oorbus 17.08.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 hej, właśnie wróciliśmy z weekendowego wypadu polecam Góry Sowie!! co za klimaty. sielana jak 150!!! no i nie ma tylu turystów co gdzie indziej............ zarypiście!!!! pozdrawiam, oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.08.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 misza - gratulacje. Moją przeprowadzkę opóźniła wilgoć i technologia klejenia parkietów. Teraz te nieszczęsne dwa tygodnie czekania i dopiero szpachlowanie, cyklinowanie i lakierowanie. Potem jeszcze ostateczne malowanie. Żeby było śmieszniej nie mam jeszcze popdłączonego gazu i prądu (choć przyłącza już są położone). Ja mam co prawda kaloryfery ale za to nie mam płotu i nie zanosi się w tym roku (nie wspomnę o ogrodzie). misza a co z odbiorem robisz teraz? Z tego co wiem to już są nowe odbiory robione przez inspektorów wojewódzkich (a nie powiatowych) i mają być szczegółowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.08.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Kto buduje w gm. Rokietnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 18.08.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 tom, zobacz na mapkę, tam zobaczysz, ze to m.in. miron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 18.08.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 oorbus - jeszcze w temacie motocykli: obecnie jeżdżę VFR750 Tsunagirl - my podobnie jak MHAL, braliśmy więźbę z AK drewno w Skórzewie. I pomijając dwie krzywe krokwie derwno było w porządku. misza i loniu - strasznie Wam zazdroszczę U nas kończą kłaść dachówkę. Pewnie jeszcze ze dwa dni i bedzie daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 18.08.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Umknęło mi przy poprzednim poście - gdzie kupowaliście szamba i jaka cena? Szukaliśmy w książce telefonicznej wg hasła "szambo", "zbiornik bezodpływowy" i coś kiepsko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.08.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 tom, zobacz na mapkę, tam zobaczysz, ze to m.in. miron niestety moj serwer nie pozwala wejsc na strone republiki sprobuje z kafejki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 18.08.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 z mapki dowiesz sie, ze buduje tam mironnapisalem m.in. bo byłem i widziałem, że budów rozpoczętych jest wiele.niewielu jest za to ujawnionych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 18.08.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Witam wszystkich po przerwie !!!! tom soyer, ja buduję w samej stolicy naszej gminy. Buduję i buduję, a końca nie widać. Niby tynki zrobione, posadzki też, a jest cały czas co grzebać - można się załamać. misza - daj znać jak tam drzwi? Potrzebny stolarz złota rączka do zrobienia szaf i garderoby a la komandor/senator. Ma ktoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 18.08.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 i potrzebny obudowacz kominkowy - dobry, szybki i tani - są w ogóle tacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 18.08.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 miron, masz chyba ten syndrom powracającego z urlopu, któremu żołądek ściska wurzut sumienia, że zbyt się wyluzował na urlopie, podczas gdy na budowie jeszcze tyle spraw leży odłogiem kominkarza mam. czy mogę polecić to się okaże za 3tygodnie, kiedy to będzie po pracy i zapłacie. robocizna za obudowę + rozprowadzenie ok 2000PLN. to chyba średnia cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.08.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 stosunkowo tanie i solidne szamba http://www.fachbet.viv.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.08.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 pyrka - drzwi budowlane te moje to są po prostu drzwi Porty (skrzydło w okleinie drewnianej) z metalową ościeżnicą i zamkami + klucze. Wszystko za 120zł do wzięcia od zaraz. Można je sobie dowolnie podciąć żeby pasowały. Na tymczasowe zamknięcie są super miron - Biniaś obiecał, że po 15 września będzie miał wszystkie drzwi dla mnie gotowe. Nie wiem, czy to realne, biorąc pod uwagę że pracuje praktycznie sam Jeszcze w sierpniu miał przygotować 6 strategicznych drzwi typu garaż/dom, łazienka, sypialnia, ale czy to wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.08.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Z nieprzewidywanych wcześniej wydatków dopadło mnie nawożenie ziemi do wyrównania trudnego terenu Na krechę musiałam wziąć parenaście samochodów ziemi, i po wyrównaniu efekt jest ledwo widoczny I pomyśleć, że facet namawiał mnie jeszcze na nawiezienie torfu ... Wtedy już w ogóle mogiła. Jutro KB kończy siatkę, a torf wiosną będzie trzeba przerzucac przez siatkę i rozwozić siatką za pomocą miejscowego chłopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.08.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Rozwozić taczką oczywista - już mi się miesza ze stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 18.08.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Misza , czy te drzwi uznaje ubezpieczyciel ? Jaką mają szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 19.08.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 misza ile kosztuje ziemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 19.08.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Witam po krótkim, ale intensywnym urlopie. U nas na budowie w przyszłym tygodniu chyba zacznie się "dachowanie" ! Tylko pogoda mnie trochę podłamuje - chyba ta "mżawa" nie zagości na dobre ? Golec - wysłałam Ci namiary na kier. budowy na priva - dotarło ? Misza, Loniu - jeśli myślę o wprowadzce za rok w listopadzie - to w przyszłym roku kiedy mam zaczynać żeby nie było "wariata"? Przypominam - że docelowo ma być w tym roku stan surowy otwarty. Czy okna dachowe jakoś zabezpieczaliście na zimę przed zimą właśnie i złodziejami? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 19.08.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 pyzia zaczynaj jak najwcześniej - zawsze będą jakieś nieprzewidziane obsuwy.Okan zabezpieczyłem w ten sposób, że wyjąłem skrzydła i zabrałem do domu a otwory zaślepiłem ramkami z desek i resztek membrany dachowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.08.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Pyzia - z braku czasu moja budowa z oknami dachowymi zimowała już 3 razy. Nic się nie stało. Myślę, że dlatego, że mam już wszystkich sąsiadów. Teraz zaczynam posuwać się dalej i jak tylko zamknę budowę, to ubezpieczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts