mironmk 22.07.2003 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 misza, chyba powinienem napisać - jak od Ciebie - biorę. Muszę się bić w piersi, gdyż ja niezbyt pilnowałem budowlanców - niby jest OK, ale przydałoby sie kilka poprawek Z tego co piszecie paru ludzi nie powinno zobaczyć forsy za robotę, ale jakos ze mną dochodzą do porozumienia. Ostatnio ekipa od bramy i drzwi Hormanna dała takiego ognia, że . . . I facet od podbitki - padało to sobie malował w garażu i pochlapał prowadnicę - oczywiście jutro zmyje, a może powinno być: won z budowy.Zamierzam pomalować domek farbą od loniu - już dzwoniłem na Strzeszyńską.Jutro zabierają śmieci i barak (jednak znalazł się chętny).W sierpniu chyba krótki urlop i niech sobie tynki wysychają.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 22.07.2003 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 misza - a co do Sopro to ja robię na Kieslu, z powodów o których wiesz. Ale namiar na gościa od malowania poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 23.07.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 loniu dzięki za wiadomość Kiedy będziesz na budowie? Może podjedziemy zobaczyć Twoją podbitkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 23.07.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 misza robociznę wymogłem w cenie docieplenia i tynków (30zł/m). Ponieważ ta sama firma robiła u mnie tynki wew., zew, suchą zabudowę więc wymusiłem za free.Dzisiaj już kończą cokół klejem i tymczasowo chyba tak zostanie bo Lotusan pochłonął cały budżet i jeszcze trochę. Dzisiaj już zamawiam kuchnię. Także dzisiaj pomiar wilgotności posadzki - ciekawe czy już będę mógł kłaść upragnioną podłogę. Malarz wnętrz jest super dokładny ale wlecze się niesamowicie. Ciągle szpachluje, szlifuje i wyszukuje choćby najdrobniejszego kamyczka. Zaczynam też walkę z reklamacją drzwi zewnętrznych - 1,5 cm za krótkie skrzydło i mam taką właśnie dziurę między progiem a końcem skrzydła. Kto coś takiego wypuszcza z produkcji - można szału dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 23.07.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 W końcu zaczynam. Powiedzcie mi więc, gdzie kupić: papę, folię budowlaną, lepik, dysperbit, polistyren ekstrudowany? Arecki Gratulacje - ja też zaczynam JUŻ W PONIEDZIAŁEK. -boję się jak cholera.. Przyłączam się do pytania... Styropian ekstrudowany firmy URSA kupiłam w Waszdach koła Auchan'a. Netto cenę miałam ok. 110euro za m3 - to miej niż innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 23.07.2003 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Będę kupowała sporo kostki kto chce się przyłączyć do zakupu hurtowego-zamawiam 250m Marie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.07.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 marie, jaką i gdzie kupujesz? Na razie dla mnie jakieś 100 m kw. Możemy pomyśleć. Sprawa dla mnie pilna, praktycznie w sobotę muszę się zdecydować. Wstępnie szary i grafitowy Nostalit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 23.07.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 ja bym się chętnię dołączył ale jeszcze nie wiem czy będę sobie mógł pozwolić na taki luksus w tym roku.W jakich cenach waha się m2 kostki granitowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.07.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 nie wiem, czy granitowej, ale w granicach 35-50 pewnie można kupić coś tam. W sobote jadę oglądać będę wiedział dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 23.07.2003 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 ja tez w sobote będe oglądać , w sobótce jest duzy zakład PozbrukuMnie wstępnie podoba się starobruk 35 zł/m.Mozemy razem podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 23.07.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Mala kostka granitowa kosztuje okolo 25-30 zl/m2, a z uslugą - 110 zl/m2 - na gotowo ( w tym podobno transport). Informacje z dużego punktu "Kamien i ogród" - na rogu ulicy Nowe Zawady i Główna.Taka kostka na podjazd jest drozsza - okolo 40 zl/m2.Kostke kupuje sie na tony... Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 23.07.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Kostka z usługą za 110zł/m2 Ktoś oszalał?? Marie, już słyszałam od KB, że baranek, a potem kostka - powodzenia w negocjacjach. Miron, namiary na malarza w privie - b. polecam. Loniu, czy mógłbyś napisac dokładnie ile l lotusana zużyłeś na ile metrów elewacji? Teraz już za późno, ale za jakiś czas chyba się skuszę... Natasza - nie bój nic, jestetśmy z Tobą, a początki są spox - schody zaczynają się później na pocieszenie, F16 nie mogą latać nad WPN-em, więc chyba nie będziemy musiały do nich strzelać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 23.07.2003 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Kostka z usługą za 110zł/m2 Ktoś oszalał?? Ja nie. To cena dla klienta z ulicy. Uwazasz ze drogo? Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 23.07.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 zdecydowanie drogoPowinnobyć tak: w wersji de lux czyli z gwarancją dla wnuków.kostka 35 przed rabatempodbeton 8 plnrobocizna 9 plnułożenie kostki od 15-22plnSumując metr od 67-74pln moga dojść ewentualnie koszty kruszywa i piasku jak występują znaczne róznice terenu, czyli absolutny max to 80pln a jak powierzchnia nie przeznaczona do ruchu pojazdów to ok.52-56pln.Misza KB odgraża się , ze w przyszłym roku sama poprosisz go o baranka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.07.2003 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 marie, w sobotę nie dam rady - po dwóch latach przyjeżdżają moi Rodzice, muszę im zapewnić program artstyczny w którym ledwo zmieści się Cermag i kostka u Michalaka na Szczepankowie. Ale temat aktualny. Sobotę mam po drodze na budowę, więc to nie problem mogę podskoczyć w każdej chwili. Działajmy. Wprowadzjący się teraz - robicie coś z ogrodem i okolica domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 24.07.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Marie, w sprawie KB i baranka - NEVER W przyszłym roku, jak dobrze pójdzie, przejadę elewację lotusanem za pomocą naszego malarza darka, który jest super. A z kostką przygotujcie się na to, że ile byście nie zamówili, i tak zabraknie np. 2-3 palet... To podobno reguła na każdej budowie, u mnie się potwierdziła. Niby było trzeba 110m2, przyjechało 127m2, a brakuje 20 m2 chociaż niczego nie zmienialiśmy w podjeździe i ścieżkach Koszty dodatkowe to obrzeża betonowe albo eko-bordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 24.07.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 co to są eko-bordy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eve 25.07.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 eko-bordy to sa obrzeza i dzieki nim podobno latwiej kształtować brzegi nawierzchni; jeszcze nie mialam mozliwosci wykorzystac wiec nie wiem jak sprawdzaja sie w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 25.07.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 A ja będę tonął w glinie - no chyba, że wpadnie niespodziewanie jakiś zasiłek (byle nie dla bezrobotnych) http://www.smilies.nl/cry.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 25.07.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 hejka,jak dodajecie zdjęcie ( rysunek) pod nickiem? np nnatasza?kurde nie mogę do tego dojść.. dzienki!P.S.a co zes tym spotkaniem?spaliło na panewce:( ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts