oorbus 11.05.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 aaa misza,jedno pytanko jeszcze:masz podłogówkę?jakiej f-my?na ilu metrach 2?na jakiej posadzce?i gdzie Ty się w ogóle budujesz, hę? oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 11.05.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 oorbus - buduję stodołę toskańską w Puszczykowie podłogówkę mam mieć częściowo - w sumie ok. 60m, najprawdopodobniej z rurek kisana lub podobnych, posadzka na gotowo 13cm (5 styropian+ 5 szlichta cementowa + płytka/parkiet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 11.05.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 misza, ciekawe okolice! zdaje się, ze tam sie P-ń wyprowadza.... co do podlogowki; tylko 5cm szlichty? tylko 5 cm styropianu? ja planowalem min 8cm tego białego świnstwa potem 6-7 cm szlichty ( 2cm pod 4-5cm nad rurami). razem ze wszystkim planuję jakieś 18cm! kisan to tez mooj faworyt. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.05.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 Witam. Bylismy rano na budowie. Strop twardy i nie popekał. Schody też ok. Już mozna chodzić po piętrze. Wrażenie rewelacyjne !!! Od jutra murują poddasze i wchodzi cieśla. Ale fajnie Mr.moonlight zapraszamy serdecznie. Co prawda jestesmy na budowie praktycznie codziennie ale przyszły tydzień zapowiada się niezwykle pracowicie i inspekcje będą w kratkę. Umówmy się telefonicznie. Od jutra zaczynam jeździć z dachówką w samochodzie i szukać okien :grin: Misza, zdecydowałam się na MULLERA! Mam nadzieję, że dobrze zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 11.05.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 MHAL - congratulations z powodu mullera :smile: u mnie leży już prawie pół roku i jest jak nowy a okna drewniane czy plastik? Jeśli drewno to mogę polecić moich okniarzy. Nawet mimo tej wpadki z wymiarowaniem trójkątów, bo wina właściwie leży też po stronie kierownika, który te wymiary podpisał a już ich nie sprawdził :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 11.05.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 oorbus, ja wiem że te 5+5cm to cholernie mało, ale nie ma już wyboru. Między innymi z tego powodu zaczynam się zastanawiać nad zmianą kisana na rehau, bo ma mniejsze średnice. Cenowo przy bdb rabacie wyszłoby nawet do 1/4 drożej, ale łatwiej by się ułożyło Sępię jak typowy sęp puszczykowski każdą złotówkę, ale tu chyba pęknę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.05.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 misza, raczej plastiki. To przede wszystkim kwestia pieniędzy. Druga rzecz to fakt, że mój dom nie jset duzy i w środku lepiej będzie jak okna będą białe. Na zewnątrz natomiast chce aby imitowały drewno. Wiem, że to nie to samo co okna drewniane ale jak mus to mus. Pewnych spraw nie przeskoczę. Szukam jak najlepszej imitacji no i zeby pasowały kolorystycznie do dachu:smile:Nie mogą byc ani za ciemne ani za jasne i już wiem, że będzie z tym problem Misza a jakie masz drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 12.05.2003 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 MHALku!, to jesteś na tym etapie co ja jakić m-c temu. dzisiaj mają kończyc dachufke. zobaczę jak to wygląda w środę. avanti!!!! oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 12.05.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 oorbus, to by sie mniej więcej zgadzało. Mam nadzieję, że za miesiąc cieśla będzie kończył robotę i zaczną kłaść dachówkę. Ale miesiąc to strasznie dużo czasu a ja juz nie mogę się doczekać Dzisiaj o 7.00 już dzwonili z hurtowni co jeszcze maja załadować na samochód! Tak się teraz dba o klienta To się tygryskom bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 12.05.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Misza nasz info na privie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 12.05.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 No to już niedługo zaczną się gril party na polach z prawie domkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 12.05.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Loniu, jak nam skończą taras, to będzie gdzie usiąść Działka to na razie teren górzysty i badzo piaszczysty A tak w ogóle to nie mamy do siebie daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 12.05.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 MHALku, to wyjedź tak jak ja na miesiąc... wyjezdżając były tylko mury, teraz jak przyjadę do domu będzie dachufka. fajowo. pzdr oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 12.05.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Witam po przerwie, ale tu gwar.Przerwa stety lub niestety spowaodowana była nie budową, tylko wyjazdem (szkkoda, że nie za wielką wodę jak Frankai)na koncert Springsteena. Jeżeli ktoś jest fanem to radzę się wybrać, bo moim zdaniem taka okazja w Europie szybko się nie pojawi.A na budowie nadrabiamy tydzień od rana - i elektryk, i instalator (takie prace z grubsza). Apropos instalatora, nie jest zadowolony, ale materiał załatwiam sam (całość, razem z kotłem). Mój okiennik (drewno) też jest OK, choć nie obyło się bez problemów. Aha, firma jest w Polanicy Zdroju - a osobiście będzie u mnie na poprawkach w nastepny poniedziałek, gdyby ktoś chciał pogadać.Chodzi mi taki pomysł, aby obok drabinek w górnych łazienkach zamontować matę el. - podłogówka odpada raczej. Czy ktoś ma coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 12.05.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 dostałem wiadomość: wieche stawiają, wieche!!!!!! hahahahahahaha!!! ale sie ciesze!!!! jutro wracam do Polski, a tam będzie dach skończony. kurna, zajeboza!!! pozdrawiam i całuje wszystkich, haha oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 12.05.2003 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Rany, oorbus, ale masz fajnie :grin: Graaatulacje!!! a ja się głowię nad rekuperatorem, wentylacją, instalacjami, oknami i czym tam jeszcze .... aha kiedy zaczną wodociąg kłaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.05.2003 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 loniu, ale numer, dokładnie o tych grzejnikach, które masz, rozmawiałam dziś z instalatorem, i właściwie decyzja już zapadła. Czy masz te same, takie płytowe ze wzorem pomiędzy planami a żebrowaną płytą,z takimi jakby rowkami i pochyloną trochę w stronę pomieszczenia kratką górną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.05.2003 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 mhal, drzwi wejściowe będą z tego samego źródła co okna - b.proste, z ramą taką jak rama okna, jasna sosna. Jedyny bajer to wizjer miron, wczoraj stolarz robił pomiary drzwi - podobno jesteś 'wymagającym klientem' i tak trzymać :smile: moje drzwi mają być gotowe na lipiec, tak że będziesz mógł pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.05.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 oorbus, a u mnie nie było wiechy... chyba podła ze mnie inwestorka Wiecie może, gdzie można kupić płytki na parapety zewn. z kolorze grafitowym (mat) albo jasne ewentualnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 13.05.2003 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Ale cisza Wszyscy budują? a u mnie znowu zmiany...Ślubny przerwał mój dachówkowy błogostan znajdując znowu jakąś super oferte tym razem na Robena:wink: No i ten nieszczęsny rekuperator nie daje mi spokoju... Pozdrawiam wszystkich zapracowanych i zamyślonych M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts