Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

Czy ktoś z szanownych wielkopolan kupował na dniach styropian FS20, niefrezowany? Jeśli mieliście cenę mniej niż 138/m3 to proszę o cynk: gdzie i z kim gadać.

pozdrawiam

Gerion

Kupowałam ostatnio w PSB w Swarzędzu. Cena podstawowa 143 zł/m3 ale można się dogadać na 3 % rabatu przy większych ilościach. Kupiłam więc po 138,71 zł brutto - producent Genderka.

Pozdrawiam

P.s. Może wynegocjujesz większy rabat bo czasami dają 5%. W sumie ceny mają w miarę przystępne

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cholera, mam od ręki prawie setkę stempli 2,80. ZOstały mi po zeszłorocznym stropie. Spyliłbym po 2,50 sztuka - no ale są za krótkie dla Ciebie.

W tartakach oferowali mi po 8 zł/szt więc poszukałem sobie właściciela prywatnego lasu i kupiłem po 5 zł + koszta transportu ;-)

pozdrawiam

Gerion

witam

masz moze jeszcze te stemple? A jezeli nie to mozna prosic o kontakt do tego goscia od prywatnego lasu?

a moze ktos inny ma stemple do sprzedania tak z 25-30 sztuk?

dzieki i pozdrawiam

Geodeta "zaśpiewał" 600 PLN za wytyczenie budynku w kształce odwróconego U. Koszt palików (22 szt), desek (44 szt) i dowóz tegoż na działkę po mojej stronie - :roll: wygodniś jeden... Dużo to czy OK?

Uprzejmie proszę o info w temacie powyższym - dzisiaj około 15.00 muszę zapłacić, co sądzicie o cienie 600 PLN?

Geodeta "zaśpiewał" 600 PLN za wytyczenie budynku w kształce odwróconego U. Koszt palików (22 szt), desek (44 szt) i dowóz tegoż na działkę po mojej stronie - :roll: wygodniś jeden... Dużo to czy OK?

Uprzejmie proszę o info w temacie powyższym - dzisiaj około 15.00 muszę zapłacić, co sądzicie o cienie 600 PLN?

Cena całkiem normalna. Tj. po poczytaniu Forum to od 400 do 800 zł. Wszystko zależy ile masz narożników do wytyczenia. A i nie zapominaj że właśnie geodeta robi wpis w dzienniku budowy i podpisuje się. Tak więc jeśli coś zrobi źle to jego ścigasz.

:alison przy wytyczeniu tzw. czterech narożników idzie 16 palików-cena za takie wytyczenie to ca. 400zł. jeśli jest tych pali o 6 więcej to wychodzi że są 3 narożniki więcej.Za każdy narożnik ogólnokrążąca taryfa to 50zł. więc cena 550-600zł cena o.k. ...i teraz deski i pale 22szt *2,5~50zł A PO CO TYLE DESEK???? 11 starczy!!! na jeden profil wychodzi 2 pale i 1 deska.

Pisz na priv jakbyś miała więcej pytań,przy okazji zajrzyj na mój profil to się dowiesz skąd wiem ile to powinno kosztować :):):):)

Cholera, mam od ręki prawie setkę stempli 2,80. ZOstały mi po zeszłorocznym stropie. Spyliłbym po 2,50 sztuka - no ale są za krótkie dla Ciebie.

witam

masz moze jeszcze te stemple? A jezeli nie to mozna prosic o kontakt do tego goscia od prywatnego lasu?

a moze ktos inny ma stemple do sprzedania tak z 25-30 sztuk?

dzieki i pozdrawiam

Już mi ktoś wstępnie zarezerwował.

Ale poszukam w łikend namiarów na właściciela lasku i podam na forum.

Pozdrawiam

Gerion

cena ok tylko tych desek duzo

Wszystkim Pomocnikom dziekuję :D Desek dużo bo geodeta wyznaczał oprócz narozników, także osie budynku a było ich na oko 11. Poza tym geodeta wyznaczył poziom zerowy i na to też potrzebował deski. Czyli podsumowaując cena nie zabójcza, ale też nie SUPER okazja, ot przeciętna... OK, o to mi chodziło. Dziękuję i pozdrawiam!

cena ok tylko tych desek duzo

Wszystkim Pomocnikom dziekuję :D Desek dużo bo geodeta wyznaczał oprócz narozników, także osie budynku a było ich na oko 11. Poza tym geodeta wyznaczył poziom zerowy i na to też potrzebował deski. Czyli podsumowaując cena nie zabójcza, ale też nie SUPER okazja, ot przeciętna... OK, o to mi chodziło. Dziękuję i pozdrawiam!

he he he trafił Ci się geodeta stolarz:):) NIGDY nie zużyłem więcej niż 20desek,poza tym żadna łaska ON MUSI wyznaczyć poziom zerowy (czy też jakis poziom inny ale równy i zgdony z projektem:):))

Pozdrowionka ślę -i trzymam kciuki powodzenia!!!

Arek

Producent czy też hodowca mieszka w Stęszewie, tel. - 501-448-186.

Posiada w ofercie 4 rodzaje tj. szmaragdy, gardenlandy, plicaty i jeszcze jedne których nazwy nie pamiętam. Dodatkowo ma cisy. Wszystkie sztuki mają bardo mocno rozwiniete korzenie, trzeba rozcinać doniczki aby je wyjąć. Ceny mieszczą się do 15-16 zł za sztukę i w zasadzie to wszystkie mają ponad 120 do nawet 150 cm wysokości. Napisałem, że ceny "do 15-16" zł, gdyż można się jeszcze dogadać.

Jesienią brałem około 60-70 drzwwek i wtedy płaciłem chyba ok. 10-11 zł, natomiast w ubiegłym tygodniu dokupiłem szmaragdy w cenie 12.50.

Nigdzie w marketach ani w szkółkach nie dostaniecie w tej cenie drzewek o takiej wielkości.

Z tych 60-70 tylko jedna chyba padła przez zimę, ale wszyscy wiedzą jak długo trzymał mróz.

ps. Producent nie jest moją rodziną, więc nie mam żadnego interesu w tym aby go polecać. :)

Niestety, nie ma bliżej przedstawiciela fabryki z Nimców, są natomiast przedstawiciele GrupySilikatów. Faktycznie ból z tym transportem: wszystkie cegły wycenili ma na 10 k PLN, ale transport do tego to 4,5 k PLN. Jeszcze szukam 8)

a to jest ich transport? tzn liczony w obie strony? moze warto poszukac tez jakis firm ktore jezdza w tamte strony i mogly by wziac ladunek wracajac? Pytalas ile wezmie taki na Raben albo jakas spedycja? Ile Cie kosztuje km?

brachol, to nie jest ICH transport, korzystaja właśnie ze spedycji. U mnie będą 4 transport, każdy po 1200 pln, do miejscowości Niemce jest około 600 km w 1 strone, to wychodzi jakieś 2 PLN za 1/km i to wcale nie jest jakaś wysoka cena - ot taka średnia :roll: W Rabenie nie pytałam. Pozdrówki

Skoro rozwazacie zakup z Grupy Silikatow to wlasnie zakupilem ich towar w hurtowni HDMB na dziadoszanskiej w cenie 2,80 brutto za bloczek. Dowoz 5zl za palete. Mysle, ze to nie jest bardzo drogo.

Skoro rozwazacie zakup z Grupy Silikatow to wlasnie zakupilem ich towar w hurtowni HDMB na dziadoszanskiej w cenie 2,80 brutto za bloczek. Dowoz 5zl za palete. Mysle, ze to nie jest bardzo drogo.

tez taka cene dostalem przynajmniej przez telefon i wyglada na to ze u nich kupie tylko ze ja buduje z 18-stki

tez taka cene dostalem przynajmniej przez telefon i wyglada na to ze u nich kupie tylko ze ja buduje z 18-stki

Hmm, przemysl to moze jeszcze. Koszt 24 nie jest drastycznie wiekszy a dzieki temu masz mocniejszy, cieplejszy odrobine mur, brak problemow

przy parapetach, brak problemu przy stropach (niech murarze troszke

z pionu zejda moze nie byc miejsca do polozenia belek).

Duzo osob mnie przekonywalo na 24 i w koncu ustapilem.

pozdrawiam