jarekp 10.07.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 do mironmkNa dzisiaj baraku nie potrzebuję i mam nadzieję, że o to będzie się martwiła ekipa.Co z tą studnią? Czy nikt nie wiercił i wszyscy używają tylko wody wodociągowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 10.07.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Ale fajnie - mamy mapkę, tworzy się lista hurtowni Arkadly - trzeba przyznać, że zdolna z ciebie bestia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 10.07.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Arkadly jak już mamy listę godnych polecenia to warto zrobić drugą tabelkę z czarną listą wykonawców i producentów - jest ot chyba nawet cenniejsza informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 10.07.2003 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Miron, masz priva Arkadly, fajny pomysł ta mapka, w wolnej chwili (kiedy to będzie ?!?) postaram się dorzucić i hurtownie i paru wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 10.07.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 APEL!!!!!!!!!!!na gwałt szukam ekipy do poddasza i położenia płyt gipsowo kartonowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 10.07.2003 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Czy może ktoś załatwić ładną pogodę? Jak wykonawcy pracowali w środku to była piękna pogoda a gdy przyszła kolej na elewację to ciągle pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 10.07.2003 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 loniu, proszę bardzo na jutro i od poniedziałku załatwiam dobra pogodę. Nie ma sprawy, trzeba było wcześniej dać znać.marie, na gwałt to nie, bo właśnie od jutra zaczynaja u mnie, chyba, że możesz poczekać jakiś tydzień. Daj znać.Za to mi przydałby się sprawdzony płytkarz do zrobienia kotłowni i ułożenia płytek klinkierowych na części elewacji - w sumie jakieś 75 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.07.2003 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Ludziska juz nie mam siły Wczoraj do północy trwały dyskusjie na budowie i latanie z kreda w ręku: to kontakt a tu gniazdko, nie może lepiej tam, pojedyncze czy podwóje a gdzie lampa....a gdzie kinkiet....drzwi lepiej otwierac do środka...ale zabiora miejsce w pokoju...może lepiej na zewnątrz....ta lampa jak stamnie w tym miejscu będzie świeciałaprosto w telewizor....kino domowe?????? jakie kino!!!!! nie ma pieniedzy......a gdzie postawic kuchenkę gazową, gdzie lodówkę...itd. itp........ Skęd Wy wiecie lub wiedzieliście gdzie co ma być Obawiam się, że podejmę błędne decyzje a efekty będa mnie wkurzać do końca życia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 11.07.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 MHAL, przecież teraz gdzieś i jakoś mieszkasz, więc wiesz co i gdzie potrzeba, co byś chciał zmienić, czego brakuje, coś pewnie widziałeś co chcesz mieć u siebie itd. Dam zajęło to z dwie godziny, grubo ponad 100 punktów, pomocny był też elektryk. POza tym niektóre rzeczy "wymusza" sam budynek, nie postawisz TV w drzwiach od wejścia na taras. A jak nie to arkusz papieru milimetrowego, rysunek, nawycinać mebelków i do dzieła. Metoda prosta, ale skuteczna - sam potwierdzam. A kabelki do kina domowego zawsze warto położyć, bo to nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 11.07.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Z największą przykrością wpisuję na czarną listę dealera Kornaka (kominki) Wiry. Największe zaskoczenie in minus w póltorarocznehj karierze budowlanej. Szkoda gadać. Witajcie zagraniczne kominki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 11.07.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 A do modłów o ładną pogodę to i ja się przyłączę Od środy cieśla (od Ciebie, misza) bedzie układał więźbę, oby tylko nie padało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.07.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 mironmk już ochłonęłam arkadly dzięki za wklejenie rysunku mojego domu na mapie naszej grupy Ładny dom, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbig70 11.07.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Witam wszystkich! Jestem początkujący (dokładniej: kompletny "lamer" budowlany ) - na razie na etapie szukania działki w okolicach Poznania. Ale mam mocne postanowienie zamiany mojego ciasnego, dwupokojowego M3 na własną chatę. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat Swarzędza - czy to dobry kierunek poszukiwań? Zależy mi na lokalizacji z dobrym dojazdem zarówno autem, jak i komunikacją miejską, i nie na odludziu - ja i żona całe życie mieszkamy w blokach - po prostu źle się czujemy w domu oddalonym od miasta, nawet mimo "sprzyjających okoliczności przyrody"... A może to kwestia przyzwyczajenia? Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam - zbig70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 12.07.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Zbig70 a myślałeś o zachodniej stronie miasta albo południowo-zachodniej. Zerknij tez na mapkę grupy wielkopolskiej Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 12.07.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Zbig70 - to jest link na strone z mapą http://republika.pl/grupa_wielkopolska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 12.07.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 MHAL - jeżeli chodzi o zaprojektowanie ustawienia i mebli to mam to prawie za sobą (na papierze!!). Zrobiłam to tak - skserowałam 7x projekt mam go w skali 1:50, jest więc dość klarowny, wzięłam kolorowe kredki, pisaki i zaczęłam "projektować". Później dałam to mojemu mężowi i on dołożył swoje. Tak zaplanowaliśny kontakty, gniazdka, internet, tv itp. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbig70 12.07.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 MHAL - dzięki za odpowiedź. Mapka to super pomysł - mam nadzieję, że za kilka miesięcy ja też tam się znajdę Myślałem oczywiście o różnych lokalizacjach - pojeździłem trochę i jakoś zachód Poznania nie teges.... Bardziej właśnie wschód i północ - ale północ trochę za drogo. Mam ciekawą ofertę w Luboniu - przy znajomych, ale działka mała (560m2) i sam Luboń też nie bardzo mi odpowiada. Ale rozważam wszystkie możliwości - ciekawi mnie właśnie zdanie tych, którzy już ten proces przeszli - co zadecydowało o wyborze tego, a nie innego kierunku. Pozdrawiam - zbig70 P.S. Dowiedziałem się od "Muratora", że Salon Muratora w Poznaniu jest zlikwidowany - odbiłem się tam od drzwi parę dni temu. Wiecie może dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.07.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 miron, płytkarza mogę polecić, skończył już u mnie i jestem b. zadowolona z efektów U mnie kończy się właśnie malowanie elewacji, i musze przyznać że wychodzi bardzo bardzo Chociaż pogoda chciała pokrzyżowac nam plany, a majster KB zrobił fuszerę i nie założył przy tynkowaniu listew cokołowych przez co dolna częśc domu wygląda jakby była oblizana, jakby grubiej ktoś nałożył szpachli Ale ogólnie b. się cieszę, że zaryzykowałam. Zobaczymy jak będzie po zimie. Marie, przy okazji elewacji, na co się zdecydowaliście? Słyszałam tylko, że u Was KB już listwy pozakładał, także chociaż W Radojewie się spisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.07.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Zbig70, majster bardzo polecał nam działki w okolicach Lednogóry (nie wiem ja Ci się spodoba taka lokalizacja ), podobno ceny są OK, dojazd też, i doprowadzone media. Są nawet liczniki na wodę do rozliczenia ryczałtem. Dla nas to był zły kierunek, szukaliśmy czegoś w zachodnim lub południowym rejonie podpoznańskim. Stanęło na Puszczykowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 12.07.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 hejka!a może by tak na gg raz po raz pogadać?zawsze to szybciej i w "realu" co o tym sądzicie?oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts