mironmk 27.06.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 misza, mówiełem, żę drogo - nie chciał odmówić to rzucił taką zaporową stawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 27.06.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Ja też chcę na mapkę-Radojewo końcówka Poznania wylot na Biedrusko przy Warcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 27.06.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Proponuję dodać do podpisów link do mapki tak żeby ciągle była obecna z nami. A tak z innej beczki to w jednej łazience już mam położone płytki na ścianach. A w niedzielę na 5 dni urlopu (chyba umrę z tęsknoty za budową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 27.06.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Arkadly! Widzę "siebie" na mapce! Dzięki! Nnatasza przeszła już przyśpieszony kurs umieszczania zdjęć na Forum. No to chyba będę też musiała jakoś zainwestować w swoje "uświadomienie" w tej dziedzinie ! Misza - wczoraj pojechaliśmy na budowę z miarką i okazało się, że wiatrołap jest krótszy o 3 cm niż wg planu. Reszta chwilowo ( ) zgodna z wymiarami. Tak w ogóle to wzięliśmy sobie projektanata wnętrz i teraz trochę panikuję, że nie wszystko się zmieści tak jak na rysunku. Rysunki robione były w skali, z przeliczeniem wszystkich wymiarów, ale jakoś tak w rzeczywistości wszystko wydaje się małe. Ja mam taki cichy plan - pojechać tam jak będzie podłoga i narysować kredą wszystkie ścianki działowe, meble i sprzęty i zobaczyć czy wejdą. Czy możecie mnie pocieszyć, że też tak robiliście? pozdrawiam weekendowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 27.06.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Ja robię to dopiero teraz i czasem podziwiam fantazję architekta, który w łazience 2,6 m/2 zmieścił kibelek, umywalkę i prysznic. W praktyce oczywiście jest to mało realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 27.06.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Pyzia - info na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 27.06.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 nijak nie mogę się zalogować, trwa to całe wieki. Z mapką dobry pomysł.Dla zainteresowanych - dostałem obliczenia na ogrodzenie z siatki 1,5 m (8 zł za mb) - 38 mb, razem 2772,80, w tym 872,8 siatka itp. oraz 1900 robocizna plus beton i krawężniki. Chyba sie najmę do robienia ogrodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 27.06.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Loniu Dzięki - ciekawe jest to, że dostałam powiadomienie na priva, a jak weszłam na forum to "Nie masz nowych wiadomości" . Ale wiadomość odebrałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 27.06.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Pyzia, też biegałam po budowie z kolorową kredą, i chciałam rysować kontakty, włączniki, tv, kanapę, itd. - na etapie elektryka. Ale żaden fachowiec nie pozwolił mi na rysunki sami se pozaznaczali kawałkiem cegły. Ja wyżyłam się tylko w tropieniu szpar między porothermami - i zostawiłam im takie niebieskie obwódki z wykrzyknikiem. To już prawdopodobnie była jakaś schiza Miron, cena za siatkę (materiał + rob) w Luboniu - 35zł/mb, też h=1,5m. Dobra cena? Chyba norma. Loniu, znowu idziemy łeb w łeb - też mam już płytki na ścianach + tarasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 27.06.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Marie, na wizję lokalną chętnie się wybiorę, jak tylko uda mi się wyskoczyć z mojej budowy. Ostatnio jest prawdziwy kocioł, a mój samochodzik osobowy zamienił się w dostawczego Z KB spotykamy się przez przypadek w hurtowniach częściej niż na budowie A propos KB, czeka mnie rozliczenie za płytki parapetowe i ogrodzenie (podmurówka z bloczków + słupki klinkierowe). Czy możecie podzielić się informacją jakie są stawki za coś takiego? Za klinkier chyba ok. 1zł/szt., a reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 28.06.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Ostatni post przed urlopem. Czy orientujecie się ile kosztuje pozbycie się śmieci budowlanych (mieszanka dosłownie wszystkiego). Jak to wygląda, ile kosztuje i kto może taką usługę dostarczyć. Jeżeli ktoś korzystał bardzo proszę o info Do napisania za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 28.06.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Loniu, najprościej dogadać się z ekipą żeby co trzeba wywiozła na najbliższe wysypisko, a co się da spalić. U mnie to się sprawdziło A kawałki gruzu, jakieś cegły połamane itp. itd. poszły pod podjazd do garażu. Miłego urlopu i do napisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 28.06.2003 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Jezu! kochani wreszcie się dostałam na forum od 4 dni dno (miromk - widzę, że nie tylko ja mam problem). Nie wiem co się dzieje (już prawie miłam depresję ). A tu taka niespodzianka!!!! JEST MAPKA!!! PYZIA dzieki za wielkie wsparcie i chłopaki jesteście świetni!!!!! Mapka odjazd. Przyznam się szczerze, że nie obijałam się przez te parę dni i mam już obrazek, a nawet zrobiłam stronę ze swoją działką http://www.nnatasza.republika.pl/.Preview.html (To straszny wysiłek, jak na blondynkę ) PROSZĘ NA ZAZNACZENIE MNIE W PUSZCZYKOWIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 29.06.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Nnatasza, Ty też budujesz w Puszczykowie ?? Klikam na Twój link do zdjęć, ale nic nie widać - "strona nie istnieje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 29.06.2003 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Trochę mała ta mapa Wielkopolski, to raczej same Poznaniaki. Proszę także zaznaczyć moją budowę w Suchym Lesie. Towarzystwo powiedziałabym trochę mało liczne . Reszta chyba wstydzi się pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 30.06.2003 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 mr.moonlight, dopiero w sobotę odkryłam Twój podpis na podłodze Dziękuję U nas ostatni tydzień względnej ciszy na budowie w oczekiwaniu na okna i kolejne etapy wykończenia. Dzidzia u Dziadków a my wybieramy się w objazd po hurtowniach w poszukiwaniu płytek, armatury, wanien, umywalek, kuchni, kontaktów, czegoś na podłogi (jeszcze nie wiem co ) drzwi i wielu innych strasznie drogich elementów wykończenia domu i nas Pyzia jak tam mury? Pną się do góry? Pozdrawiam z lekka chrypka i obolałym gardłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 30.06.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 pyrka!! no to będziemy sąsiadami, bo ja też buduję się w Sychym Lesie!!miron, dwa lata temu robiłem ogrodzenie frontu swojej działki ze zwykłej siatki. stoi do dziś więc nie uważam, że to takie trudne. zawsze jednak pojawia się ten sam problem - czas. nawet jeśli możesz zrobić coś sam to nie robisz ze względu na brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 30.06.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 1) NNatasza, Pyrka - umieściłem Was na mapie2) Pyrka - mogę powiększyć zasięg mapy. Tą wersję robiłem tak w pośpiechu i do tego w pracy. Obszar, który widać na mapie dobrałem tak aby przy rozdzielczości 1024x768 było widać bez przewijania. Poza tym tylko dwie osoby na razie nie mieszczą się na mapie. Jak bedzie trzeba powiększę zasięg.3) Skrót Nnataszy jest prawie OK, jedna kropka za dużo. Tak powinno wyglądać poprawnie: http://www.nnatasza.republika.pl/.Preview.html Umieściłem odnośnik to tej strony na mapie. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 30.06.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Arkadly masz rację o jedną kropkę za daleko . Dziękuję za umieszczenie na mapce. Ale mie się podoba. Misza widzę, że będziemy sąsiasami! Zawsze marzyłam o tym, aby zamieszkać w Puszczykowie. Szukałam tam działki ponad rok. Trudno było pogodzić rozsądną cene z ładną działką. Ale cierpliwość się opłaciła, bo działka jest ok - no może oprócz kształtu. Zaczynamy 26 lipca!!! W której części Puszczykowa się budujesz?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 30.06.2003 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Hurra jutro zakładają okna.załatwiłam sobie kogoś do pilnowania posiadłości biegam po płytkach kuchniach,wannach ,kabinach.Odnosnie kuchni mam 2 faworytów : Atlas albo Wrzosowa.Własnie skończyli elektrycy, został im jeszcze alarm.Misza odnośnie ogrodzenia to nie wiem niestety bo KB gdzieś się ukrył,to i dobrze pózniej będzie bolało.Czy robicie piorunochron?Nnatasza ja tez mam antracytową KERAPFANE i ładnie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts