oorbus 03.07.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 cze wszystkim! co za kraj. żebym musiał 3 dzień spać na budowie i pilnować okien, Boże widzisz i nie grzmisz! moi koledzy z Danii to by sie uśmiali, gdybym i,m to powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 03.07.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Cześć !!! oorbus ty mniałes pilnować okien a nie spać !!! ) masz szczęście że cię nie wyniesli razem z oknami )) ..a tak wogóle to pozdrowionka budowniczowie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetce 03.07.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Witam wszystkich. w przyszłym tygodniu wielki dzień, zaczynam roboty ziemne. Dom w Borówcu, około 180 m2 + ok 40m2 garaż. Projekt indywidualny. Tak, że oprócz czytania, mam nadzieję mieć też coś do napisania . Na razie rozmyślam nad materiałem na ściany (Silka czy Poroton). A czasu niewiele. Gratuluję pomysłu z mapką - super. Czy na zaznaczenie trzeba czymś sobie zasłużyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 03.07.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 heja, oorbus !!! Dobrze wiedziec, że mozna przeżyć taki experyment To samo czeka mojego męża w nocy z 7 na 8 lipca...... Mam nadzieję, że to bedzie tylko ta jedna noc. Na wszelki wypadek będzie nocował z przyjacielem Przyjeciel niestety nie jest psem ani inna groźna bestią chociaż jak sie zdenerwuje......to kto wie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 03.07.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 co wy z tym spaniem a oknami? I dlaczego tylko jedna noc? No, domyślam się, że potem "działa " ubezpieczenie. Można załatwić ubezpieczenie od momentu wstawienia okien i po kłopocie. Lepiej nie ryzykować, bo jak ktoś uprze się na okna to niestety jeszcze można zarobić po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 03.07.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Tylko jedena bo na drigi dzień wchodzi ekipa z ociepleniem budyku i instalator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 03.07.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Cześć wszystkim "STARYM" i "NOWYM"! Oddycham z ulgą widząc, że w przyszłym roku nie zostanę sama na placu budowy i Forum ! A nawet mogę udawać "eksperta" ... Mhal - proponuję Ci metodę przeglądania mebli na internecie. Większość firm ma juz swoje strony- tak więc możesz oszczędzić sobie biegania po sklepach. Wadą jest to, że nigdy nie podają cen - chyba aby nie zniechęcać. Oczywiście niezależnie od tego, do sklepu i tak trzeba jechać bo na zdjęciu to zawsze wszystko jest super! Co do kafli i wyposażenia to dla mnie dobrym natchnieniem były i będą dwa sklepy - Giant na Obornickiej i Cermag na Głogowskiej. Można tam znaleźć wszystko - ceny od przystępnych do kosmicznych. Tym niemniej my 2 lata temy zobaczyliśmy w Cermagu fajne płytki na ekspozycji, które potem kupiliśmy taniej w innym, małym sklepie. W tym małym sklepie nigdy jednak byśmy ich nie "wyhaczyli" (ortografia poprawna mam nadzieję ??? ). Nie załamuj się, to wielka satysfakcja znaleźć w końcu gdzieś swoje płytki za dobrą cenę i na pewno Ci się to uda. Ja jeszcze płytek nie mam, ale mam już meble do salonu. A u nas od wczoraj mury idą do góry . Aż miło popatrzeć codziennie po pracy na kolejne przyrosty !!! pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 03.07.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 MHAL, to o ETC miało zabrzmieć z ironią is sarkastycznie, bo to rzeczywiście koks (większość). A co do okien nie rozumiem, mogą ukraść razem z elementami instakacyjnymi i ocieplenie niwiele pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 03.07.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 miron, no cóż , nie wyczułam ironii W przyszłości będę uważniej "słuchać" Twoich wypowiedzi A z tymi oknami to chodzi o to, że nie zdążą wszystkiego dobrze zabezpieczyć w ciągu jednego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia-28 03.07.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 cześć wszystkim ale ten wątek jest aktywny to bardzo dobrze bedę miała kogo zapytać o radę w przyszłości Marie będę budowaćsię jakieś 10 km od Kalisza w Kościelnej Wsi /mam nadzieję bo jeszcze papiera na ziemię nie mam/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 03.07.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Witam nowych forumowiczów. 26 ma przyjechać moja ekipa budowlana a ja znowu mam koszmary nocne. Ciągle widzę w snach, jak coś się sypie!!!! Pocieszcie mnie - później to minie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 03.07.2003 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Niedrogie płytki mają w PCMB na Bałtyckiej i można tam też negocjować ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 04.07.2003 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Potem będzie jeszcze gorzej O niczym innym nie będziesz myślała Budowa będzie prześladować Cie na każdym kroku Będziesz miała koszmary........ Ale mimo wszystko to bardzo przyjemne uczucie jak patrzysz na powstający Twój DOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 04.07.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 hejka, kolejna noc za mną. a myszy harcują.... byłbym nie spał, ale nie mamy lini tel. , a chcialem alarm założyć. jak można ubezpieczyć chatę ( BUDOWĘ) jeszcze nie zdaną? pomóżcie, bo współżycie z żoną cierpi na tym.. oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 04.07.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 różnie to bywa, zależy od firmy ubezpieczeniowej, nie każda chce ubezpieczyć budowęmoże na pewno Allianz, musisz mieć okna, drzwi z dwoma zamkami patentowymi i działający alarmza ubezpieczenie budynku + na wypadek kreadzieży (kwota ubezp. 160000) trzeba było zapłacić ok 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.07.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 oorbus, no pewnie, że można - nie tylko w Danii, ale i w RP będą się śmiali. Oczywiście to kosztuje. Nie trzeba mieć linii tel. (ja też jeszcze nie mam). Kilka firm ubezpiecza - różne warunki - podobno nawet Warta jak się przyciśnie. Tak czy inaczej trzeba/warto mieć ubezpieczenie na czas budowy. Dużo ułatatwia jak się podłączysz do jakiejś agencji ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 04.07.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 czy ktoś z szanownych Czytaczy chce z jakiegokolwiek powodu wyrzucić kibelek wiszący (stary, uszkodzony...)? chętnie taki przejmę, zamienię na trzy kibelki stojące lub cokolwiek innego co mam na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.07.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 po różnych rozwazniach, najprawdopodobniej zdecyduję się na wkład kominkowy z otwieranymi drzwiami (dwa skrzydła), które to każde skrzydło dodatkowo składa się Jak typowe drzwi harmonijkowe. Znalazłem tylko jednego producenta norweski Dovre) Poznaniu (na Obornickiej).Może ktoś namierzył jakąś konkurencję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 04.07.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 MIRON, wybraliśmy podobnie (nie po raz pierwszy z resztą)jeśli szukasz konkurencji do wpisz stronę http://www.dovre.plotwiera się strona firmy Jotul, która jest konkurencją dla dovre. chamstwo ale zgodne z prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 04.07.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 no właśnie warta mi odmówila argumentując, że powinny być najpierw odbiory., tak by można uznać ,że w domu się"pomieszkuje" więc nie wiem. zrobili na,m dzisiaj wodę (wszystko w pp) i kanalizację, więc rurkki walają sie po podlodze i czekaja na wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts