marie 12.07.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Misza jadę do ciebie zobaczyć jak to wyszło , bo baranek coraz słabiej mi przypada do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.07.2003 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Zapraszam, jeśli się zdecydujesz na malowanie, to polecam mojego malarza-szpachlarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 13.07.2003 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 misza, dawaj tego płytkarza na gwałt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 13.07.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 misza, dawa tegpo płytkarza na gwałt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 13.07.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 zbig70, buduj w mojej okolicy - i budę na start masz jak znalazł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 14.07.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 miron, nie masz chyba na myśli swojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbig70 14.07.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Misza, Lednogóra to jednak trochę za daleko. Myślę tu o przyszłych dojazdach dzieciaków do Poznania (myślę o szkole w Poznaniu), no i codzienne dojazdy żony do centrum Poznania do pracy. Dlatego ważny jest dobry dojazd samochodem i alternatywnie komunikacją publiczną. W weekend pojeździłem po Puszczykowie - bardzo tam jest ładnie, ale dojazd raczej nieciekawy - jeszcze jak pociąg pojedzie i autostrada ruszy (zjazd w Luboniu)? Jak Ty to widzisz? Chyba zostanę przy Swarzędzu... Pozdrawiam - zbig70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 14.07.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 zbig70, rozpatrz jednak płn. Poznania (Puszcza Zielonka) i płn. zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 14.07.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Pozdrawiam wszystkich Wielkopolan. Buduję w Puszczykowie Wierzbę II. Jestem niestety dopiero na etapie zakupu projektu (finalizuję tem etap). Czy możecie polecić mi jakiegoś "senownego" architekta z Poznania lub okolic celem adaptacji mojej Wierzby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 14.07.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 W weekend pojeździłem po Puszczykowie - bardzo tam jest ładnie, ale dojazd raczej nieciekawy - jeszcze jak pociąg pojedzie i autostrada ruszy (zjazd w Luboniu)? Jak Ty to widzisz? Przyznam się, że też czasami zastanawiam się jak to będzie z dojazdami do domu. Ale i tak kocham to miejsce.. Jeżeli chodzi o architekta (robił mi projekt indywidualny ale pewnie zajmuje się też adaptacjami) to namiary do niego: Pracownia Architektoniczna Archimax, ul. Szamarzewskiego 17, tel.8478741 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 14.07.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 M-hal wreszcie odnalazłem wasz domek. Oglądałem go nawet z bliska - bardzo ładny i miejsce super - takie zacisze. Bardzo fajny macie kolor rolet też chciałem w graficie ale była zbyt duża dopłata i odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 14.07.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Gdzieś spadł nasz wątek o tym gdzie warto kupować w wlkp. Może warto go przenieść do "klubu budującego" - tu jest jednak mniejsza rotacja. Czy jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 14.07.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 trochę na temat gdzie kupować - może ktoś sie orientuje ile "zwyczajowo" można wytargowac rabatu na sprzęt RTVAGD i np. kominki. To na tym etapie interesuje mnie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 14.07.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Hej! A my mamy już parter i ogrodzenie (z siatki, ale zawsze) ! Dzisiaj zaczynają strop! Loniu - 1,5 tyg temu wysłałam Ci post na priva. Golec- zaraz Ci wyślę odpowiedź na priva Pytanie do zaawansowanych : zakładając, że za wykończony uważam dom z tynkami wew, zew, wylanymi posadzkami, wmontowanymi drzwiami i oknami i kaloryferami, ale bez płytek, białego montażu, parkietów itp - jak byście procentowo określili w kosztach stan surowy zamknięty do całości? Krótko mówiąc - czy w przyszłym roku wydam tyle co w tym (bez wykańczania i urządzania wnętrz oczywiście)? powiedzcie please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 14.07.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 pyzia, myślę, że ok.75-80% - pytanie, czy jest kominek, schody, garaż, czy liczysz wykonanie ogrodu, tarasów, podjazdów, odkurzacz centralny, podbitka, no i przede wszystkim z jakiej półki wykończenie. Jeśli uchowam sie na Forum po przeprowdzce to będę to "wszystko" wiedział dokładnie na początku listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 14.07.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Nie będzie: kominka, odkurzacza centralnego. Chciałabym aby podajazdy, elewacja, ogrodzenie były już gotowe. Natomiast ogród zrobimy sami z biegiem lat . Co do wykończenia w środku to jest to dla mnie 3 etap. A mnie interesuje ten drugi - instalacje, tynki, podłogi, sufity itp itd Proszę o wypowiedzi innych Budowniczych Wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 14.07.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Miron, namiary na płytkarza poszły privem. Wiesz że nasz stolarz miał zawał Na szczęście wszystko już lepiej, po niedzieli wraca do domu. Ale zanim weźmie się za drzwi, to wiesz ... Golec, a gdzie dokładniej będzie stała Twoja Wierzba ? Pyzia, postaram się napisac coś mądrego na temat kosztów wykończeniówki, jak tylko wpadnie wolniejsza chwila - pozdrawiam tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 14.07.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Kram budowlany: Odsprzedam z budowy - 1/ Drzwi porty (jedne białe i drugie w okleinie drewnianej) ze stalowymi ościeżnicami, każda ma 2 zamki, jedne mają klamki. 100zł x2. To są drzwi wewnętrzne, ale u mnie służyły za tymczasówki zewn. i jako wewn. drzwi między garażem a domem. Do wzięcia od weekendu. Akceptowane przy umowie z towarzystwem ubezpieczeniowym (sprawdzone ). 2/ 13 x 25kg b. dobrego kleju elastycznego do płytek firmy Sopro. 30zł/worek. Do wzięcia od razu, cena naprawdę dobra, bo w tej samej cenie jest klej do gresu na podłogówkę Kreisla (po rabacie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 14.07.2003 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 misza, dzięki.A to i ja cos dorzucę do kramiku (najchetniej razem z budą): drzwi budowlane własnej roboty sztuk 2. bardzo ładne i solidne, materiał dechy, z wizjerem (nie żartuję). Może sie ktoś skusi - bede tak dodawał, aż pozbędę się budy. Aha i dorzucę trochę pth 25 p+w. To jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 15.07.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 MiszaMoja chałupka stanie w Puszczykowie Niwce przy ul. Fiołkowej w lasku z brzózek samosiejek około 500 m od Warty. nnataszaDzięki za namiary na architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts