Pinio 15.02.2003 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Mam problem własnie ze skroplinami chyba. Po rozpoczęciu sezonu grzewczego pomimo dopilnowania fachowca stawiającego komin pomiędzy ceglami pojawiły mi sie przebarwienia na fudze . Pale w kominku drzewem. Co z tym fantem teraz zrobić to nie wiem. Chyba będę musiał coś wsadzić do środka komina. Może ktoś coś podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 11.03.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 A może zamiast kosztownego wkładu do komina lepiej palić dobrze wysuszonym drewnem???Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 12.03.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Pinio, czy to znaczy że masz komin wymurowany z cegły, bez np. kamionki w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.03.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 ja nie pale jeszcze a przebarwienia mam... jednak do komina włoze wkład...podobno bezpieczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 29.04.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Właśnie zbudowałam komin do otwartego kominka ze zwykłej cegły - czy to coś nie tak ? Ani kierownik budowy , ani inspektor nadzoru nie mieli uwag. Mam jescze część do dokonczenia ,więc proszę o rady . Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 05.05.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Ja również do komina, do którego będzie podłączony kominek włożę wkład. Z tego co wyczytałem na forum, to palenie suchym drewnem powoduje, że skropliny nie będą się wykraplały, lub będą tylko sporadycznie. Rzeczywistość jest taka, że często palimy drewnem nie do końca wysuszonym i dlatego lepiej mieć wkład.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Mam problem własnie ze skroplinami chyba. Po rozpoczęciu sezonu grzewczego pomimo dopilnowania fachowca stawiającego komin pomiędzy ceglami pojawiły mi sie przebarwienia na fudze . Pale w kominku drzewem. Co z tym fantem teraz zrobić to nie wiem. Chyba będę musiał coś wsadzić do środka komina. Może ktoś coś podpowie ? czy komin jest docieplony tam gdzie przebiega przez nieogrzewaną częśc budynku? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts