rammzes1 17.05.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 ROBSON68 ---> dawno to było (z tą więźbą)?? Ja mam po 700 zyla netto co przy Twojej cenie oznacza, że wart zapłacić za transport i sprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 17.05.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Nie było dawno bo dopiero strop nad piwnicš zalewmJeli chcesz podam namiary to się bliżej dowiesz, możliwe że poszło do góry w końcu sezon już w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 18.05.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Czy ktoś z was wie gdzie w Poznaniu ( lub okolicach ) jest sklep z dużym wyborem skrzynek gazowych ?? . Robimy przyłącze, skrzynki nie dostarcza gazownia a w marketach budowlanych nie ma na czym oka zawiesic . Drugi temat na tapecie to kostka brukowa. Jesteśmy na etapie doboru wizualnego kostki, producenta i ekipy. Wszystkie uwagi mile widziane w tym poście ..... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71004&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 18.05.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam Was, czy ktos z Was miał styczność z firmą Big Bud z Borówca. ? Chcę wziąć od nich bloczki M6 a poniewaz są duzo tańsze niż u innych, chciałam zapytać Was czy ktoś miał z nimi styczność, jaka jakość, opinie, itp. Czy to że tańsze znaczy goresze ??? Mówią, że dają deklarację zgodności z normami Jak sądzicie brać ? Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 18.05.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Drugi temat na tapecie to kostka brukowa. Jesteśmy na etapie doboru wizualnego kostki, producenta i ekipy. Wszystkie uwagi mile widziane w tym poście ..... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71004&highlight= Sławek, ten temat jeszcze przede mna, ale na http://www.pkt.pl wyszukałam firm z okolic Strzegomia i podzwoniłam o kostke granitową i taka położę. Oni tez polecali swoje sprawdzone ekipy zs Śląska, ponoć od długich lat sie tym zajmuja, przejeżdżaja i montują u klienta. Nie wiem czy to Ci coś pomoże, ale może popróbój podzwonić po 4-5 firmach żeby wybadać grunt Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 18.05.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Mam kilka pytan zwiazanych z kominami: 3. Jaki jest minimalny przekroj komina dymowego? Nie wiem jaki to jest komin dymowy, ale mnie do zwykłego kominka z wkładem (bez płaszcza albo rozprowadzenia DGP) sugerowali przekrój 28 cm x 14 cm ale nie jestem pewna czy to dotyczy przypadku o który pytałeś Pozdrówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 18.05.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 ROBSON68 ---> poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 18.05.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam Was, czy ktos z Was miał styczność z firmą Big Bud z Borówca. ? Chcę wziąć od nich bloczki M6 a poniewaz są duzo tańsze niż u innych, chciałam zapytać Was czy ktoś miał z nimi styczność, jaka jakość, opinie, itp. Czy to że tańsze znaczy goresze ??? Mówią, że dają deklarację zgodności z normami Jak sądzicie brać ? Powiem swoje zdanie. W zeszlym roku jak budowalem, wizalem od nich pierwsza partie bloczkow (teraz wiem czemu sa tanie). Firma beznadziejna, ani to sie umowic z klientem, ani mu pomoc, ani nic. Potem kupilem bloczki w Borowcu w firmie Maleccy, wykonawca stwierdzil ze o niebo lepsze. W Big Budzie chcialem jeszcze kupic porotherma ale ceny jak z kosmosu. Potem juz w ogole nie bralem ich pod uwage. Nikomu nie polecam tej firmy. PS. O jestem pierwszy na nowej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 18.05.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ja z kolei nie mam jakichs przykrych doswiadczen z big-budem. Bralem od nich bloczki betonowe w okolicach wrzesnia. Byli wlasnie po zmianie maszyny, nie wiem jak bylo wczesniej, jednak obecnie jakosc chyba nie jest zla (opieram sie na opinii murarzy, ktorzy przepolawiali bloczki). Troche gorzej jest z wymirami, moga sie roznic o pare milimetrow. Mam fundament zrobiony z ich bloczkow i nie narzekam - budynek stoi. Co do terminowosci, to byli w miare na czas (+-2h), czego nie moge powiedziec o hurtowni HDMB, ktora potrafila mi materail przywiezc 2 dni po terminie (ponoc samochod im nawalil ), obecnie czeka sie na towar 3 dni. Ostatnio jak bralem nadproza z big-budu mialem je nastepnego dnia rano. Jak sie pomylilem na dlugosci nadprozy przyjechali i wymienili bez placenia za dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 18.05.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Sławek, ten temat jeszcze przede mna, ale na http://www.pkt.pl wyszukałam firm z okolic Strzegomia i podzwoniłam o kostke granitową i taka położę. Oni tez polecali swoje sprawdzone ekipy zs Śląska, ponoć od długich lat sie tym zajmuja, przejeżdżaja i montują u klienta. Nie wiem czy to Ci coś pomoże, ale może popróbój podzwonić po 4-5 firmach żeby wybadać grunt Pozdrawiam! Alison, czy możesz podać orientacyjnie jakie tam mają ceny w przeliczeniu na m2 kostki + położenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 19.05.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ja z kolei nie mam jakichs przykrych doswiadczen z big-budem. Bralem od nich bloczki betonowe w okolicach wrzesnia. Byli wlasnie po zmianie maszyny, nie wiem jak bylo wczesniej, jednak obecnie jakosc chyba nie jest zla (opieram sie na opinii murarzy, ktorzy przepolawiali bloczki). Troche gorzej jest z wymirami, moga sie roznic o pare milimetrow. Mam fundament zrobiony z ich bloczkow i nie narzekam - budynek stoi. Co do terminowosci, to byli w miare na czas (+-2h), czego nie moge powiedziec o hurtowni HDMB, ktora potrafila mi materail przywiezc 2 dni po terminie (ponoc samochod im nawalil ), obecnie czeka sie na towar 3 dni. Ostatnio jak bralem nadproza z big-budu mialem je nastepnego dnia rano. Jak sie pomylilem na dlugosci nadprozy przyjechali i wymienili bez placenia za dojazd. Maciek-MZM i denes dziękuję za informacje, chociaż martwi mnie, że są skrajnie różne Może koś jeszcze wypowie się co do Big-Budu w Borówcu Kurcze, a niby taki prosty temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 19.05.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Alison, czy możesz podać orientacyjnie jakie tam mają ceny w przeliczeniu na m2 kostki + położenie? Rybki, nie mam przy sobie tych notatek, ale postaram się na poniedziałek 22 maja odnaleźć je w moim przepaścistym segregatorze Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeHuM 19.05.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ja mam pozytywne wrażenia co do firmy Big-Bud. Biorę od nich różne rzeczy od jesieni (w tym bloczki na ściany działowe) i jak dotychczas nie miałem zastrzeżeń co do jakości towaru.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 19.05.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam Was, czy ktos z Was miał styczność z firmą Big Bud z Borówca. ? Chcę wziąć od nich bloczki M6 a poniewaz są duzo tańsze niż u innych, chciałam zapytać Was czy ktoś miał z nimi styczność, jaka jakość, opinie, itp. Czy to że tańsze znaczy goresze ??? Mówią, że dają deklarację zgodności z normami Jak sądzicie brać ? Powiem swoje zdanie. W zeszlym roku jak budowalem, wizalem od nich pierwsza partie bloczkow (teraz wiem czemu sa tanie). Firma beznadziejna, ani to sie umowic z klientem, ani mu pomoc, ani nic. Potem kupilem bloczki w Borowcu w firmie Maleccy, wykonawca stwierdzil ze o niebo lepsze. W Big Budzie chcialem jeszcze kupic porotherma ale ceny jak z kosmosu. Potem juz w ogole nie bralem ich pod uwage. Nikomu nie polecam tej firmy. PS. O jestem pierwszy na nowej stronie A ja mam dokładnie odwrotne spostrzeżenia, ale od razu zastrzegam, że fundamenty robiłem w 2003 roku. Bloczki od Małeckich przyjechały z opóźnieniem 3 godzinnym i w ocenie moich budowlańców były do d..., tzn takie sobie. Uzupełnienie wziąłem z BigBuda i te były o niebo lepsze, ale droższe niż u Małeckich (podkreślam zakup w 2003 roku). Poza tym współpraca z BB była OK, zawsze przywozili, kiedy chciałem, raz się umówiłem na 6 rano, zamówienia przez telefon. Oczywiście nie wszystko mają i nie wszystko mają w dobrej cenie. Pozdrawiam Arecki (Robakowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 19.05.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Arkadly, BeHuN - dzięki za optymistyczne info. Ja spanikowałam i zamówiłam jednak w HDMB w sumie 170 PLN drożej i o 1 dzień później najgorsza jest panika... też miałam wrażenie z romowy telefonicznej, że ten BigBud jest OK, Pani miła, transport nawet na 7 rano bez żadnego problemu, kierowca miły nastepnym razem nie spanikuję, ale Wszystkim dziękuję... człowiek uczy się całe życie a zwłaszcza w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 19.05.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Arkadly, BeHuN - dzięki za optymistyczne info. Ja spanikowałam i zamówiłam jednak w HDMB w sumie 170 PLN drożej i o 1 dzień później najgorsza jest panika... też miałam wrażenie z romowy telefonicznej, że ten BigBud jest OK, Pani miła, transport nawet na 7 rano bez żadnego problemu, kierowca miły nastepnym razem nie spanikuję, ale Wszystkim dziękuję... człowiek uczy się całe życie a zwłaszcza w trakcie budowy I teraz bedzie na mnie . Wyslalem ci mail na priv z namiarami na jeszcze jedna fajna hurtownie w okolicy, patrzalas tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 19.05.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 I teraz bedzie na mnie . Wyslalem ci mail na priv z namiarami na jeszcze jedna fajna hurtownie w okolicy, patrzalas tam? Maciek, luzik, nic nie będzie na Ciebie... to moja wina, że zapytałam grupę za późno, więc płacę frycowe... jak to kiedyś ktoś na Forum napisał: słuchaj innych, własnego rozumu się trzymaj... w moim przypadku nie zadziałało i taki efekt...ale to absolutnie nie Twoja wina, NIE! NIE! i jeszcze raz NIE! Pozdrawiam Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 19.05.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam wszystkich.Prawdopodobnie za tydzień odbieram projekt i będę mógł szukać ekipy na stan surowy. Nie wiem czy to nie będzie za późno ale bez projektu z nikim konkretnie się gadać nie dało i w sumie się nie dziwię. Przed zimą chciałbym postawić stan surowy otwarty - zważywszy, że akt notarialny podpisałem w kwietniu to chyba założone tempo jest ambitne. Czy ktoś mógłby polecić sprawdzoną ekipę? Czy ktoś kupował materiały z V-bud w Kicinie albo Wodanie w Janikowie? To są najbliższe mi hurtownie i pewnie byłoby najwygodniej się u nich zaopatrywać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.05.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 poszukuje ogrodnika do załozenia ogroduwarunek - ogrodnik przez duze O - takiego z pasją pracy i zacięciem do trgo co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 19.05.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Arkadly, BeHuN - dzięki za optymistyczne info. Ja spanikowałam i zamówiłam jednak w HDMB w sumie 170 PLN drożej i o 1 dzień później najgorsza jest panika... też miałam wrażenie z romowy telefonicznej, że ten BigBud jest OK, Pani miła, transport nawet na 7 rano bez żadnego problemu, kierowca miły nastepnym razem nie spanikuję, ale Wszystkim dziękuję... człowiek uczy się całe życie a zwłaszcza w trakcie budowy Najprostsza sprawa jaka mozesz zrobic to (ja tak zrobilem), wydaj 2 zl na jeden bloczek, zawiez go ekipie murarzy, komisyjnie rozwalcie go i orzeknijcie co do jakosci. Moi stwierdzili, ze ok, wiec bralem od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts