Terry 24.04.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 To ja z pytaniem mało budowlanym Znacie jakieś fajne miejsce, gdzie można zorganizować majówkę klasową? Mam na myśli pole piknikowe (znam tylko na Malcie), żeby zrobić sobie grilla, dzieciaki mogłyby bezpiecznie biegać (6-latki) i niedaleko Poznania? Spróbuj Owińska Traperska Osada psy, konie i strusie. 10km od Poznania, suoer zabawa zorganizowana przez właścicieli. Moja szkoła często tam urządza imprezy i zawsze wszyscy są bardzo zadowoleni. Telefonu nie mam ale chyba mają stronę w Internecie, a gdybyś sama chciała się przekonać to każdy zapytany zna drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.04.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 To ja z pytaniem mało budowlanym Znacie jakieś fajne miejsce, gdzie można zorganizować majówkę klasową? Mam na myśli pole piknikowe (znam tylko na Malcie), żeby zrobić sobie grilla, dzieciaki mogłyby bezpiecznie biegać (6-latki) i niedaleko Poznania? Spróbuj Owińska Traperska Osada psy, konie i strusie. 10km od Poznania, suoer zabawa zorganizowana przez właścicieli. Moja szkoła często tam urządza imprezy i zawsze wszyscy są bardzo zadowoleni. Telefonu nie mam ale chyba mają stronę w Internecie, a gdybyś sama chciała się przekonać to każdy zapytany zna drogę dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.04.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 To ja z pytaniem mało budowlanym Znacie jakieś fajne miejsce, gdzie można zorganizować majówkę klasową? Mam na myśli pole piknikowe (znam tylko na Malcie), żeby zrobić sobie grilla, dzieciaki mogłyby bezpiecznie biegać (6-latki) i niedaleko Poznania? Ja byłam kilka razy na fajnym grillu organizowanym przez Green Hotel w Komornikach, były dodatkowe atrakcje w stylu strzelanie z wiatrówki czy karaoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hannah1 28.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 To ja z pytaniem mało budowlanym Znacie jakieś fajne miejsce, gdzie można zorganizować majówkę klasową? Mam na myśli pole piknikowe (znam tylko na Malcie), żeby zrobić sobie grilla, dzieciaki mogłyby bezpiecznie biegać (6-latki) i niedaleko Poznania? Ja byłam kilka razy na fajnym grillu organizowanym przez Green Hotel w Komornikach, były dodatkowe atrakcje w stylu strzelanie z wiatrówki czy karaoke Przy Drodze Dębińskiej są fajne tereny Mlodziezowego Domu Kultury. W sam raz na piknik http://www.mdk1.poznan.pl/mdk1/index.php?option=com_content&task=view&id=355&Itemid=90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 28.04.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dzięki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka_ka 01.05.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Witam i pytam okna drewniane - jakie, gdzie i od kogo? możecie polecić czas się przymierzać polecam winglob. maja biuro na ul. hetmanskiej w poznaniu. ceny bardzo przystepne i mila obsluga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 01.05.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Jeszcze a propos majówki jeśli nie jest za późno Polecam Hermanów - koło Nowego Miasta nad Wartą (za Środą Wklp.) trochę dalej ale cacy ośrodek jeździecki, wielka posiadłość nad Wartą, minizoo dla małych + wielki plac zabaw, miejsce na grilla, tudzież na wieczorną imprę dla bardziej dorosłych (oczywiście są też noclegi), można też zorganizować 3-4 godzinny spływ kajakami Wartą - wywożą wraz z kajakami, dopływa się do Hermanowa; po drodze można sie wykąpać w rzece (Warta jest czysta! sam próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykpoz1962 03.05.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Czy ktoś zna opinię o Tartaku w Śremie? chodzi mi głównie o jakość drewna i terminiowość realizacji. Bardzo proszę o jakiekolwiek opinie W śremie kupowałem boazerie i deske czołową (wiatrownice), wszystko pasowało, okej ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 03.05.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Kupowałem drewno na więźbę + deskowanie na ok. 250 m2 dachu, cena bardzo dobra, jakość gorsza, dużo kory, widoczne dziury po robalach. (dach robiłem w 2006 roku). Za kilka tygodni będę zamawiał drewno i zamówie prawdopodobnie w Konstantynowie ( tartak miedzy Czempiniem a Drużyną), okoliczni ciesle sobie chwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akawik 05.05.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich WielkopolanJa co prawda nowa i dopiero załatwiam działke ale już teraz wiadomo szukam projektumoze ktos budował lub buduje własnie ten projektczekam na wszelkie wskazówki i serdecznie pozdrawiam i mam cichą nadzieję ze bede tutaj bardzo czestym gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.05.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich Wielkopolan Ja co prawda nowa i dopiero załatwiam działke ale już teraz wiadomo szukam projektu moze ktos budował lub buduje własnie ten projekt czekam na wszelkie wskazówki i serdecznie pozdrawiam i mam cichą nadzieję ze bede tutaj bardzo czestym gościem Witamy serdecznie Mogłabyś chociaż napisać o jaki projekt Ci chodzi, Nie w temacie, bo w wątku to raczej nikt nie patrzy na te tematy postów Dopiero za 3 razem zauważyłem chodzi o projekt GL 455 Uroczy ze Studia Atrium ?? ale takiego nie ma, jest: GL 445 Uroczy albo GL 455 SUNNY pewno chodzi o ten tak ?? http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-445,480,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akawik 05.05.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Takl dokładnie o tenprzepraszam jestem nowa i dopiero uczę siędziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.05.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Takl dokładnie o ten przepraszam jestem nowa i dopiero uczę się dziekuje i pozdrawiam W takim razie jest to projekt GL 445 Uroczy http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-445,480,61,opis.html Domek wizualnie ładny, jak się dobierze odpowiednio kolorystykę elewacji, dachu i innych drobniejszych elementów. Ale w domku tym w zasadzie nie ma zaplecza gospodarczego, jedyne pomieszczenie to kotłownia o powierzchni 3,2m2 oprócz kotła gazowego to tylko szczotki się tam zmieszczą. Nie będziesz miała miejsca na składowanie czegokolwiek. Będziesz upychać wszystko w szafach, nawet kuchnia nie ma spiżarni. Przy takim domku to koniecznie garaż z zapleczem gospodarczym. A garaż osobno jest droższy w budowie niż w bryle budynku. Bardzo mały przedsionek, w 2 osoby nie da rady wygodnie zdjąć płaszcza i butów. Poza tym to niewiele więcej mogę Ci napisać, bo nie znam usytuowania Twojej działki względem stron świata i nie wiem ile osób ma tam mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akawik 05.05.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Dziekuje za odpowiedzmieszkać tam będe ja z mężem i dwójka dziecidziałka to szerokość 20 a długość 40 metrówpołudnowy zachod od strony salonu wjazd od północyszczerze powiem ze nie udało mi sie poszukać projektu w którym będzie kuchnia ze spiżarniaa co sie tyczy kotłowni to myslałam ze moze zamienic np kotłownie z łazienkabo problem jest taki ze tam nie ma gazu bedzie moze za 4 lata ale to tylko mozei chcemy ogrzewanie płaszczem kominkowym plus inne np ekogroszeknarazie załatwiamy działke i to sie nam koszmarnie długo ciągnie mi zalezy na projekcie gdzie na dole beda dwa pokoje bo mamy w planach najpierw zamieszkac na dole a potem dopiero na gorze robic dziekuje za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akawik 05.05.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Zastanawiam sie jeszcze nad Malachitem z Archetonudziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.05.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Dziekuje za odpowiedz mieszkać tam będe ja z mężem i dwójka dzieci działka to szerokość 20 a długość 40 metrów połudnowy zachod od strony salonu wjazd od północy szczerze powiem ze nie udało mi sie poszukać projektu w którym będzie kuchnia ze spiżarnia a co sie tyczy kotłowni to myslałam ze moze zamienic np kotłownie z łazienka bo problem jest taki ze tam nie ma gazu bedzie moze za 4 lata ale to tylko moze i chcemy ogrzewanie płaszczem kominkowym plus inne np ekogroszek narazie załatwiamy działke i to sie nam koszmarnie długo ciągnie mi zalezy na projekcie gdzie na dole beda dwa pokoje bo mamy w planach najpierw zamieszkac na dole a potem dopiero na gorze robic dziekuje za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam Co do kotłowni, gdzie ma stać kocioł na paliwo stałe to sprawdź w przepisach aspekt minimalnej powierzchni takiej kotłowni. Tu masz opis jakie wytyczne powinna spełniać taka kotłownia: http://www.instalacjebudowlane.pl/pokaz_ksiazke.php?isbn=3878 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.05.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Zastanawiam sie jeszcze nad Malachitem z Archetonu dziekuje Ten dom już jest bardziej praktyczny Schowek pod schodami można uczynić jeszcze bardziej funkcjonalny poprzez obniżenie podłogi w tym miejscu i zrobienie np. 2 stopni. Będzie trzeba o tych stopniach pamiętać, żeby czasem orła nie wywinąć, ale przez to pod schodami będzie można więcej przestrzeni wykorzystać, a koszt tej przeróbki znikomy. Taki zabieg w swoim domu chce zastosować. Kotłownia również niestety może być za mała na kocioł na paliwo stałe. Na poddaszu 1 garderoba dla największej sypialni. Z toalety można zrobić drugą garderobę. Co do sypialni weź pod uwagę fakt, że najwięcej w swoich pokojach będą przebywać dzieci (nauka i zabawa), a rodzice z reguły idą tam tylko spać i większość dnia przesiadują na parterze. U mnie największy pokój na poddaszu będzie miała moja córeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robent 05.05.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam wszytkich Wielkopolan. Czy jest ktoś z okolic Konina ?Mam zamiar od czerwca rozpocząć budowę domu za rogiem C110 z muratora. Na razie jestem na etapie rozważania z czego postawić ściany. Może macie jakieś sugestie. Myślałem o silce ale się waham... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 07.05.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 dwa pilne pytania:1. na ile standardowo dają gwarancji na wykonane fundamenty?2. czy inwestor ma obowiązek zapewnić zaplecze dla wykonawcy (garaż, budka czy coś tam - zamykane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.05.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 1. na ile standardowo dają gwarancji na wykonane fundamenty? o jaka gwarancję ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts