Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Irekp, oorbus, nie wiem jak wy ale mój ślubny to kompletny wariat i DZIK JUNAKOWY a ja jestem żona "Dzika" :grin:. W ten weekend jest zlot Dzików w Toruniu a w sierpniu będzie w Poznaniu a przy okazji ślub naszego kolegi i będzie piekna kawaklada ślubna złozona z samych prawie Junaków - weteranów szos!. Wygląda i brzmi cudownie :grin:

misza a wybrałaś już ostatecznie ekipę do parkietów? - Ja cały czas sie zastanawiam czy lepiej zapłacić i spać spokojnie - wiem, że ten gośc kład kilomery 2 parkietów egzotycznych a z drugiej strony to ch.....nie drogo (z chemią ponad 100/m )

W środę podpisuję umowę na drzwi wew. - o ile pamiętam ty zamawiasz u stolarza, powiedz czy to będą z klejonki czy z litego?

Już za tydzień posadzki

hip hip hura

hip hip hura

hip hip huuuuurrrrrrrraaaaaa!!!!

loniu, to idziemy prawie łeb w łeb :smile: U mnie posadzki ok.piątku. Nie mam jeszcze ekipy do parkietu, i co gorsza nie wiem jaki parkiet :???:

Instalatorom została jeszcze podłogówka, gipsiarzom-szpachlistom dół, murarzom-tynkarzom 1 ściana zewnętrzna do otynkowania i można jechać dalej.

Szukam płytek parapetowych krótkich (15cm) grafit mat - HELP!!

miron - gipsowe? Wiesz, co do kosztów obu wariantów to wychodzi jeszcze inaczej niż liczyliśmy. Na cem-wap 10zł rob + 5zł mat, do tego gładź gipsowa ze szlifowaniem+ gruntowanie + podwójne mal. 7zł (rob + gips, ja kupuję grunt i farby). Piszę tutaj, zamiast privem, bo może komuś sę przyda do wyliczeń. :smile:

loniu - czy oprócz merbaua, masz też kawałek innej drewnianej podłogi? :roll:

Ja ostatecznie zrezygnowałam z egzotyków (ceny! :eek:), i dla oszczędności na poddaszu będzie gres, zamiast drewna. Drewno zostaje na połowie dołu, tylko mam problem z wyborem...

A sprawa pilna, bo pod koniec tygodnia można wylewac posadzki, i dobrze by było wiedzieć dokładnie pod co, żeby nie zostawiać za dużo cm na wykończenie.

niestety ja zaszalałem i na cała chatę mam merbau ale można rózne. Ostatnio widziałem w Lerua Marlen barlinecką w promocji. Popularny jest tez Dąb , Buk i Jesion. Wszystko jest kwestią gustu i budżetu. Zobacz także w Baltic wood mają spory wybór.

Misza poszukuje podobnych płytek na parapety więc jak znajde to dam znać a jak ty znajdziesz to tez się pochwal.

loniu, wyruszam na łowy w sprawie desek :smile:

płytki parapetowe takie o jakie mi chodziło znalazłam tylko w 2 miejscach: grafit 20cm grubsze po 11zł/szt w Budmarze i cieńsze w Cermagu po 3,50zł/szt. W obu wersjach trzeba je przyciąć, chociaż łatwiej tę cieńszą, bo ma tylko taki delikatny kapinosik.

Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłaby płytka 15 albo krótsza, ale nikt tego nie produkuje. Najpopularniejsze kolory: czerwień, brąz.