pyzia 09.09.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Zlitujcie się i nie straszcie tych co są w połowie (żeby nie powiedzieć 1/3 )... Zawsze będzie za mało - dom to przecież studnia bez dna. Ja tam staram się nie panikować - co ma być to będzie, a w dodatku może niespodziewanie dowiem się, że miałam ciocię milionerkę w USA i odziedziczyłam olbrzymi majątek... W zimowe wieczory siedząc przy kominku życie będzie wydawać się na pewno piękne i wszyscy dzisiaj wykończeni będą zastanawiać się kiedy mieli jakiekolwiek problemy w związku z budowaniem... I może czasem wejdą na Forum i "sprzedadzą" nam swoje uwagi doświadczonych wyg pozdrawiam a u nas krokwie rosną jedna po drugiej - jeśli pogoda się utrzyma to dach tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 10.09.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 misza - jak tam drzwi? Miał dzwonić, a nie dzwonił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 10.09.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 nasza grupa mnie zawstydza - zupełny marazm... Golec - ekipa dekarsko-stolarska już robi i obym nie zapeszyła, ale zdaje się są naprawdę dobrzy i rozsądni cenowo (w odróźnieniu od ekipy murarskiej ). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 10.09.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 pyzia - zobacz jaka pogoda, pewnie wszystkich dołuje, a poza tym o czym tu pisać? No bo: zamówione płytki (i zapłacone) zniknęły ze sklepu), kominkarz nie odzywa się od tygodnia, a powinień; zamontowana brama garażowa wymaga domontażu jednego elementu (choć polecam Hormanna), w kotłowni od tygodni nie ma okna, bo albo szybka za duża, albo za mała, albo zabrakło szprosów (jak pozostałe) - pytanie dostawcy "czy w tym oknie koniecznie musi być szpros?", albo właśnie deszcz uniemożliwia malowanie elewacji, no i tak dalej. . . No ale to u mnie. A poza tym wszystko gra - płytki się kladą, parapety się położyły, kuchnia zamówiona, płot też, schody się robią - jakoś to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 10.09.2003 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 no to teraz ja:-szafki kuchenne przyszły za duże - nie komponują się we wnękach,-drzwi wejściowe rekalmowane 3 tygodnie temu - nadal nie wymienione,-rolety reklamowane 1,5 miesiaca temu nie naprawione,-okna nie wyregulowane,-otwory wentylacyjne nie wywiercone - gość od podbitki nie wywiercił skasował i zmył się Ale za to parkiet wykonany pierwsza klasa, drzwi wew mistrzostwo świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 10.09.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 10.09.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 aaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 10.09.2003 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 OD dwóch godzin usiłowałam dostać się do grupy wielkopolskiej i zawsze zawieszało mi się w połowie. Dzisiaj mam urodziny a na dworze leje i dach nad garażem przecieka , bo nie jest zaizolowany a tynkarze zrobili obrzutkę i teraz czekam kiedy to spłynie. Okna też mam niewyregulowane , cztery nie chcą się uchylać a do jednego nie daje się włożyć klamki , bo otwór za ciasny. Transport piachu w Poznaniu to zgroza , wykonałam chyba 50 telefonów zanim ktoś łaskawie zgodził się przywieść. Chyba kupię wywrotkę i sama będę jeździć. Samochód odstawiłam do warsztatu , bo kilka dni temu sąsiad z bloku na przeciwko zahaczył przy cofaniu o mój bok. Chyba powinnam wyciągnąć rower z lamusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skunks 10.09.2003 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Dziś masz urodziny Panno Pyrko ? więc przyjmij życzenia - usmiechu i poczucia humoru ( jakie masz na codzień) i kwiatyhttp://chaosik.xpam.de/gifoland/gif/kwiatki/7.gif A forum zacinało się ... nie tylko Tobie ( wcięło mi emblemat !!! - inny wstawiłem ) Rower ? jestem za ! pozdrowienia dla wszystkich wielkopolan sku ... P.s. "dzis" czytaj" wczoraj" - bo już po północy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 11.09.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Forum zacina się i mi, ale tylko wtedy, gdy wchdzę z "ulubione" - wtedy loguję się "normalnie" i to pomaga. Mozna spróbować, u mnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 11.09.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 pyrka wszystkiego dobrego i spełnienia marzeńhttp://home6.inet.tele.dk/char-hen/aniflowe.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.09.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Pyrka, wszystkiego tego o czym marzysz......... A teraz pytanko do wszystkich: czym obłozyc cokół domu ??? Problem stary jak budowanie domów: zeby było ładne, trwałe i nie kosztowało majątku Zastanawiałem sie juz nad płytkami kliknierowymi i gresem ale może jest jescze cos innego godnego polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 11.09.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Ja jeszcze do Pyrki z życzeniami sąsiedzkiego wszystkiego najlepszego! Życzę ciepłego i nieobciążonego hipoteką domu. Aby ten pierwszy był jak ten trzeci, którego to nie trzeba poprawiać ps coś na rozweselenie zobacz polską wersję strony http://www.paris-tours-guides.com/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.09.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Dziękuje wszystkim za życzenia. Na cokoły podobają misię też takie niby łupane kamienie płaskie. Ale wszystko zależy od charakteru domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 11.09.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 M-hal ja zrobię tak zwany kamień- są to drobne kamyszki (do wyboru różna kolorystyka ) zmieszane z żywicą epoksydową. nakłada się to jak tynk cienką warstwą - efekt rewelacyjny koszt około 30 zł/m2. Jeżeli będziecie dzisiaj na budowie po godzinie 17:30 to będę u siebie w Skórzewie ( mam próbnik) zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.09.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 loniu, też o tym mysleliśmy ale jeszcze nie zdążyliśmy zorientować się w kosztach.Dzisiaj na budowie będziemy najwczesnieok.19.00. Nie wiem czy jeszcze będziesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 11.09.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 od 18 składam kuchnię więc prawdopodonie do 22 powinienem być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.09.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 loniu na 100% nie moge obiecać ale może wpadniemy na chwileczkę Dziękuję za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 11.09.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 cokół - pierwsza myśł to oczywiście płytki klinkierowe, ale ponieważ opaska z kostki wyszła z takimi zakolami i pagórkami (celowo) to płytki nie bardzo się nadają. Więć tynk cokołowy - z wszystkich, które oglądałem tylko sto ispo miało porządne faktury i taki kupiłem ok. 50zł/m2 (rozbój, ale co robić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 11.09.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 mironmk jak tam twój lotusan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts