Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Alison, czy możesz podać orientacyjnie jakie tam mają ceny w przeliczeniu na m2 kostki + położenie?

Rybki, nie mam przy sobie tych notatek, ale postaram się na poniedziałek 22 maja odnaleźć je w moim przepaścistym segregatorze :wink: Pozdrawiam!

Oto, co znalazłam...

telefonów w okolice Strzegomia mam chyba z 15, ale poniewaz u mnie to bliżej nieokreślona przyszłość :roll: to dzwoniłam tylko w jedno miejsce:

Kwarc Sp.z o.o., tel.074 855 38 33, kostka 4 cm x 6 cm, 190 pln+VAT/1 tona, 1 tona = 8,5 m2 chodnika. O robociznę nie pytałam. Wiem, że to nie za wiele, ale może pomoże 8) Pozdrawiam!

PS. A co Wy sądzicie o tej cenie???

brachol

gdzie masz działkę/budowę?

Z kim rozmawiałeś w Aquanecie?

Też mam sporo do wodociągu i jestem ciekaw, że się chyba ich podejście zmieniło. A nie wymagają tylko przez nich akceptowanych wykonawców?

dzialke mam na ul Nad Krzesinka w Hubach

nie pamietam z kim rozmawialem musialbym sprawdzic

wykonawce sam wybierasz natomiast warto sie skonsultowac co do ceny zeby nei bylo tak ze Ci duzo mniej zwroca

a czy jest jakaś górna granica w metrach wodociągu albo w kasie do określonej kasy zwracają?

tego nie wiem wiem tylko ze mb wodociagu nei moze kosztowac wiecej niz u nich w cenniku bo wtedy nie zwroca no i jeszcze chyba musi byc to inwestycja rozwojowa

jak sie pytalem o ta sprawe tak z 2 lata temu to mowili ze nia ma szans ale jak teraz sa juz 3 dzialki do podlaczenia to dostalem odpowiedz jw

a orintowałes sie już w kwestii kirownika budowy. ja właśnie od kilku dni mam pozwolenie, teraz czekam na uprawomocnienie. zaczynam papierkową robote odnośnie kredytu.... brrr

Jeszcze nie. Na razie sprawdzam murarzy ale bez projektu nie ma konkretnej rozmowy. Ty jak masz pozwolenie toj esteś o krok do przodu.

Troche zminiłam strategię, bo czas będzie mnie gonił. Wiec zamiast tynków ręcznych chcę zrobić maszynowe - ale cementowo wapienne. Tylko nie moge znalez ani wsród znajomych ani na forum ani jednego namaru na kogoś kto to wykonuj i to na dotaek dobrze. Rozbił ktoś takie coś u siebie? Możecie się podzielić jakimiś namarami :D HELP! :D

poszukuje ogrodnika do załozenia ogrodu

warunek - ogrodnik przez duze O - takiego z pasją pracy i zacięciem do trgo co robi

Popytaj Wciornastka, ona na pewno ci pomoże. W końcu to forumowy ogrodnik :)

Chyba niezbyt się nadam do pomocy, bo mnie zazwyczaj wzywają gdy jest katastrofa na ogrodzie i raczej firmy znam od tej gorszej strony. Natomiast czasami dla przyjaciół :D robię projekty i pomagam w zakładaniu ogrodu za przysłowiową krzynkę piwa :wink:

warunek - ogrodnik przez duze O - takiego z pasją pracy i zacięciem do trgo co robi

Chyba niezbyt się nadam do pomocy, bo mnie zazwyczaj wzywają gdy jest katastrofa na ogrodzie i raczej firmy znam od tej gorszej strony. Natomiast czasami dla przyjaciół :D robię projekty i pomagam w zakładaniu ogrodu za przysłowiową krzynkę piwa :wink:

Jak za "krzynkę" to bardzo tanio, ale ja mógłbym dać nawet "skrzynkę" :lol:

Jak za "krzynkę" to bardzo tanio, ale ja mógłbym dać nawet "skrzynkę" :lol:

To trzeba się ładnie uśmiechać :wink: :wink:

A przy okazji właśnie jestem na etapie "przetargu" na dachówkę ceramiczną, może też ktoś teraz robi takie poszukiwania i jest już po pierwszych rozmowach. Potrzebuję informacji do jakiej hurtowni dawać kolejno do wyceny, gdzie teraz dają największe upusty.

A przy okazji właśnie jestem na etapie "przetargu" na dachówkę ceramiczną, może też ktoś teraz robi takie poszukiwania i jest już po pierwszych rozmowach. Potrzebuję informacji do jakiej hurtowni dawać kolejno do wyceny, gdzie teraz dają największe upusty.

to zależy jaką dachówkę sobie upatrzyłaś - nie wszystkie hurtownie mają wszystko :lol: