SYLKA 22.06.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 WITAM . Szukam sąsiadów z Lednogóry, może ktoś z was się tam buduję posąsiedzku.pozdrowionka dla całego klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.06.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 WITAM . Szukam sąsiadów z Lednogóry, może ktoś z was się tam buduję posąsiedzku.pozdrowionka dla całego klubu no my troche dalej.... ale te same strony witam wiec krajana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 22.06.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 WITAM . Szukam sąsiadów z Lednogóry, może ktoś z was się tam buduję posąsiedzku.pozdrowionka dla całego klubu no my troche dalej.... ale te same strony witam wiec krajana witam witam bardzo się cieszę już jeden kontakt nawiązałam i się okazało że jesteśmy sąsiadami za plotu.Z jakiej miejscowości jesteś? Ja na osiedlu przy wiatrakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 22.06.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam kolejnego sąsiada z okolicy. tez rokietnica ? czy okolice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.06.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 WITAM . Szukam sąsiadów z Lednogóry, może ktoś z was się tam buduję posąsiedzku.pozdrowionka dla całego klubu no my troche dalej.... ale te same strony witam wiec krajana witam witam bardzo się cieszę już jeden kontakt nawiązałam i się okazało że jesteśmy sąsiadami za plotu.Z jakiej miejscowości jesteś? Ja na osiedlu przy wiatrakach. nie nie my duzo dalej w dzienniku jest mapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 22.06.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam kolejnego sąsiada z okolicy. tez rokietnica ? czy okolice ? Okolice - Sobota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 22.06.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam!! Poszukuje dobrej cenowo hurtowni z dachówkami cementowymi. Może ktoś ma namiary?? PROSZĘ pozdrawiam Oj smutek mnie ogarnia jak widzę podwyżki materiałów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.06.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 kabietka poszukaj strone lub wiecej wstecz. Polecalismy niedawno hurtwnie dachowe - ona maja oprocz ceramiki rowniez dachowki cementowe. tam masz pare namiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.06.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam kolejnego sąsiada z okolicy. tez rokietnica ? czy okolice ? Okolice - Sobota a zapytam nieśmiało o dach ........... jak ci poszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.06.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Drodzy krajanie - macie kafelkarzy godnych polecenia? Trzeba mi takiego z głową i dokładnego w robocie. Chyba nie oczekuję za wiele? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 22.06.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Okolice - Sobota o to prawie sasiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 23.06.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witajcie! Nie wiem czy jestem za dokładna i czepiam się szczegółów czy też tradycyjnie w Polsce bylejakość jest na porządku dziennym.Odpowiedzcie jeśli ktoś się na tym zna bo ja jestem zielona.Budowa mojego domku zaczęła się 5 czerwca - w tej chwili zaczynają stawiać mury.Po wylaniou betonu zamówiliśmy tzw m- ki, które stawia się na fundament.Częśc z nich ok 1 na 20 była pęknięta.Nasz murarz zamiast zadzwonic do nas i powiadomić o tym żebyśmy mogli pęknięte m-ki reklamować i wymienić - powkładał je w mur.Tak jak pisałam nie jest tego dużo - ok 4 na 1 z 4 ścian.Dowiadywałam się o to i podobno nie ma to znaczenia dla nośnościu muru - ja jednak nie jestem pewna - dodam, że o mało nie wyrzuciła z tego pwodou ekipy.Czy ktoś miał podobną sytuację - bo znajomi twierdza, że taka rzecz to standard i że jak ktoś się na budowie nie zna albo buduje mu deweloper to ma tego typu mnóstwo usterek i nikt go nawet nie informuje... pozdrawiamAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.06.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Asiula7771 - co do znaczenia dla muru nic ci nie pomoge bo widzy niestety nie mam Ale moge powiedzic, ze z tymi drobnymi ustrkami to duzo w tym prawdy - nie jest idealnie, ale grunt, ze nie ma to duzego znaczenia dla konstrukcji. Tak przynajmniej est u mnie. wszystkich bledow pewnie nie wychwycisz, bo czesc prac zanika (mimi ze staram sie codziennie po pracy jechac na budowe). Ale z drugiej strony nie mysl, ze deweloper lub firma budujaca pod klucz nie zrobi ci fuszery Wedlug mnie jest jeeszcze gorzej, bo nawet nad materialem nie panujesz - mozesz zaplacic za cos a wpakuja ci tanszy substytu. Takie budowe czesto maja wiecej bledow (o ktorych nie wiesz - bo odbierasz jak juz wszystko zakryte) i masz mniejsza mozliwosc na zmiany w trakcie budowy. Popatrzcie jak deweloperzy buduja nowe bloki - dla mnie to porazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 23.06.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam kolejnego sąsiada z okolicy. tez rokietnica ? czy okolice ? Okolice - Sobota a zapytam nieśmiało o dach ........... jak ci poszło ? Wsztystko na dobrej drodze ale bez drogi okrężnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 23.06.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witajcie! Nie wiem czy jestem za dokładna i czepiam się szczegółów czy też tradycyjnie w Polsce bylejakość jest na porządku dziennym. Odpowiedzcie jeśli ktoś się na tym zna bo ja jestem zielona. Budowa mojego domku zaczęła się 5 czerwca - w tej chwili zaczynają stawiać mury. Po wylaniou betonu zamówiliśmy tzw m- ki, które stawia się na fundament. Częśc z nich ok 1 na 20 była pęknięta. Nasz murarz zamiast zadzwonic do nas i powiadomić o tym żebyśmy mogli pęknięte m-ki reklamować i wymienić - powkładał je w mur. Tak jak pisałam nie jest tego dużo - ok 4 na 1 z 4 ścian. Dowiadywałam się o to i podobno nie ma to znaczenia dla nośnościu muru - ja jednak nie jestem pewna - dodam, że o mało nie wyrzuciła z tego pwodou ekipy. Czy ktoś miał podobną sytuację - bo znajomi twierdza, że taka rzecz to standard i że jak ktoś się na budowie nie zna albo buduje mu deweloper to ma tego typu mnóstwo usterek i nikt go nawet nie informuje... pozdrawiam Asia Pęknięte pustaki to żaden problem - na pewno w żaden sposób nie wpłynie na jakość murów. Ważniejsze jest to, żeby wymiary się zgadzały - bo tak naprawdę to jest najistotniejsza sprawa. Może to i dobrze, że czepiasz się szczegółów, bo przynajmniej ekipa będzie bardziej uważać, ale błędów na budowie nie unikniesz - to nie apteka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alekspo_mug 23.06.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Do budujących w okolicy Kiekrza, Rokietnicy - generalnie - na zachód od Poznania!Szukam koparko-spycharki do wyciągnięcia korzeni i zgarnięcia humusu. Działka jest wąska, dlatego sprzęt nie może być zbyt duży. Będę wdzięczna za namiary na sprawdzonych przez Was "operatorów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 23.06.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 U mnie "sprawdził" się niejaki Kłak, tel. 602-23-86-76, chyba jest z Przeźmierowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 23.06.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ŚWIERSZCZU! Z mapki ciężko rozszyfrować gdzie ta działeczka, okolice jakby miznajome , trochę najeździliśmy zam nim poszukaliśmy wymarzone miejsce. Budujemy z YTONG-u 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 23.06.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ŚWIERSZCZU! Z mapki ciężko rozszyfrować gdzie ta działeczka, okolice jakby miznajome , trochę najeździliśmy zam nim poszukaliśmy wymarzone miejsce. Budujemy z YTONG-u 40. przepraszam za błędziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 23.06.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 kabietka poszukaj strone lub wiecej wstecz. Polecalismy niedawno hurtwnie dachowe - ona maja oprocz ceramiki rowniez dachowki cementowe. tam masz pare namiarow Dziękuję!! Czlowiek wertuje te strony forum i czasem pominie mimo woli istotny wątek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts