Agdula 13.01.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Może źle napisałem. Przejrzałem mapy na teren gminy Kostrzyn i Siekierek nie sięga. Nie mogą mieć dokładnego przebiegu bo w zeszłym tygodniu chłopaki kończyli projekt budowlany.W gminie najprawdopodobniej mają trasę z koncepcji....ale różnice są kosmetyczne dla działek w gminie Kostrzyn.Ciut się trasa zmieniła przy zjeździe na działki w Wagowie. Czyli generalnie kupując działkę w Siekierkach mogę mieć pewność (o ile w tym kraju może być cokolwiek pewnego), że ta droga asfaltowa biegnąca przez wieś, nie zamieni się w 4-pasmową arterię. Hej Kenji:) W zeszłym roku chcieliśmy kupić działkę w Siekierkach..ale nie kupiliśmy .. Ktoś coś mówił.., że w zwiazku z budową tej drogi o której wyżej ...będzie dojazd do fabryki Volkswagena a wtedy będzie trochę tirów.. Coś jeszcze słyszałam o jakiś śmieciach w okolicy...ale osobiście to nie widziałam.. W każdym razie zrezygnowaliśmy i kupiliśmy działkę w gminie Komorniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 14.01.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 WitamMy zaczynamy na budowę domku wiosnę we Wrześni. Czy ktoś jest tu z Wrześni?PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 14.01.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Szukam instalatora do CO i wody. Czy możecie po podpowiedzieć jakie obecnie mają stawki na tzw. punkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 15.01.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Czy ktoś wie.. czy belka kalenicowa może być w 3 częściach przy dachu dwuspadowym? Ja mam właśnie przy dachu dwuspadowym płatew kalenicową w 3 kawałkach - winne są kominy. Tak naprawdę to tej płatwi mogłoby w ogóle nie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 15.01.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Czy ktoś wie.. czy belka kalenicowa może być w 3 częściach przy dachu dwuspadowym? Ja mam właśnie przy dachu dwuspadowym płatew kalenicową w 3 kawałkach - winne są kominy. Tak naprawdę to tej płatwi mogłoby w ogóle nie być Dzięki za info . A czy w miejscu łączenia masz czymś to podparte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiwona 15.01.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam. Czy ma ktoś namiary na godnego polecenia instalatora podłogówki. Interesuje mnie każdy pomocny telefon- cała instalacja c.o. zamknięta wraz z podłączeniem pieca na paliwo stałe, system mieszany podłogówka i kaloryfery. Gdzie udać się po projeskt takiej instalacji? jakiej firmy materiały? Pozdrawiam info z telefonem masz na priv. Czy taż mogę prosić o namiary - nasza instalacja ma wyglądać podobnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 16.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzięki za info . A czy w miejscu łączenia masz czymś to podparte? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 16.01.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Powiedzcie mi, w których pomieszczeniach jest wiecej światła dziennego, tam gdzie jest lukarna, czy połaciówki. Musze szybko podjąć decyzję, w którym miejscu umiejscowić łazienkę, a w któym pokój dla dziecka, z perspektywą oczywiście jego tam rozwoju . Kąt dachu 30 stopni, ścianka na wysokości 1,4 m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 16.01.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Powiedzcie mi, w których pomieszczeniach jest wiecej światła dziennego, tam gdzie jest lukarna, czy połaciówki. Musze szybko podjąć decyzję, w którym miejscu umiejscowić łazienkę, a w któym pokój dla dziecka, z perspektywą oczywiście jego tam rozwoju . Kąt dachu 30 stopni, ścianka na wysokości 1,4 m. Pozdrawiam to zalezy oczywiscie od powierzchni szkla ale moim zdaniem oplaciowki daja wiecej swiatla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 16.01.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam, to mój pierwszy wpis w WLKP Buduję niedaleko Gniezna. I pytanie mam do Was - wybaczcie, że nie przekopuję kilkuset stron wątku, ale już nie mam napisane pod nickiem, że mam najpierw szukac odpowiedzi, a dopiero potem - pytać Otóż: KUCHNIA. Znacie w "naszych" okolicach godnego polecenia producenta, u którego za powiedzmy 3-4 tysiące kupię sobie poszczególne elementy kuchni, i poskładam, i dołożę sobie AGD? W Swarzędzu może? Lub gdziekolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 17.01.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Powiedzcie mi, w których pomieszczeniach jest wiecej światła dziennego, tam gdzie jest lukarna, czy połaciówki. Musze szybko podjąć decyzję, w którym miejscu umiejscowić łazienkę, a w któym pokój dla dziecka, z perspektywą oczywiście jego tam rozwoju . Witaj Połaciówka da więcej światła ale lukarna zapewni dziecku widok na świat więc zastanów się dobrze. Chyba że połaciówkę umieścisz dość nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.01.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Powiedzcie mi, w których pomieszczeniach jest wiecej światła dziennego, tam gdzie jest lukarna, czy połaciówki. Musze szybko podjąć decyzję, w którym miejscu umiejscowić łazienkę, a w któym pokój dla dziecka, z perspektywą oczywiście jego tam rozwoju . Witaj Połaciówka da więcej światła ale lukarna zapewni dziecku widok na świat więc zastanów się dobrze. Chyba że połaciówkę umieścisz dość nisko. mozna tez w sumie dac okna w scianie kolankowej ale nie wiem czy bedize pasowalo do elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 17.01.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Powiedzcie mi, w których pomieszczeniach jest wiecej światła dziennego, tam gdzie jest lukarna, czy połaciówki. Musze szybko podjąć decyzję, w którym miejscu umiejscowić łazienkę, a w któym pokój dla dziecka, z perspektywą oczywiście jego tam rozwoju . Witaj Połaciówka da więcej światła ale lukarna zapewni dziecku widok na świat więc zastanów się dobrze. Chyba że połaciówkę umieścisz dość nisko. Przy takiej wysokości ścianki kolankowej to nie tylko dziecku będzie trudno cokolwiek zobaczyć. Dół okna wypadnie pewnie na wys. co najmniej 165 cm. Moim zdaniem okno połaciowe daje lepsze doświetlenie pomieszczenia niż tradycyjne o tej samej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.01.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Moim zdaniem okno połaciowe daje lepsze doświetlenie pomieszczenia niż tradycyjne o tej samej powierzchni. Nie tylko Twoim tak poprostu jest (hint. kąt padania światła itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 17.01.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 [quote name= Połaciówka da więcej światła ale lukarna zapewni dziecku widok na świat więc zastanów się dobrze. Chyba że połaciówkę umieścisz dość nisko.[/quote] Przy takiej wysokości ścianki kolankowej to nie tylko dziecku będzie trudno cokolwiek zobaczyć. Dół okna wypadnie pewnie na wys. co najmniej 165 cm. Moim zdaniem okno połaciowe daje lepsze doświetlenie pomieszczenia niż tradycyjne o tej samej powierzchni. Witam 1,4 to nie jest wysokość ścianki kolankowej (bo ta jesy gdzie na wysokości 0,6) tylko już ścianki wewnętrznej. Okno połaciowe zaczyna sie dokładnei na tej wysokości. Możliwe ze trochę zmniejszę tą ściankę wewnętrzna do 110-120 cm. Bardziej sie juz nie opłaca przy kącie dachu 30 stopni. Szkoda głowy Wtedy okno połaciowe byłoby troszkę niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 17.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Mam okno połaciowe w pokoju dziecka i daje mniej światła niż tradycyjne - bo jest zwykle mniejsze... Zresztą oceńcie sami http://images12.fotosik.pl/10/fbfa4b8fea886105.jpg http://images3.fotosik.pl/207/8da9dba963effe86.jpg Dziecko się bardzo awanturowało o okno połaciowe - po czym odkryło ku głebokiemu zniesmaczeniu : "Mama, przez nie nic nie widać...' Jeszce jedno - połaciowych nie daje się od południa ( jeszcze o ile w łazience może być wściekle gorąco, to w pokoju dziecka nie wyobrażam sobie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 17.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Jeszce jedno - połaciowych nie daje się od południa ( jeszcze o ile w łazience może być wściekle gorąco, to w pokoju dziecka nie wyobrażam sobie...) O kurcze, a u mnie w pokoju dziecka będą aż dwa połaciowe od południa Do wyglądania na świat będzie okno zwykłe w ścianie zachodniej... No cóż, trzeba będzie najwyżej w odpowiednie rolety odbijające promienie słoneczne zainwestować (dobrze że to dopiero za kilka lat, bo dziecka jeszcze nie ma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 18.01.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jeszcze jedno co do okien połaciowych : Padający deszcz bębni o szyby. W twoim przypadku lukarna powiększy powierzchnię pokoju, połaciowe nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 18.01.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ludziska kochane! Potrzebuję pomocy! Prośba już nieaktualna A poza tym to: Jeszce jedno - połaciowych nie daje się od południa ( jeszcze o ile w łazience może być wściekle gorąco, to w pokoju dziecka nie wyobrażam sobie...) A od czego są np. markizy zewnętrzne - Fakro takie oferuje do okien połaciowych i całkiem ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_75 19.01.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Kochani, Czy ktoś mółby polecić dobrego wykonawcę schodów drewnianych, prostych lub giętych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts