katarzynal78 31.03.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam serdecznie, potrzebuję FACHOWEJ porady.Mieszkam w niedocieplanej kamienicy. Na docieplenie przez właściciela kamienicy nie mogę liczyć. W mieszkaniu (a jest ono umiejscowione w górnym rogu domu) mam pleśń. Najwięcej w miejscu gdzie mam zabudowaną szafę. Proszę o poradę w jaki sposób najlepiej pozbyć się pleśni ocieplając ściany od wewnątrz. Obecnie mieszkanie mam po remoncie (ok 2,5 roku temu), gdzie na ścianach z cegły zamieszczone są płyty gipsowe. Problem pleśni istnieje też na suficie w łazience a właściwie nad podwieszanym sufitem z płyty. Generalnie w mieszkaniu nie ma ogrzewania a jedynie grzejniki na prąd, które jak tyko można wyłączam ze względu na zurzycie prądu. Ogólnie w mieszkaniu jest wiele ognisk pleśniowych o niedużych średnicach. Proszę o poradę tych, którzy mogą pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgosia G. 30.05.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Proponuję preparaty przeciwpleśniowe serii ORO Perfekt, dostępne w sklepach OBI. Preparaty są bardzo skuteczne. Wypróbowałam i działają. Pomocnym będzie także pochłaniacz wilgoci. http://www.oro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.07.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Polecam przejrzeć archiwum, temat wielokrotnie poruszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 22.07.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 przede wszystkim musisz mieć sprawną wętylację kominową a poza tym jeśli masz możliwość to uchylaj minimalnie okna. najlepsza byłaby mikrowentylacja, wtedy możesz mieć uchylone 24 godz. na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts