Iwka N. 20.04.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Czy ktoś z szanownych wielkopolan kupował na dniach styropian FS20, niefrezowany? Jeśli mieliście cenę mniej niż 138/m3 to proszę o cynk: gdzie i z kim gadać. pozdrawiam Gerion Kupowałam ostatnio w PSB w Swarzędzu. Cena podstawowa 143 zł/m3 ale można się dogadać na 3 % rabatu przy większych ilościach. Kupiłam więc po 138,71 zł brutto - producent Genderka. Pozdrawiam P.s. Może wynegocjujesz większy rabat bo czasami dają 5%. W sumie ceny mają w miarę przystępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Cholera, mam od ręki prawie setkę stempli 2,80. ZOstały mi po zeszłorocznym stropie. Spyliłbym po 2,50 sztuka - no ale są za krótkie dla Ciebie. W tartakach oferowali mi po 8 zł/szt więc poszukałem sobie właściciela prywatnego lasu i kupiłem po 5 zł + koszta transportu pozdrawiam Gerion witam masz moze jeszcze te stemple? A jezeli nie to mozna prosic o kontakt do tego goscia od prywatnego lasu? a moze ktos inny ma stemple do sprzedania tak z 25-30 sztuk? dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 21.04.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Geodeta "zaśpiewał" 600 PLN za wytyczenie budynku w kształce odwróconego U. Koszt palików (22 szt), desek (44 szt) i dowóz tegoż na działkę po mojej stronie - wygodniś jeden... Dużo to czy OK? Uprzejmie proszę o info w temacie powyższym - dzisiaj około 15.00 muszę zapłacić, co sądzicie o cienie 600 PLN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.04.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Geodeta "zaśpiewał" 600 PLN za wytyczenie budynku w kształce odwróconego U. Koszt palików (22 szt), desek (44 szt) i dowóz tegoż na działkę po mojej stronie - wygodniś jeden... Dużo to czy OK? Uprzejmie proszę o info w temacie powyższym - dzisiaj około 15.00 muszę zapłacić, co sądzicie o cienie 600 PLN? Cena całkiem normalna. Tj. po poczytaniu Forum to od 400 do 800 zł. Wszystko zależy ile masz narożników do wytyczenia. A i nie zapominaj że właśnie geodeta robi wpis w dzienniku budowy i podpisuje się. Tak więc jeśli coś zrobi źle to jego ścigasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.04.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Geodeta "zaśpiewał" 600 PLN za wytyczenie budynku w kształce odwróconego U. Koszt palików (22 szt), desek (44 szt) i dowóz tegoż na działkę po mojej stronie - wygodniś jeden... Dużo to czy OK? Uprzejmie proszę o info w temacie powyższym - dzisiaj około 15.00 muszę zapłacić, co sądzicie o cienie 600 PLN? :alison przy wytyczeniu tzw. czterech narożników idzie 16 palików-cena za takie wytyczenie to ca. 400zł. jeśli jest tych pali o 6 więcej to wychodzi że są 3 narożniki więcej.Za każdy narożnik ogólnokrążąca taryfa to 50zł. więc cena 550-600zł cena o.k. ...i teraz deski i pale 22szt *2,5~50zł A PO CO TYLE DESEK???? 11 starczy!!! na jeden profil wychodzi 2 pale i 1 deska. Pisz na priv jakbyś miała więcej pytań,przy okazji zajrzyj na mój profil to się dowiesz skąd wiem ile to powinno kosztować :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 cena ok tylko tych desek duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 21.04.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Cholera, mam od ręki prawie setkę stempli 2,80. ZOstały mi po zeszłorocznym stropie. Spyliłbym po 2,50 sztuka - no ale są za krótkie dla Ciebie. witam masz moze jeszcze te stemple? A jezeli nie to mozna prosic o kontakt do tego goscia od prywatnego lasu? a moze ktos inny ma stemple do sprzedania tak z 25-30 sztuk? dzieki i pozdrawiam Już mi ktoś wstępnie zarezerwował. Ale poszukam w łikend namiarów na właściciela lasku i podam na forum. Pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 21.04.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jeżeli ktoś szuka iglaków to mam namiar bezpośrednio do "producenta", która obecnie ma m.in. thuje szmaragd w cenie 14 zł za drzewko wysokości ok. 100 - 110 cm ( po posadzeniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Już mi ktoś wstępnie zarezerwował. Ale poszukam w łikend namiarów na właściciela lasku i podam na forum. Pozdrawiam Gerion oki czekam na jakies informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 21.04.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 cena ok tylko tych desek duzo Wszystkim Pomocnikom dziekuję Desek dużo bo geodeta wyznaczał oprócz narozników, także osie budynku a było ich na oko 11. Poza tym geodeta wyznaczył poziom zerowy i na to też potrzebował deski. Czyli podsumowaując cena nie zabójcza, ale też nie SUPER okazja, ot przeciętna... OK, o to mi chodziło. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.04.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 cena ok tylko tych desek duzo Wszystkim Pomocnikom dziekuję Desek dużo bo geodeta wyznaczał oprócz narozników, także osie budynku a było ich na oko 11. Poza tym geodeta wyznaczył poziom zerowy i na to też potrzebował deski. Czyli podsumowaując cena nie zabójcza, ale też nie SUPER okazja, ot przeciętna... OK, o to mi chodziło. Dziękuję i pozdrawiam! he he he trafił Ci się geodeta stolarz:) NIGDY nie zużyłem więcej niż 20desek,poza tym żadna łaska ON MUSI wyznaczyć poziom zerowy (czy też jakis poziom inny ale równy i zgdony z projektem:)) Pozdrowionka ślę -i trzymam kciuki powodzenia!!! Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewulka73 21.04.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 U nas geodeta miałby swoje paliki i deski w cenie ale wyprzedził go murarz który nam to uszykował Poprostu trafili mi się porządni ludzie. I oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 21.04.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jeżeli ktoś szuka iglaków to mam namiar bezpośrednio do "producenta", która obecnie ma m.in. thuje szmaragd w cenie 14 zł za drzewko wysokości ok. 100 - 110 cm ( po posadzeniu ). proszę o namiary jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.04.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja też szukam namiarow na tuje, prosze o adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 21.04.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Producent czy też hodowca mieszka w Stęszewie, tel. - 501-448-186. Posiada w ofercie 4 rodzaje tj. szmaragdy, gardenlandy, plicaty i jeszcze jedne których nazwy nie pamiętam. Dodatkowo ma cisy. Wszystkie sztuki mają bardo mocno rozwiniete korzenie, trzeba rozcinać doniczki aby je wyjąć. Ceny mieszczą się do 15-16 zł za sztukę i w zasadzie to wszystkie mają ponad 120 do nawet 150 cm wysokości. Napisałem, że ceny "do 15-16" zł, gdyż można się jeszcze dogadać. Jesienią brałem około 60-70 drzwwek i wtedy płaciłem chyba ok. 10-11 zł, natomiast w ubiegłym tygodniu dokupiłem szmaragdy w cenie 12.50. Nigdzie w marketach ani w szkółkach nie dostaniecie w tej cenie drzewek o takiej wielkości. Z tych 60-70 tylko jedna chyba padła przez zimę, ale wszyscy wiedzą jak długo trzymał mróz. ps. Producent nie jest moją rodziną, więc nie mam żadnego interesu w tym aby go polecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 23.04.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 WITAM ZIOMKÓW!!!!!! My zaczynamy na wiosnę, jeszcze trochę biurokracji i startujemy LEDNOGÓRA 30KM OD POZNANIA budujemy z YTONG-u. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 23.04.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 WITAM ZIOMKÓW!!!!!! My zaczynamy na wiosnę, jeszcze trochę biurokracji i startujemy LEDNOGÓRA 30KM OD POZNANIA budujemy z YTONG-u. Pozdrawiam Witamy !! Witamy!! W grupie zawsze rażniej Czasem jeden z drugim coś podpowie pozdrowienia z Wągrowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 23.04.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Niestety, nie ma bliżej przedstawiciela fabryki z Nimców, są natomiast przedstawiciele GrupySilikatów. Faktycznie ból z tym transportem: wszystkie cegły wycenili ma na 10 k PLN, ale transport do tego to 4,5 k PLN. Jeszcze szukam a to jest ich transport? tzn liczony w obie strony? moze warto poszukac tez jakis firm ktore jezdza w tamte strony i mogly by wziac ladunek wracajac? Pytalas ile wezmie taki na Raben albo jakas spedycja? Ile Cie kosztuje km? brachol, to nie jest ICH transport, korzystaja właśnie ze spedycji. U mnie będą 4 transport, każdy po 1200 pln, do miejscowości Niemce jest około 600 km w 1 strone, to wychodzi jakieś 2 PLN za 1/km i to wcale nie jest jakaś wysoka cena - ot taka średnia W Rabenie nie pytałam. Pozdrówki Skoro rozwazacie zakup z Grupy Silikatow to wlasnie zakupilem ich towar w hurtowni HDMB na dziadoszanskiej w cenie 2,80 brutto za bloczek. Dowoz 5zl za palete. Mysle, ze to nie jest bardzo drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.04.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Skoro rozwazacie zakup z Grupy Silikatow to wlasnie zakupilem ich towar w hurtowni HDMB na dziadoszanskiej w cenie 2,80 brutto za bloczek. Dowoz 5zl za palete. Mysle, ze to nie jest bardzo drogo. tez taka cene dostalem przynajmniej przez telefon i wyglada na to ze u nich kupie tylko ze ja buduje z 18-stki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 23.04.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Skoro rozwazacie zakup z Grupy Silikatow to wlasnie zakupilem ich towar w hurtowni HDMB na dziadoszanskiej w cenie 2,80 brutto za bloczek. Dowoz 5zl za palete. Mysle, ze to nie jest bardzo drogo. tez taka cene dostalem przynajmniej przez telefon i wyglada na to ze u nich kupie tylko ze ja buduje z 18-stki Hmm, przemysl to moze jeszcze. Koszt 24 nie jest drastycznie wiekszy a dzieki temu masz mocniejszy, cieplejszy odrobine mur, brak problemow przy parapetach, brak problemu przy stropach (niech murarze troszke z pionu zejda moze nie byc miejsca do polozenia belek). Duzo osob mnie przekonywalo na 24 i w koncu ustapilem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts