root 31.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam. Widziałem w Leroy-u piękne drzwi sosnowe, bejcowane na brąz i lakierowane z połyskiem. Wyglądają na prawdę super... jest jedno ale... cena... 700zł sztuka. Jak na drzwi wewnętrzne to dla mnie trochę za dużo. Widziałem natomiast takie same drzwi surowe, bez bejc i lakierów... cena 300zł. I tu pytanie: czy da się samodzielnie wykończyć takie drzwi na tyle ładnie żeby wyglądały jak te gotowce ? Jakiej bejcy i jakiego lakieru użyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 31.03.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zdecydowanie sie da!jesli sie chce-ja zakupilem surowe sosnowe bez oszklenia.Uzywalem lakierobejcy (kolor wg uznania) a proces wyglądał mniej wiecej tak: papier ścierny, lakiero bejca, schniecie, papier scierny, lakier półmat (wg mnie drzwi wygladają bardziej "naturalnie").Przetarcie drzwi po lakierobejcy uwydatni słoje drewna i sprawi ze powierzchnia bedzie idealnie gladka. Polecam równiez zakup drzwi z uszczelka. Jak o takie poprosiłem (wewnętrzne) to producent pukal sie w czolo ze takie rozwiazanie to do zewnętrznych-jednak sie uparłem i nie załuje. Nie groźne przeciągi, drzwi mozna zamknąć cichutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.03.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Żaden problem nawet dla kogoś, kto robi to pierwszy raz. Tak zrobiliśmy sobie meble do kuchni (osobno zamówione "skrzynie" i drzwi surowe sosnowe kupione w jakimś markecie). U nas to była tylko lakierobejca i trzymają się już chyba z 7 lat. Jedyne, co się wytarło to uchwyty. Niestety kupiliśmy drewniane już polakierowane i na ten lakier położyliśmy lakierobejcę. Efekt niezły, ale to się musiało zetrzeć po pewnym czasie. No i blat stołu należało z wierzchu potraktować jakimś twardym lakierem.A co do lakieru półmat, to warto najpierw gdzieś go wypróbować. Pomalowaliśmy takim sosnowe półki na książki i potem bardzo tej decyzji żałowałam. Następną partię półek potraktowaliśmy już "normalnym". Powierzchnia jest zbyt szorstka i ciężko z niej zetrzeć kurz. Trzyma się jej doskonale, ścierka zahacza i zostawia "kłaczki" - okropność. Może ten lakier był jakiś felerny? W każdym bądź razie ja bym najpierw wypróbowała - pomalowała jakąś powierzchnię i po wyschnięciu sprawdziła, jak się ją przeciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 31.03.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 potwierdzam.... tylko lakierobejca....ale cierpliwości i technologie zachowaj....drzwi na leżąco i nakładaj lakierobejcę... cienką warstwą i dokładnie rozcieraj......po wyschnięciu....leciutko papierem ściernym tylko drobnymi jeszcze 2 warstwy.... efekt murowany.....od zewnątrz poprawiam co 3 lata od wewnątrz co drugi raz... pozdrówka....tylko pamietaj.... cienkie warstwy i dokładnie wetrzeć pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 31.03.2006 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Czy można zobaczyć efekty waszej pracy ?? Może jakieś zdjęcia ?? I dzięki bardzo za pomoc i rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 31.03.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Uważajcie na drewniane drzwi z marketów w niskich cenach !!!! Takie drzwi mają gwarancję 12 miesięcy a po 15 sie niedomykaja a po 24 same się rozchodzą ! Zwróccie uwage na łaczenia elementów poziomych z pionowymi, czy sa klejone czy "czopowane" , najlepiej prównajcie drzwi tanie z drogimi zwracając szczegóną uwagę na łączenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.03.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 ja osobiście używałem do malowania wałków z gąbki - efekt dużo lepszy niż pędzel - brak smug i naprawdę równe rozłożenie...... trzeba tylko trochę wprawy,bo się robią pęcherzyki na powierzchni, które trzeba powtórnie przejechać wałkiem..... efekt super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 31.03.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 ja osobiście używałem do malowania wałków z gąbki - efekt dużo lepszy niż pędzel - brak smug i naprawdę równe rozłożenie...... trzeba tylko trochę wprawy,bo się robią pęcherzyki na powierzchni, które trzeba powtórnie przejechać wałkiem..... efekt super ! przy lakierobejcy polecam jednak pędzel.... przy wałku trzeba trochę więcej doświadczenia, żeby miejscowo nie nałozyć za grubo.... wtedy dopiero będzie efekt plam i to nie do usunięcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 31.03.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Uważajcie na drewniane drzwi z marketów w niskich cenach !!!! Takie drzwi mają gwarancję 12 miesięcy a po 15 sie niedomykaja a po 24 same się rozchodzą ! Zwróccie uwage na łaczenia elementów poziomych z pionowymi, czy sa klejone czy "czopowane" , najlepiej prównajcie drzwi tanie z drogimi zwracając szczegóną uwagę na łączenia ! oczywiście. ja drzwi miałem zamówionez Włoszczowej ale takie do malowania... podobnie cena była dużo niższa niż za lakierowane.....dlatego się skusiłem....i jestem zadowolony... na temat drzwi z marketów się nie wypowiadam... W markecie kupiłem tylko zwykłe pełne wewnętrzne.... i jak na razie bez problemów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.04.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 U mnie w dzienniku masz zdjęcia przed i po malowaniu. 11 drzwi - 2 miesiące i pomalowane. Dzień w dzień Lakierobejca Duluxa, pędzelkiem 3 razy, pomiędzy papier 200-tka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 02.04.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 U mnie w dzienniku masz zdjęcia przed i po malowaniu. 11 drzwi - 2 miesiące i pomalowane. Dzień w dzień Lakierobejca Duluxa, pędzelkiem 3 razy, pomiędzy papier 200-tka. Pozdrawiam Witam. Bardzo mi się podoba forma twoich drzwi , szybki, a ten kolor. Chcę mieć taki sam u siebie. Czy możesz napisać, gdzie kupowałeś te drzwi, z szybkami czy bez, i jaki to jest numer / lub kolor / bejcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 02.04.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Również przyłączam się do pytania. Też myślę o samodzielnym malowaniu surowych drzwi drewnianych. Byłyby w podobnym wzorze (z czterema lub piecioma szybami) i kolorze.PS. Bardzo ładnie Ci to wyszło.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 02.04.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam. Bardzo mi się podoba forma twoich drzwi , szybki, a ten kolor. Chcę mieć taki sam u siebie. Czy możesz napisać, gdzie kupowałeś te drzwi, z szybkami czy bez, i jaki to jest numer / lub kolor / bejcy. Drzwi robione na zamówienie u stolarza. Bez szyb. Lakierobejca Duluxa kolor ciemny mahoń. Za kompletne, zamontowane drzwi (bez szyb oczywiście) zapłaciłem 550 zł. Opaski nie były przybite do końca, żebym mógł je zdjąć do malowania ścian i ich samych, wcześniej oczywiście opisując po lewej stronie gdzie która była. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 09.05.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Odświeżam Ile czasu trwa od startu pomalowanie drzwi lakierobejcą na gotowo? Edytowane 9 Maja 2016 przez Robin77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts