iga9 28.06.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Rom a masz maszynowe gipsowe czy cem-wap.? Ile placiles za robiceizne i material na m2? I ile trwalo wytynkowanie calego domu? Dla mnie to temat na topie, bo tynkarze maja wejsc 17.07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.06.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Kładli maszynowy tynk gipsowy. Cena wyniosła 23zł za metr (materiał i robocizna). Zaczeli w poniedziałek a skończyli w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 pasco no to po wylewkach najciezsze etapy (jak dla mnie ) bedziesz mial za soba A jak tynki - łdanie wyszly? Ja niestety z twoich wykonawcow nie skorzystam bo mieli dla mnie zbytodlegle terminy No, u mnie tynki wyszły elegancko. Płacę dopiero w przyszłym tygodniu, więc jeśli znajdę jakieś niedoróbki mogę się domagać poprawek, chociaż na razie nie ma na co narzekać. Faktycznie, te najcięższe etapy (w tonach) się już kończą, ale potem zaczną się najcięższe finansowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek32 28.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam Poszukuje solidnych i terminowych fachowcow z Poznania, rowniez takich ktorych dostepnosc nie siega przyszlego roku do remontu lazienki i pokoju w mieszkaniu: - plytkarza, - instalatora do wody, - cykliniarza Bede wdzieczny za namiaryPozdrawiamPrzemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 28.06.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam iga9, znalazlam ekipe, z polecenia, która robi tynki cementowo-wapienne maszynowe w terminie na początek sierpnia, ale się na to nie zdecydowaliśmy jednak, bo cena za materiał wychodzi bardzo duza w porównaniu z gipsowymi czy cem-wap kładzionymi ręcznie. to najdrozszy tynk z tego co sie zdazyłam zorientować, bo musisz kupic tynk cem-wap gotowy, na przykład knaufa albo quck-mix, nie da rady robic ze skladników cement, piasek, wapno woda itd. Stąd cena za materiał przeważyła na decyzji, ze kładziemy ręcznie, i to od polowy lipca, wiec wczesniej niz tamte. Jeśli ktos jest mimo wyższej ceny zainteresowany takimi tynkami cem-wap maszynowymi to moge podac namiary na faceta, ale nie wiem jak robi, nie widzialam jego pracy. Polecił nam go nasz kierownik budowy, z natury bardzo dokladny i stary wyjadacz w tej branży, więc znając go nie polecił by nam jakis fajfusów.... :) pozdrawiam a o efekcie naszych tynków powiadomie jak juz nam zrobią mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.06.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Ja mam pytanie z innej beczki: gdzie najtaniej w Poznaniu i okolicy można kupić styropian do ocieplenia podłóg i ścian? Cena styropianu mnie ostatnio powaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.06.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Pasco - sproboj w nadstadze. ja biore od nich wszytsko. Czasem sprawdzam ceny - nikt ich jeszcze nie przebil cenowo. choc ostatnio maja problemy z transportem No ale ja syropian bralam konic marca, wiec nie wiem jak jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauzula 28.06.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam Wszystkich Wielkopolan Czy ktoś z Was buduje domek w Szczepankowie?? Właśnie kupiłam tam działkę i chętnie zajęłabym parę minut komuś stamtąd Chodzi mi przede wszystkim o jakieś ciekawe namiary na ludzi i materiały. Zamierzamy zacząć budować jakoś w sierpniu/wrześniu, absolutnie nie chcę "podkraść" nikomu ekipy, ale może właśnie będzie do wzięcia Pozdrawiam serdecznie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 29.06.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 czy ktos zna dobra ekipe ktora sie zna na budowi z ytongu ???prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek32 29.06.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam Poszukuje solidnych i terminowych fachowcow z Poznania, rowniez takich ktorych dostepnosc nie siega przyszlego roku do remontu lazienki i pokoju w mieszkaniu: - plytkarza, - instalatora do wody, - cykliniarza Bede wdzieczny za namiary Pozdrawiam Przemo Widze ze jednak nikt nie ma takich namiarow. widocznie sami niekompetentni fachowcy sa na rynku. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.06.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 No i co, betony wylane? Bo u mnie właśnie skończyło się tynkowanie. Hurrraaa! Teraz jeszcze tylko podłogówka + posadzki, i można przejść do wykończeniówki U mnie dzisiaj zakończona akcja beton - ostatni wieniec pod murłaty wylany. Basta. Kominy się robią, szczyty jutro i do soboty w Sobocie koniec. A teraz dach, dach, dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele75 29.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Hallo!!!!Witam jestem na tym forum nowym userem, zresztą można to łatwo zauważyć po ilości moich wpisów:) Mieszkam w Lesznie Wlkp. i w tym samym mieście buduje swój wymarzony domek:) Mam do Was pytanie Szanowni Forumowicze, czy są tu budujący z mojego rejonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 29.06.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam Poszukuje solidnych i terminowych fachowcow z Poznania, rowniez takich ktorych dostepnosc nie siega przyszlego roku do remontu lazienki i pokoju w mieszkaniu: - plytkarza, - instalatora do wody, - cykliniarza Bede wdzieczny za namiary Pozdrawiam Przemo Widze ze jednak nikt nie ma takich namiarow. widocznie sami niekompetentni fachowcy sa na rynku. dzieki jak chodzi o plytkarza to prosze sprobowac 509165059 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.06.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 czy ktos zna dobra ekipe ktora sie zna na budowi z ytongu ??? prosze o namiary Misiaku - widziałeś jak u mnie budują?. Fajna ekipa. Wiem że robią też Ytong. Chcesz namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 29.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 nie widzialem a namiary poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 29.06.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Uff jutro podpisuję umowę z ekipą murarsko-ciesielsko-dekarską. Ekipa z referencjami , zobaczymy jak im pójdzie. Ruszaja w połowie sierpnia, akurat po zaplanowanym urlopie.Poszukuję obecnie kierownika budowy, mam namiary na podobo rewelacyjnego (wg Geriona i Olkalybowa) ale cena 3000 to trochę dużo.Ktoś może mi polecić dobrego kierownika ale w lepszej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agga 29.06.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam Wszystkich Wielkopolan Czy ktoś z Was buduje domek w Szczepankowie?? Właśnie kupiłam tam działkę i chętnie zajęłabym parę minut komuś stamtąd Chodzi mi przede wszystkim o jakieś ciekawe namiary na ludzi i materiały. Zamierzamy zacząć budować jakoś w sierpniu/wrześniu, absolutnie nie chcę "podkraść" nikomu ekipy, ale może właśnie będzie do wzięcia Pozdrawiam serdecznie !! Serdecznie witamy w Szczepankowie. Gdzie masz działkę? My na Wieprawskiej 56, jak będziesz w pobliżu to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 30.06.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 No to jeszcze ja nie pisałam o betonie : Wciornastku, czy Ty do Soboty bierzesz ten beton z Lafarge? A sprawdzałaś może Waab (na Lutyckiej), BT (z Suchego Lasu) albo MatBet (z Sadów)? To są betoniarnie z najbliższej okolicy. A teraz z innej beczki: Alison, jak tam nowa ekipa? Co mówią o jakości bloczków z Przysieczyna? K74, brachol - nowa ekipa ruszyła od środy 28 czerwca. Jeżeli chodzi o silikaty z Przysieczyna, to zwracają uwagę że ich jakość jest gorsza niż Xelli, ale wynika to głównie z ich obłupania podczas załadunku w cegielni, przeładunku w hurtowni i rozładunku na mojej budowie. Niestety w hurtowni z której ja biorę tj. HDMB Masewski mają 1 duży samochód transportowy i kilka mniejszych i na tym duzym jest stary i częściowo niesprawny HDS, Pan obsługujący też nie jest orłem i daje to taki efekt. Po mojej reklamacji handlowiec z SILIKATÓW - już po zlustrowaniu placu budowy, był wręcz zszokowany ich stopniem obłupania oraz ilością popękanych bloczków. Mam obiecane, że bloczki nie nadające się do murowania zostaną zgruzowane (wcześniej należy zeskładować je z boku) co będzie równoznaczne z wystawieniem faktury korekty. PS. Nowa ekipa - jak na razie - jest dużo lepsza... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 30.06.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Ludki - nie chce się ktoś pozbyć niechcianych i wykorzystanych drzwi tymczasowych? Im szersze tym lepsze Byle tylko ościeżnica nie była za mocno połamana - przyjmę chętnie sztuk jeden, transportem własnym (jak da radę). Info dajcie na prywatną wiadomość. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 01.07.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 A gdzie braliscie grzejniki? Jestem zdecydowana na Kermi. Ceny instalatorów wyższe niz w cenniku na stronie producenta - odpadją. Economy dało mi w pierwszym podejściu 25% rabatu - ale też od wyższych cen niż w ineternetowym cenniku Czy ktoś wie jak to jest z tym cennikim Kermi? Chcą mnie wyrolować w sklepie? Mam z forum jeden namiar na punkt w Mosinie, gdzie ktoś dostał 30% upustu, ale sama nie wiem czy mi się to uda... Muszę się zdecydować bo w tygodniu kupuję już podejścia pod grzejniki Może też oświeci mnie ktoś czym różni się krzejnik kompaktowy od zaworowego (wyfglądają z wierzchu identycznie a zaworowy droższy ). Może pmożecie mi roziązać jakoś moje dylamty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts