południowej części tylko to miejsce Ci mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 21.03.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jest jeszcze tartak w Gądkach - wprawdzie brałem od nich tylko drewno na wiatę na opał, ale drewno było solidne (bez większych wad). Nie wiem jak z więźbą, może ktoś jeszcze u nich zamawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 21.03.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja trochę z innej beczki.Ponieważ zaczyna się robić cieplej, projekt leży u architekta i się ada(o)ptuje, więc miałem trochę czasu pobiegać tu i ówdzie po urzędach.1. Do kredytu potrzebowałem wypisu z rejestru gruntów - w Powiatowym Ośrodku Dok. Geodezyjnej i Kartograficznej na ul. Jackowskiego (pok. 216; godz. przyjęć 9;00 - 14;00 z przerwą o 12;45-13;00). załatwione od ręki - koszt 12 zł płatny od razu.2. Wyłączenie z produkcji rolnej - w Wydziale Architektury i Budownictwa (również na Jackowskiego), powiedziano mi, że moja łąka ŁIV, która posiada MPZP, w rejestrze gruntów zaistnieje jako działka budowlana po zakończeniu budowy; nie trzeba wcześniej, do pozwolenia na budowę nic zgłaszać i załatwiać.3. Uzgodnienie zjazdu z działki na drogę gruntową - w UM w Kórniku złożyłem wniosek plus dwie mapki zasadnicze z wrysowanym budynkiem i zaznaczonym wjazdem plus znaczki skarbowe za 5,5zł. Termin odpowiedzi ok. 14 dni.4. AQUANET - uruchomienie przyłącza tymczasowego w studzience: konieczne zamontowanie listwy wodomierzowej fi20 i zamontowanie stopni w studni. Potem zgłoszenie do odbioru przyłącza i montażu wodomierza. Papiery złożyłem (wniosek, kopia aktu notarialnego, mapka zasadnicza z wrysowanym przyłączem), ale na działce niespodzianka. Otworzyłem studzienkę, a tam z pół metra wody, a pod wodą piach jakby ktoś zasypał tę studzienkę. Z tego wszystkiego wystaje niebieski wąż z dwoma zaworami kulowymi i sięga prawie do wylotu ze studzienki. Jest w nim woda. Z protokołów wykonania przyłącza wynika, że jest ono na głębokości 1,4m, więc wygląda to tak, jakby ktoś część tej studzienki zasypał, pozostawiając wystającą końcówkę węża.5. Jak już obchodziłem swoją działkę, to jakoś nie mogłem znaleźć słupków granicznych (mam nadzieję że zarosły a nie że ich brakuje).Chyba oprócz łopaty wezmę kosę. Jutro wezmę łopatę i wykopię na działce dziurę - będę szukał wody i mam nadzieję, że jej nie znajdę. No i będę czekał na prawdziwą WIOSNĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szybki 21.03.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja buduje dom w Rogalinie piękna okolica. Budowę rozpoczynam na początku kwietnia mam o tyle dobrze że mam już ławę i fundamenty gdzie zima za bardzo mi nie przeszkadza i całe szczęście bo jak na razie ziemia jest na maxa zmarznięta Jak na razie mam większość ekip zgrane murarzy cieślę i dekarza ale powiem że nie jest lekko jest wielu fachowców i podszywanych i nie można sugerować się cena chyba nie ma nic gorszego. Partacz + poprawki po nim = najdroższa firma a efekt już nie będzie taki jaki wcześniej sobie zakładaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 22.03.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jutro wezmę łopatę i wykopię na działce dziurę - będę szukał wody i mam nadzieję, że jej nie znajdę. No i będę czekał na prawdziwą WIOSNĘ. Obawiam się, że znajdziesz. O tej porze roku woda jest na głebokości około 1m. Chociaż mogło się to zmienić. Czego Tobie życzę. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 22.03.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jutro wezmę łopatę i wykopię na działce dziurę - będę szukał wody i mam nadzieję, że jej nie znajdę. No i będę czekał na prawdziwą WIOSNĘ. Obawiam się, że znajdziesz. O tej porze roku woda jest na głebokości około 1m. Chociaż mogło się to zmienić. Czego Tobie życzę. Pozdrawiam, A ja się obawiam, że łopata nie sięgnie 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 22.03.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jutro wezmę łopatę i wykopię na działce dziurę - będę szukał wody i mam nadzieję, że jej nie znajdę. No i będę czekał na prawdziwą WIOSNĘ. Obawiam się, że znajdziesz. O tej porze roku woda jest na głebokości około 1m. Chociaż mogło się to zmienić. Czego Tobie życzę. Pozdrawiam, A ja się obawiam, że łopata nie sięgnie 20cm Przy tej pogodzie to bardzo możliwe, niestety... A co do głębokości wody - to wszystko zależy gdzie. U mnie (w Dąbrowie) w ubiegłym roku w marcu woda była około 130 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 22.03.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Przy tej pogodzie to bardzo możliwe, niestety... A co do głębokości wody - to wszystko zależy gdzie. U mnie (w Dąbrowie) w ubiegłym roku w marcu woda była około 130 cm Gdzie ? Trzy działki dalej, więc warunki gruntowe podobne Z mitmarem będziemy sąsiadami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 22.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jest jeszcze tartak w Gądkach - wprawdzie brałem od nich tylko drewno na wiatę na opał, ale drewno było solidne (bez większych wad). Nie wiem jak z więźbą, może ktoś jeszcze u nich zamawiał. Potwierdzam, bralem u nich cala wiezbe na dach, plus caly strop drewniany. Jestem bardzo zadowolony. Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 22.03.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Gdzie ? Trzy działki dalej, więc warunki gruntowe podobne Z mitmarem będziemy sąsiadami Pozdrawiam W związku z powyższym, chciałbym sąsiada zapytać, czy miał jakieś problemy z wykopem fundamentów i czy konieczny był drenaż? I jeżeli nie jest to tajemnica, to kiedy sąsiad miał podłączaną wodę? Przyznam się szczerze, że tak jak wyżej pisałem, moje przyłącze wodne jest chyba szczególne - 1. jest w nim już woda, tzn. w tym "niebieskim wężu" (chociaż nie ma wodomierza... chyba i wg. AQUANETu wody w nim nie powinno być) i 2. studzienka jest trochę płytka (ok. 1m), nie ma stopni wejściowych i wygląda jakby ktoś wsypał do niej trochę piachu I pytanie z innej beczki, co mam zrobić z ogniskiem i rurkami ,które tam leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 22.03.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 W związku z powyższym, chciałbym sąsiada zapytać, czy miał jakieś problemy z wykopem fundamentów i czy konieczny był drenaż? I jeżeli nie jest to tajemnica, to kiedy sąsiad miał podłączaną wodę? Przyznam się szczerze, że tak jak wyżej pisałem, moje przyłącze wodne jest chyba szczególne - 1. jest w nim już woda, tzn. w tym "niebieskim wężu" (chociaż nie ma wodomierza... chyba i wg. AQUANETu wody w nim nie powinno być) i 2. studzienka jest trochę płytka (ok. 1m), nie ma stopni wejściowych i wygląda jakby ktoś wsypał do niej trochę piachu Problemów z wykopem nie miałem. Może dlatego, że fundamenty stawiałem właściwie już latem. Co się tyczy studzienki. ad1. to dobrze, no nie? wokoło wszyscy tak mieli. Zgłaszaliśmy chęć założenia wodomierzy ale nikt się nie pojawiał więc chatę wybudowałem bez wodomierza ad2. A do czego Ci te stopnie ? I tak chyba ją później zlikwidujesz. Moj instalator nie narzekał na głebokość studzienki. Dokopał się ,zrobił przyłącze, zakopał i tyle. Każda studzienka była trochę przyspana piachem. Nie wiem co masz na myśli pisząc o tym kiedy podłączałem wodę. W środku budynku czy gdzie ? Jak w budynku to w 2004(początek) Jak poza budynkiem to miałem wodę od momentu uzbrojenia terenu. Jak by co wal na priva. [/i] I pytanie z innej beczki, co mam zrobić z ogniskiem i rurkami ,które tam leżą Mrozy puściły więc zgarnę to w sobotę Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 22.03.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Poznań się melduje, choc forum chyba przezywa kryzys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 22.03.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Poznań się melduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.03.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jest jeszcze tartak w Gądkach - wprawdzie brałem od nich tylko drewno na wiatę na opał, ale drewno było solidne (bez większych wad). Nie wiem jak z więźbą, może ktoś jeszcze u nich zamawiał. Potwierdzam, bralem u nich cala wiezbe na dach, plus caly strop drewniany. Jestem bardzo zadowolony. Polecam!!! Ja brałem więźbę z Witara w Gądkach. To jeden z najdroższych tartaków był wtedy (jesień 2004) ale trochę kicha była wtedy z więźbą po za długo czekałem i tylko oni mogli odpowiednio prędko zrealizować zamówienie. Cieśla więźbę bardzo chwalił - oflisów żadnych nie było, naprawdę super materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 22.03.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 o przepraszam, Wielkopolska żyje, ale czy ktos buduje w Poznaniu?Na razie kupiłam działkę i czytam gazety o budowaniu (mam ich cały regał). Szukam fajnego architekta, ktory mój rzut i pomysł ubierze w bryłę i dopracuje. Jak ciężkie jest budowanie odczuwam juz teraz - po pierwszej wizycie w Urzedzie miasta, gdzie dano mi do zrozumienia, że pewne rzeczy sa uznaniowe, bo nie ma planu zagospodarowania. A jak sa uznaniowe, to wiadomo co....Ale nie dam się.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 22.03.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Przy tej pogodzie to bardzo możliwe, niestety... A co do głębokości wody - to wszystko zależy gdzie. U mnie (w Dąbrowie) w ubiegłym roku w marcu woda była około 130 cm Witam :Pasco Jak tam szaleństwo budowania rozpoczęte? u mnie dziś woda na 90cm:( będzie wyżej jak ziemia puści:( ale i tak się ciesze: Dziś byłem w Lusówku na działkach Hausnerowskich.Zakopałem się autem dwa razy.I to tak na maksa-bez ciągnika nie ma szans.A po drogach jechałem.!!! Te działki tam to DRAMAT.Jak można sprzedawać działki na takich glinach,bez utwardzenia dróg.Szczególnie jak troche popada lub o tej porze roku.Jak ktoś się tam wybiera niech nie wjeżdża autem na żadną gruntówke!!!Przynajmniej przez najblizszy tydzień!!!! Już wole tą swoją wode gruntową na 80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.03.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Jeśli chcecie to próbujcie z tą ziemią,ale radze poczekać pare dni za odpowiednią temperaturą :) Pan wozi torf,ziemie rodzimą,korę i inne tego typu... Zainteresowanym wysłałem na priv Witajcie krajanie - macie może namiar na tego od ziemi do ogrodu, albo na jakieś inne źródło ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.03.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Mamonku! juz szybciutko na rw raz dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts