SYLKA 24.04.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 KOBIETKA dzięki za miłe przyjęcie . Jeszcze narazie mieszkam 25km od Wągrowca. Mieleszyn pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_kam 24.04.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam Użytkowników ,właśnie rozpocząlem budowe domu w Umultowie (Poznań), mam nadzieje znaleźść tutaj odpowiedzi na nurtujące pytania, podzielić doświadczeniami z placu budowy oraz podzielić inofrmacjami co, gdzie i za ile.Jestem juz po wytyczeniu i zalaniu ław fundamentowych. Teraz czeka mnie dalszy ciąg. gdyby ktoś poszukiwał namiarów na taniego geodete to służę informacjami. PozdrawiamPs gdyby ktoś budował równiez w tym rejonie prosze o kontakt. Razem zawsze raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witaj w klubie . Z ktorej części Poznania jest Umultów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Nie Umultów tylko Umultowo. Przedłużenie ul.Naramowickiej w stronę Biedruska.Północ miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 sorry ale nigdy nie słyszałam tej nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Po co od razu sorry...zdarza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Po co od razu sorry...zdarza się gratuluję fajnego domku. Gdzie założyłeś ogrzewanie podłogowe? Co będziesz miał na podłogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Po co od razu sorry...zdarza się gratuluję fajnego domku. Gdzie założyłeś ogrzewanie podłogowe? Co będziesz miał na podłogach? Dziękuje ogrzewanie wszędzie tylko nie w sypialniach..podłogi gres w sypialniach dechy lub panele BTW też nie wiedziałem do niedawna ,że Mieleszyn leży tak daleko od Poznania...Bo chłopaki z Mieleszyna grają w piłkę w poznańskiej B-klasie więc myślałem,że to nieco bliżej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 moim zdaniem to nie jest daleko 60KM. Mój szwagroski tę piłkę kopie w drużynie z Mieleszyna. Tutaj jest ta słynna PAKA. Jeśli chodzi o ogrzewanie też mamy zamiar w ten sposób zrobić. Narazie jestem laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 moim zdaniem to nie jest daleko 60KM. Mój szwagroski tę piłkę kopie w drużynie z Mieleszyna. Tutaj jest ta słynna PAKA. Jeśli chodzi o ogrzewanie też mamy zamiar w ten sposób zrobić. Narazie jestem laikiem Od tego są "instalatory" by wiedziały jak to zrobić dobrze:):) Pobędziesz trochę na forum muratora,to się wiele dowiesz..naprawdę... BTW słynna drużyna "Gmina Mieleszyn" ..ponoć Barcelona się nawet Ich boi:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_kam 24.04.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Areq,gratuluję domku, też chciałbym byc juz na takim etapie ale wiem, wiem z czasem u mnie tak bedzie,czy mogłbyś napisać gdzie ty sie budujesz?ogrzewanie podłogoweja na początku zrezygnowałem z tego a teraz zaczynam głowkowac czy kuchnia, jadalnia i łazienka nie będa właśnie z takim ogrzewaniem, słyszałem tylko że to podraża koszty o jakieś 30% w stosunku do tradycyjnego grzejnika i instalacja jest bardziej skomplikowana, ja u mnie zakładam kombinacje CO gazowego + kominek z płaszczem wodnym i nie wiem czy czasami nie pakuje sie w kłopoty wchodząc w podłogówkę, co ty na temat sądzisz? PS. teraz czytam wątek o twoim domie i wiele rzeczy sie już wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Areq, gratuluję domku, też chciałbym byc juz na takim etapie ale wiem, wiem z czasem u mnie tak bedzie, czy mogłbyś napisać gdzie ty sie budujesz? ogrzewanie podłogowe ja na początku zrezygnowałem z tego a teraz zaczynam głowkowac czy kuchnia, jadalnia i łazienka nie będa właśnie z takim ogrzewaniem, słyszałem tylko że to podraża koszty o jakieś 30% w stosunku do tradycyjnego grzejnika i instalacja jest bardziej skomplikowana, ja u mnie zakładam kombinacje CO gazowego + kominek z płaszczem wodnym i nie wiem czy czasami nie pakuje sie w kłopoty wchodząc w podłogówkę, co ty na temat sądzisz? Dziękuje. Budowa jest w Dąbrowie koło Skórzewa. Co do ogrzewania podłogowego to wycena na ogrzewanie+wod+kan bez podłogówki 17.200 brutto całość łącznie z piecem Turbo firmy Brotje, podłogówka na prawie 70m2 na mieszaczu, styropianem 10cm FS20,folią oraz 5 grzejnikami w sypialni i pom.gosp. oraz z grzejnikiem drabinkowym w łazience...17.900 ten sam piec.Niewielka różnica wynikała z tego,że mam dość spory salon+kuchnia z jadalnią /ca.55m2/ i aby to dobrze dogrzać potrzebne by były minimum 3 duże kaloryfery.Podłogówka w tym momencie wychodziła porównywalnie kosztowo.Niewiele wiem jak wygląda sprawa z połączeniem podłogówki z kominkiem z płaszczem,wiem tylko,że to nie jest tani "interes",średnio instalatorzy za komplet kominek+instalacja biorą ca.5tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 24.04.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Areq, ładny masz domek A ja ciągle walczę z Kłeckiem o lepszą cenę Drodzy Ziomkowie, chciałabym poprosić Was o opinię o cenie, jaką dała ekipa budowalna. Dom: powieszchni :po podłodze" 215 m2 Parterowy, bez poddasza użytkowego Ściana zewnętrzna 2W, silikat 25 cm + ocieplenie 18 cm Metraż ścian zewnętrznychz silikatu 25 cm: 155 m2 Metraż ścian wewnętrznych z silikatu 18 cm: 84 m2 Metraż ścian wewnętrznych-działowych z silikatu 12: 115 m2 Ekipa dała ofertę na 14 tys. PLN za robociznę: - wykopanie fundamentów, ułożenie zbrojenia, ułożenie izolacji, wykonanie fundamenty z bloczków betonowych M6, - zalewanie z gruszki z pompą (mój koszt) - chudy beton na posadzki, - wymurowanie ścian - wymurowanie kominów 3 szt - zakończenie ścian wylaniem wieńca. Jak to wygląda względem Waszych ekip: Dobra cena czy przeciętna? Ekipa ponoć czysta, robotna i w miarę sprawa, co będe mogła potwierdzić empirycznie nie długo Koszty materiału oczywiści po mojje stronie. Czekam na Wasz odzew i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 24.04.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 KOBIETKA dzięki za miłe przyjęcie . Jeszcze narazie mieszkam 25km od Wągrowca. Mieleszyn pozdrawia pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 :Alison dzięki.Co do ceny to i za 24tys to by nie było dużo.Bierz w ciemno, jeśli to z polecenia,bo taniej już nikogo nie znajdziesz moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_kam 25.04.2006 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Alison,cena jest co tu dużo mówić rewelacyjna, ja za dom porównywalny (z garażami i pom. gospo. razem 270) tyle że z poddaszem użytkowym w Poznaniu mam ekipę za 19tys, troche się ich naszukałem a oferty miełmem równiez takie za 45tys + vat,jeżeli mają oni dobrą opinię to możesz brać,dogadaj się tylko od samego początku co do dodatkowych prac (bo takowe się na pewno pojawią) ile sobie panowie życzą, u mnie wyskoczyło np. zrobienie 2 zbiorników na deszczówkę, nie mam kanalizacji burzowej i trzeba tą wodę gdzieś sprowadzić, mam 2 spadowy dach wiec najlepiej chyba jest zebrać z jednej strony do jednego zbionika z drugiej do drugiego, acha jeszcze jedno pytanie o ceny,w jakiej cenie kupujecie żwir sortowany do murowania oraz w jakiej cenie jest zasypka do fundamentów tzw. pospołka lub mułek, Areq ty budujesz w dąbrowie to bardzo blisko do dolaty ale może miałęs innego dostawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 25.04.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 A ja chciałem się jedynie podzielić sukcesem - jest odebrane pozwolenie na użytkowanie budynku !!!! Co prawda jeszcze trochę trzeba nad domem popracować, ale zawsze jakiś tam następny etap już zapięty ... Może później nawet dorosnę do tego, żeby założyć dziennik budowy w Muratorku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 25.04.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Bardzo proszę o odpowiedż ile kosztowała Was instalacja odgromowaz bednarką. Elektryk powiedział mi wczoraj,że 3500 zł. To chyba dużo?pozdrawiamalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 25.04.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 paweugratuluję. Nie mogę namierzyć Twojego domu. Na samym rogu Jarosławskiej i Pruszkowskiej? Może jakieś znaki szczególne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 25.04.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 paweu gratuluję. Nie mogę namierzyć Twojego domu. Na samym rogu Jarosławskiej i Pruszkowskiej? Może jakieś znaki szczególne? Tak, ten na samym rogu, przy trafostacji, z narożnikowym oknem przy wejściu, z jednym poświątecznym świerkiem przed... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts