MHAL 14.05.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 misza, jeszcze nie wiem jaki kolor dam na elewację. Na pewno jakiś jasny ale chyba nie biały. Obawiam się, że będzie sie za mocno brudzić A co do okiennic to fajnie wyglądaną, prawda Taka mała imitacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 15.05.2003 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 MHALku! to ja od pół roku szukam bikeruf na forum,( "koncik" zapaleńcuf) i nic, a tu taki news. irekp też sie co dopiero ujawnil, nieladnie trza by jaki zlot skombinowaćoorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 15.05.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Irekp, oorbus, nie wiem jak wy ale mój ślubny to kompletny wariat i DZIK JUNAKOWY a ja jestem żona "Dzika" . W ten weekend jest zlot Dzików w Toruniu a w sierpniu będzie w Poznaniu a przy okazji ślub naszego kolegi i będzie piekna kawaklada ślubna złozona z samych prawie Junaków - weteranów szos!. Wygląda i brzmi cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 15.05.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 misza ile zamierzasz odczekac po wylaniu podłogi z kładzeniem płytek. Ja zamierzam kłaść już po 5 tygodniach ale nie wiem czy to czasem nie zbyt szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 15.05.2003 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 loniu, chciałabym oczywiście jak najszybciej według posadzkarza jak dobrze schnie, to po 2-3 tygodniach można jechać z płytkami. A pod drewnianą podłogę trzeba mierzyć wilgotność, i niestety zajmie to trochę więcej czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 16.05.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 misza a wybrałaś już ostatecznie ekipę do parkietów? - Ja cały czas sie zastanawiam czy lepiej zapłacić i spać spokojnie - wiem, że ten gośc kład kilomery 2 parkietów egzotycznych a z drugiej strony to ch.....nie drogo (z chemią ponad 100/m ) W środę podpisuję umowę na drzwi wew. - o ile pamiętam ty zamawiasz u stolarza, powiedz czy to będą z klejonki czy z litego? Już za tydzień posadzki hip hip hurahip hip hurahip hip huuuuurrrrrrrraaaaaa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 16.05.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 a mówiłem, było sobie zakazać linoleum . . . A tak naprawdę, też będę miał niedługo ten problem.A w poniedziałek tynki.Hip hip hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 16.05.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Wam to dobrze a ja dopiero będę użerać się z dekarzami i myślę o zamówieniu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 16.05.2003 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 loniu, to idziemy prawie łeb w łeb U mnie posadzki ok.piątku. Nie mam jeszcze ekipy do parkietu, i co gorsza nie wiem jaki parkiet Instalatorom została jeszcze podłogówka, gipsiarzom-szpachlistom dół, murarzom-tynkarzom 1 ściana zewnętrzna do otynkowania i można jechać dalej. Szukam płytek parapetowych krótkich (15cm) grafit mat - HELP!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 16.05.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 ps. loniu - drzwi wewn. z litego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewap 18.05.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Potrzebuję pilnie namiarów na taniego i dobrego kierownika budowy z okolic Poznania. Ruszam z budową pod koniec maja. Jeśli ktoś może coś polecić proszę o namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.05.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Ewa, w sprawie kierownika to niestety Na dzisiaj mogę polecić b.dobrego szpachlarza-malarza. A jaki domek budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.05.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 miron - gipsowe? Wiesz, co do kosztów obu wariantów to wychodzi jeszcze inaczej niż liczyliśmy. Na cem-wap 10zł rob + 5zł mat, do tego gładź gipsowa ze szlifowaniem+ gruntowanie + podwójne mal. 7zł (rob + gips, ja kupuję grunt i farby). Piszę tutaj, zamiast privem, bo może komuś sę przyda do wyliczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.05.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 loniu - czy oprócz merbaua, masz też kawałek innej drewnianej podłogi? Ja ostatecznie zrezygnowałam z egzotyków (ceny! ), i dla oszczędności na poddaszu będzie gres, zamiast drewna. Drewno zostaje na połowie dołu, tylko mam problem z wyborem... A sprawa pilna, bo pod koniec tygodnia można wylewac posadzki, i dobrze by było wiedzieć dokładnie pod co, żeby nie zostawiać za dużo cm na wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.05.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 niestety ja zaszalałem i na cała chatę mam merbau ale można rózne. Ostatnio widziałem w Lerua Marlen barlinecką w promocji. Popularny jest tez Dąb , Buk i Jesion. Wszystko jest kwestią gustu i budżetu. Zobacz także w Baltic wood mają spory wybór. Misza poszukuje podobnych płytek na parapety więc jak znajde to dam znać a jak ty znajdziesz to tez się pochwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 19.05.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 loniu, wyruszam na łowy w sprawie desek płytki parapetowe takie o jakie mi chodziło znalazłam tylko w 2 miejscach: grafit 20cm grubsze po 11zł/szt w Budmarze i cieńsze w Cermagu po 3,50zł/szt. W obu wersjach trzeba je przyciąć, chociaż łatwiej tę cieńszą, bo ma tylko taki delikatny kapinosik. Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłaby płytka 15 albo krótsza, ale nikt tego nie produkuje. Najpopularniejsze kolory: czerwień, brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 19.05.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Ja niestety utknolem w Berlinie i moje polowania sa ograniczone a ale jak cos znajde to dam znac. Mam juz za to wykonawcow do nidy i ocieplenia dachu - wchodza za 2 do 3 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 19.05.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 loniu, ile odczekasz między wylaniem posadzki a ociepleniem poddasza? też mnie to czeka, a nie chcę żeby g-k wchłonęły za dużo wilgoci.czy wg Ciebie cena za ocieplene poddasza 22-23zł/m2 (wełna 15, folia, płyty g-k na stelażu metal) to cena do przyjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 20.05.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Ja zaczekam jakies dwa tygodnie. Cena jest OK ja place wiecej - 25 zl. Ale chce miec juz jedna ekipe do tynkow, posadzek i nidy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 20.05.2003 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 loniu - ja też mam tę samą ekipę do murarki, tynkowania i ocieplania, tylko z posadzkami robię wyjątek.zy instalacje kładli u Ciebie od razu na podbeton, czy między rury a grunt układali od razu folię i cieńszy styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts