mr.moonlight 18.02.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 mogę polecić ekipę od foliowania, łatowania, dachówkowania, orynnowania dachu. działają na zrobionej przez kogoś innego więźbie i robią to dość sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.02.2003 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 mr moonlight Wstawiasz okna dopiero po tynkach i posadzkach?Ja robię to przed bo podobno nawet okablowanie do instalacji elek. kradną nie mówiąc już o rurach do instalacji co i wod-kan.Dlatego tez odrazu montuję alarm z monitoringiem a do tego muszą byćokna i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 18.02.2003 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 zaryzykuję, jeszcze nic mi z budowy nie wyniesiono. no może nie licząc kilku worków cementu ale te leżały luzem przed płotem działki. wykonawca sam sobie winien. mam dość dobry monitoring sąsiedzko rodzinny i na nim spróbuję się oprzeć. ponieważ nie będę podłączał się do żadnych "ochraniarzy" okna z racji ich wartości wstawię najpóźniej jak to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 18.02.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 mr.moonlight, uważaj - mi też nie ukradziono nic z budowy, ale ten proceder to chyba zaczyna się raczej własnie na etapie wykańczania i zaczyna się od kabli (elektryka) i rurek (instalacja), nie mówiąc o kaloryferach i kotle. Dlatego ja robię tak jak loniu - najpierw okna i alarm plus monitoring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 19.02.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 mr.moonlight, mąż zaszalał z Junkaiem. Wróciła cały szczęśliwy. Pawełek oczywiście od razu zameldował ojcu o "nowym wujku" i że jechał duzym białym samochodem itd. Nie mam szans w obliczu "meskiej solidarności" Czuje się nieco zniewolona Ze względu na fakt, że niewiele konkretów mogłam przekazać ślubnemu o rekuperatorze (z oczywistych powodów)pomyślałam sobie, że może mógłbyś swoje zdjęcia przesłać nam a raczej Marcinowi mailem. Będzie miał chociaż jakieś wyobrażenie o tym urządzeniu - a poza tym będzie dowód, że "nowy wujek" zajmował się tym czym należało . Dzięki i podrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 21.02.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 hej, Moja budowla już od środy będzie wygladał jak domek będę miał założone okna no i drzwi budowalne. W środę rusza też alarm z monitoringiem. A od początku marca pełną parą ruszają instalacje elektryczne. Miron kiedy chcesz kupować wełnę czy mamy jeszcze trochę czasu czy to jest pilne. Wiesz problem z przechowaniem - będzie przeszkadzać przy tynkowaniu. [ Ta wiadomość była edytowana przez: loniu dnia 2003-02-21 10:54 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 23.02.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Od poniedziałku ruszają u mnie intensywnie prace na budowie, leją strop na garażu i rozpoczynam burzenie zakupionych fundamentów i ścian parteru ,ciągnę prąd budowlany.Wykop pod fundamenty w przyszłym tygodniu.Wprowadzam się w pazdziernikuDziękuję MISZA za namiar na ekipę Pana Byczka na razie bardzo o.k.Oby pogoda dopisała.Namiętnie oglądam dachówkę-najbardziej przypadł mi do gustu i kieszeni Creaton./zna ktoś elastyczną hurtownię.Odnośnie ciekawostek ostatnio pod Koninen oglądałam działającą od roku pompę ciepła , właściciel bardzo sobie chwalił.Instalacja złożona z 2 pomp : pierwsza ogrzewa mieszkanie wymiennik poziomy druga wewnątra mieszkania przygotowuje c.w.u. i jednoczeście może latem słuzyć jako klimatyzator całość z podłogówka . Przez rok prąd za 1500 PLN.Całość dość droga zastanawiam się nad samą pompa do przygotowania cwu /pompa woda-powietrze/koszt ok.6-7 tyś no i ten chłód latem,zajmuje stosunkowo mało miejsca i przygotowuje 300 l o temp 60 st C.Jednak ze wzgledu na koszt główne ogrzewanie bedzie z butli + kominek./chyba że znajdę tańszą pompę/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 24.02.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Cześć Marie Dawno Cię nie było na Forum, ale jak widzę nie zasypywałaś gruszek w popiele A my mieliśmy małe spotkanko grupowe i jeszcze mniejszą wycieczkę "do rekuperatora"... pozdrawiam i zazdroszczę, że Wy już tak ostro My dobijamy się o pozwolenie na budowę... A tak w ogóle to Grupa Wielkopolska niech się wreszczie wybudzi z zimowego snu! Niedługo nas zdelistują jak będziemy tak ospale wymieniać poglądy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 24.02.2003 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 loniu, ja dopiero gdy będę miał wstawione okna, czyli ok. 20 marca - ale nie musi to być termin dla Ciebie i mr.moonlight - potrzebuje tylko dokładnie co i kiedy i wtedy przekażę Wam konkretne namiary. A swoją drogą jaką jeszcze inicjatywę możemy uruchomić wspólnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 27.02.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 No a my chyba za 2-3 tygodnie ruszamy. Szukam sensownej hurtowni, w której moglibyśmy się zaopatrywać przynajmniej w część materiałów. może macie jakie dobre doświadczenia z firmami z Poznania lub okolic.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 27.02.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 no to moj dom ma juz okna i alarm. Co za pozytywna zmiana. Jest supeeeeeer!!!Co do hurtowni to korzystalem z Betoru na Lutyckiej. Jest 0k choć pewnie nie jest najtańsza ale można negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 28.02.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Pyzia, rozpoczęlismy poszukiwania hurtowni materiałów budowlanych. Zaczynamy od bk i reszty potrzebnej do postawienia murów. Wiem, że ty chaciałaś coś innego ale możemy pogadać i może wspólnie zaczniemy rozmawiac z hurtownikami już teraz A jak tam pozwolenie na budowę? Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 28.02.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 U mnie także wreszcie coś zaczyna się dziać. Więźba szczęśliwie przezimowała, od poniedziału wchodzi cieśla i poprawia, później deski i papa. Na tym koniec jeżeli chodi o dach. dachówka będzie musiała poczekać na lepsze czasy finansowe. W marcu chcemy zmówić okna. Zastanawiam się nad firmą Tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 28.02.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 A ja okna będę miał wstawione w marcu - mam nadzieję, że będą OK - wtedy będę polecał producenta. Dziś właśnie ustaliliśmy kolor - ciemna wiśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 03.03.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Muszę cos napisać, bo jeszcze nas zdeletują z Forum.PS.Ja przynajmniej jestem usprawiedliwiony, bo sobie choruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 04.03.2003 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Jest cieśla i rozwala to co zrobił poprzedni. Podobno cały dach potrafi zrobić bejednego gwoździa na zastrzały, mam nadzieje że to dobrze. Do impregnowania sprzedał nam środek który trzeba rozmieszać z szarym mydłem podobno górale takiego używają. Okna zamawiamy w marcu, kolor złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 04.03.2003 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Jest cieśla i rozwala to co zrobił poprzedni. Podobno cały dach potrafi zrobić bejednego gwoździa na zastrzały, mam nadzieje że to dobrze. Do impregnowania sprzedał nam środek który trzeba rozmieszać z szarym mydłem podobno górale takiego używają. Okna zamawiamy w marcu, kolor złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 04.03.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Czy te mrozy kiedyś puszczą i dadzą nam spokojnie budować. Prace elektryczne opóźnią mi się przez to o cały tydzień bo za zimno na kładzenie kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.03.2003 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Apropos mrozów - jadąc do pracy mogłem dokładnie obserwować jak gdzieś od połowy grudnia powstało poddasze, dach a ostatnio garaż - wszystko z wienerbergera - więc może jednak można. Pamiętam, że kominy i dach robiono w największe mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.03.2003 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Przepraszam wszystkich zainteresowanych, ale dopiero teraz zajrzałem po długiej przerwie dio skrzynki prywatnej i późno bo późno, ale odrobiłem wszystkie zaległości, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts