mr.moonlight 22.08.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 zdzierżyć połowicę to chyba najmniejszy kłopot trudniej przekonać ją, że już oderwałeś myśli od budowy, bo to przecież piątek po południu i już zajmiesz się tylko nią. trudniej, bo to oczywiste kłamstwo, ponieważ nie potrafisz się opędzić od myślenia o budowie, o ekipach, efektach ich prac, kłopotach biurokratycznych, wyborach materiałów, czy zaoszczędzić, czy pójśc na łatwianę i zapłacić po solidnych cenach rynkowych .........itd. tak sobie żartowałem kiedyś z żoną o małżeństwach, które nie wytrzymują próby budowlanej, po czym się okazało, że rzeczywiście może być problem. może nie od razu trzeba się rozchodzić, wystarczy wyjechać za miasto na dwa dni i solidnie odpocząć. jest ryzyko, że po powrocie wszystko wróci do poprzedniego stanu ale spróbować warto. tak przy okazji, to teza o tym, że małżeństwa się rozchodzą przez budowę jest chyba trochę naciągana. znam wielu budujących jak i zbudowanych i jakoś siebie się trzymają. ale pewnie mało w życiu widziałem. jestem przecież jeszcze przed 60-ktą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 22.08.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Witam serdecznie wszystkich Wielkopolan! Od dzisiaj oficjalnie dołączam do grona budujących - właśnie dowiedziałem się, że dostaliśmy pozwolenie na budowę. Wprawdzie już dosyć późno, ale przed zimą ma stanąć co najmniej stan surowy otwarty.Budujemy w Kamionkach gmina Kórnik, projekt LMP03 Lipińskich. Na razie wszystko dograne żeby ruszyć z kopyta, nie mamy tylko ekipy do krycia dachu - możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 22.08.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Do Golca/lub kogoś potrzebującego:Dostałem od znajomego przed rozpoczęciem budowy, taką skrzynię elektryczną (zdaje się mówią na nią rbetka - rozdzielnica budowlana). Nie wiem jednak w jakim jest stanie, bo bardzo miły sąsiad zaproponował mi korzystanie z bardziej zgrabnej skrzyneczki plastikowej podłączanej każdorazowo do stałej szafki elektrycznej. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to niech da znać. Nic za nią nie chcę - darmo dostałem, darmo dam. kom. 501212806 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 22.08.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Dla zaczynających - albo dobrze przemyśleć, albo budowac stan zero - albo ostro jechać i pilnować terminów, zaklepać ekipy i dostawy materiałów - inaczej brrrr ...... Budowa a żona - wyjściem może być podział: mąż buduję , żona wykańcza wykończenie plus ogród. Dla ryzykantów to może byc dobre rozwiązanie. Nikt nie poleci stolarza do szaf i ile za kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 22.08.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 tom soyer - odp. poszła privem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 22.08.2003 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 miron, nr w sms'ie do kontakt do stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 22.08.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 a już myślałem, że randka w ciemno.Sorry, troche się wygłupiam dziś, gdyż jestem zatruty, a mino to kwitnę w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 22.08.2003 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 misza dzięki za namiary na gościa od deski barlineckiej - 105 m2 położył w 1 dzień.Prosił przypomnieć o płycie chciałby przyjechać na http://republika.pl/artur_boczkowski/nowe/yamaha/yamaha_xvs_650_dragstar.jpgno i może załapiesz się jeszcze na jedną rundkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 23.08.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 hmmm, Drag Starkiem..... jadę na zlot do Krotoszyna. hej oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.08.2003 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 tom soyer, prosze jeszcze raz o namiary, bo poprzednie wyparowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 25.08.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 pozdrawia Poznań budujący w Szczytnikach (czy ktoś wie gdzie to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 25.08.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Majo, zajrzyj na http://republika.pl/grupa_wielkopolska a przekonasz się, że w pobliży (Robakowo, Borówiec, Kamionki) budują się co najmniej 3 osoby z forum.Wiemy więc, gdzie są Szczytniki i pozdrawiamy Szczytniki. Arecki PS.A może się zapędziłem, są jeszcze Szczytniki koło Gniezna i za Wrześnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 25.08.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 pozdrawiam rowniez korzystajac z doswiadczen budujacych czy ktos z was ma doswiadczenie z pompami glebinowymi Flotec Nocchhi .. szczegolnie z typem SUB 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 25.08.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 witam!! wróciłem cały i zdrowy. Zlot był zaj....sty!! namawiam wszystkich do kupna motorka oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 25.08.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 oorbus przestań kusić ja dostałem kompletnego świra a kasy nie ma i nie będzie przez najbliższy czas bo trzeba skończyć domek, zmienić samochód a potem można myśleć dopiero o jednośladzie. Swoją drogą już wiem że Dragstar jest mocno bardziej fajowy od tego delikatniusiego Virago. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alojz 25.08.2003 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Witam serdecznie wszystkich.Na dniach rozpoczynam budowe-jestem na etapie gromadzenia info o materialach- ogolną koncepcje co prawda mam natomiast z realizacja troche gorzej Powiedzcie gdzie w okolicach Poznania mozna kupic najkozystniej porotherm 25 kl.15, ?Bloczki M6 i beton do fundamentow zamowilem w Pajo(zreszta dzieki czytaniu grupy ) alojz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 25.08.2003 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Loniu, nie kuś mnie tym Dragstorkiem... pliiiz Nie wiesz jakie mogą być konsekwencje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 25.08.2003 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 p.s. Miron, a kiedy u Ciebie Darco kładzie Witexa?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 26.08.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 zaawansowanych budowniczych baaaaaaaaaardzo proszę o informację, gdzie można w dużym wyborze znaleść parapetowe płytki klinkierowe. szukam takich w kolorze jasnym-ceglstym (matowe). KTOKOLWIEK WIDZIAŁ, KTOKOLWIEK WIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 26.08.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Cześć! Kilka dni nie wchodziłam a tu tyle nowego "narybku" Witajcie! U nas już już i zacznie się więźba i dach. Grzegorz S - nasz dekarz ma dobry PR - jeśli się sprawdzi to dam Ci na niego namiary. Za miesiąc będę wiedzieć wszystko. A co tam słychać u MHAL'ów? Chyba już się przeprowadzają bo o niczym nie piszą! Fajnie mają Pozdrawiam serdecznie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts