misza 31.07.2003 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 loniu, czy możesz napisac coś więcej o tej machinie piekielnej do osuszania pomieszczeń? Potrzebowałabym coś takiego do siebie, mam taki kąt domu z łazienką gdzie najpóźniej lali podbeton, posadzki itp., na to szybko poszły płytki i wilgoć wisi w powietrzu miron, czo to gyvlon I walczę dalej z instalatorami i kabiną z Koła i cholernym brodzikiem z Sanplastu. Dla ostrzeżenia tych, co jeszcze ich to czeka: śruby montażowe w kabinie z Koła nadają się do d.. niczego, brakuje elementów które trzeba po prostu wykraść z innego zestawu. Oczywiście widać to dopiero po rozebraniu wszystkiego w domu na czynniki pierwsze. Brodzik z Sanplastu 100x100 (nietypowy duży kwadrat) okazał się w dwóch hurtowniach Sanpolu po prostu krzywy. Jakby go ktoś kopnął po przekątnej. Reklamację mieli totalnie gdzieś. Z łaski wymienili krzywy na krzywy, i twierdzą do tej pory że nie muszą tych brodzików oglądać, bo wiedzą jak wygląda produkcja i to jest niemożliwe żeby było coś nie tak. Ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 31.07.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Smutno mi się zrobiło, muszę napisac coś optymistycznego Pyzia, masz rację z tymi kolorami, myślę Tylko wrażenie tak na teraz, na sucho bez mebli i bez drzwi jest... piorunujące! Waham się czy nie przemalowac tej kuchni na bardziej pastelowo, bo żółć wali po oczach. Malarz twierdzi że jak dojdą szafki, to będzie inaczej, ale sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 01.08.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 misza, gyvlon to forma betonu, jak loniu przesle mi prosty instruktaż to moge nawet zamieścic fotki z operacji.http://www.lafarge.com.pl/beton.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.08.2003 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Pyzia, Mironmk - Loniowi chodziło o to, że zamiast wchodzić do Internetu przez sieć zakładową, to instalujecie sobie modem i korzystać z dostępu przez telefon. Nawet jeżeli macie taką możliwość (u mnie blokowane jest 0 w telefonie), to jak szef zobaczy rachunki, to macie ... Lepiej więc postarać się o odblokowanie internetu w godzinach po pracy. Jeżeli mają jakieś opory przed pełnym odblokowaniem, to może odblokują Wam choć stronę z Forum. Serwer potrafi decydować które strony komu pozwolić oglądać. Zdecydowanie najlepsze rozwiązanie, choć obciążające oczywiście budżet, to stałe łącze z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.08.2003 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Arkadly - jak mogłeś Pominąłeś matkę grupy i wyrodnego syna Zobacz pierwsze 2 posty. Mam nadzieję, że ta Wielkopolska na mapce urośnie do rozmiarów obejmujących pełną Pyrlandię i się załapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 03.08.2003 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 jest 2 w nocy i właśnie sie okazało, że źle myśleliśmy, że udało nam się wybrać płytki - a już było tak fajnie Ale juz blisko, jeszcze tylko trochę na podłogę i jedna łazienka. Jeśli planujecie domofon plus skrzynka na listy - uważajcie, niektóre fajne modele mają ok. 30 cm szerokości i w ogóle najlepiej montować je razem z budową słupka. O czym sie przekonałem dziś na budowie i wieczorem w LMerlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 03.08.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Mądr Polak po szko dzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 03.08.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 no to wracam po krótkiej przerwie. Co do farb to nie wysiliłem się zbytnio i pomalowałem (a właściwei maluję) duluxem - efekt jest ok. Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM MOJEGO MALARZA - JEST NIESAMOWITY MALUJE PRZY ŚWIETLE HALOGENOWYM I BABRA SIĘ Z KAŻDĄ NAJMNIEJSZĄ NIERÓWNOŚCIĄ - PERFEKCJONISTA. JEDYNA WADA - ZAJMUJE MU TO SPORO CZASU NO ALE COŚ ZA COŚ. Maszyna do osuszania wyciąga średnio u mnie 25 l wody na 24h (a tynki i posadzki skończyli na koniec maja). Aby jej używać trzeba mieć szczelnie zamknięty dom bo inaczej wilgoć będzie absorbowana z zewnatrz. Niestety jest to kosztowna impreza ja płacę 80zł/day i to jest mało bo facet będzie mi robił parkiet. W wypożyczalniach podobno 120zł/day. Miron jak chcesz umieszczać zdjęcia to musisz sobie założyć gdzieś (np. Onet) stronę www skopiować tam zdjęcia i podać adres po komendzie img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 03.08.2003 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 PROSZĘ O POMOC POTRZEBUJĘ DOBREGO FACHOWCA DO POŁOŻENIA PŁYWAJĄCEJ PODŁOGI Z DESKI BARLINECKIEJ. FAJNIE BYŁOBY, ŻEBY NIE BYŁ DROGI. POMOCY -POTRZEBNY NA ZA DWA TYGODNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 03.08.2003 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Frankai czy ty jesteś jakimś wielozadaniowym cyborgiem - czy są wątki których nie czytasz. Wydawnictwo powinno ci fundnąć jakąś nagrodę może np. kompleksowe zaprowadzenie ogrodu albo coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 03.08.2003 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 pyrka, ja tylko radziłem, u mnie będzie OK, bo słupki są na 36 cm.Nazczęście udało sie nam skompletowac płytki. Uff.loniu, naprawdę mnie załamujesz z tą wilgocią - u mnie koniec był ok.miesiąc później - a wydaje mi się, że góra jest absolutnie OK, przynajmniej, aby kłaść płytki, a dół rzeczywiście masakra (minęły ok. 2 tygodnie od tynków i prawie tydzień od posadzek). Podłogi i schody planuję gdzieś pod koniec września. Ciekawe jak będzie. W takim razie co radzicie z parapetami wew. (drewno) montować? Tak samo drzwi zew. (tez drewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.08.2003 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Loniu - ja tylko czytam sobie od czasu do czasu i to tylko wybrane wątki, więc niestety żadna nagroda mi się nie należy Nawet dostałem ostrzeżenie, bo już jest drugi lider A ja jak na przekór uważam, że w dwójkę - raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 04.08.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 nie wiem dlaczego w spisie hurtowni jestem jako polecający hurtownie z ogrodzenami betonowymi - to nie moja sprawka. Ja nawet o takich nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 04.08.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 loniu, a ile dni taka maszyna osuszająca musi chodzić? czy taka wilgotność zmienia się z dnia na dzień, czy to trzeba liczyć w tygodniach? miron, jakie płytki wybraliście? Jeśli chodzi o parapety drewniane, to możesz montować spokojnie. Przypilnuj tylko przy montażu żeby dali nie za mało i nie za dużo pianki bo efekt może być taki, że piana+wilgoć podniesie parapety w górę. U mnie tak się z kilkoma stało. Można jeszcze kłaść parapety na zaprawie, wtedy podobno jest większa pewność że będzie ok - to wersja, którą praktykuje KB. Jesli parapet jest długi, to można zamocować takie blaszki, które przyciągają go do dołu, i wtedy nie zrobi się "łódka". Piszę to wszystko z praktyki jako mądra Polka po szkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 05.08.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 misza, ważna info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 05.08.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 czy ktos moze orientuje sie gdzie w okolicach Naramowic albo Suchego Lasu moze byc jakis tani tartak? potrzebujemy drewno na szalunek, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 05.08.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Cześć! U nas pierwsza poważna wtopa - w jednym miejscu na parterze beton nam się nieznacznie zapadł ... W związku z tym ekipa będzie musiała posadzkę skuć, DOBRZE UBIC piasek i zalać od nowa... A stropu jak nie zalali tak nie zalali - może w piątek ... Dobrze, że mamy luz czasowy bo inaczej (gdybym umiała to tu wstawiłabym rękę z młotkiem, która tłucze małego ludzika ). Golec- info na privie. Frankai - miło, że się odzywasz. Ty nadal TAM ? Pozdrawiam serdecznie! Latest news: pogoda ma być dłuuuuuuuuuugo ładna w sierpniu pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.08.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Frankai - miło, że się odzywasz. Ty nadal TAM ? Pozdrawiam serdecznie! Dziękuję i pozdrawiam z Wygnania. Jestem tu i będę, choć już pakuję się na mały urlopik na koniec września. Trzeba przywieźć trochę mamony i pogonić wykonawców, bo coś powoli im idzie. Na szczęście ja mam też czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 05.08.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Wiatm wszystkich po przerwie - URLOPIK Pyzia 'bez nerw" jak mówia starzy budowlańcy Budowanie bezj jedne wtopy to nie budowanie U nas na przykład kolejny problemik : tynkarz ma "tyko" 1,5 tygodnia poślizgu Trudno przezyje sie Gorsza sprawa jest w wodociagiem - dopiero maja nas przyłączyć w październiku - szkoda gadać No i są inne problemy Mój mąż miał dzisiaj wypadek i własnie czekam na telefon ze szpitala Jest tylko trochę potłuczony więc mam nadzieje, że go nie zatrzymają Sama nie dam rady przypilnowac tynkarzy, instalatorów i zalatwić jeszcze pozwolenie na budowę garażu Trochę nam się poplątało..... Tudno Trzymajcie proszę kciuki za niego i za mnie chyba też...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 05.08.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Widzę, że rzeczywiście są poważne prawdziwe kłopoty, więc ja siedzę cicho i trzymam kciuki.tsunagirl, tartak jest w Suchym Lesie, zaraz za wiaduktem i w Kiekrzu (z dwa), jeden chyba tani 8 145 710, jest też za SLasem, chyba w Złotkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts