flowera 31.03.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Czesc WitajcieMam pytanie ile za m2 wycenial Wam rzeczoznawca z banku za dom,nam wlasnie wycenil -? okolice wrocławia na 2500 tys złi wyszło ze nasz dom 188 m2 bedzie wart ok 470 tys... a to strasznie wygorowana kwota, jestesmy pewnie ze wyjdzie nam ok 1800-2000 zł za metr... jestesmy w szkoku bo chcielismy brac kredyt na kwote ok 220 tys a teraz okazuje sie ze musimy wziazc na...370 tys bo tak nam kaze bank..., a my jestesmy pewni ze wybudujemy za ok 350 tys...., bo nie budujemy pałacu...pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 02.04.2006 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 A nie możesz wziąć kredyt na 48% wartości nieruchomości?W ten sposób masz ponad 50% wkład własny i dostajesz super warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 02.04.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Mnie też w jednym banku "przymuszali' do wzięcia duuużego kredytu, na podstawie ich kosztorysu, zmieniłem bank, zrobiłęm kosztorys 1250/m, architekt podbił, a bank (PKO BP) nie zakwestionował. Dzięki temu mam niewielki kredyt. a dużo własnej pracy pozwala w takiej cenie wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario1108 02.04.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Nie moga cie zmusic do brania wiekszej kasy! Ty gwarantujesz ze za taka cene wybudujesz i to jest kwota ktora trzeba ci na wybudowanie a co innego jest wartosc tego domu po wybudowaniu i to ocenia bank aby moc wiedziec na przyszlosc za ile ten dom moze obchnac jakby kredytobiorca nie placil rat. Ty trzymaj sie swojego ze tyle a tyle potrzebujesz i tyle bierz a oni jak mowia ze to bedzie wiecej ale po wybudowaniu. Nam liczyli za metr2 1500zl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.04.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 No bez jaj - bierzesz tyle ile chcesz a nie tyle ile ci bank każe wziąć ! Myślę, że częstszy problem to taki, że bank nie chce dać tyle ile sie chce tylko mniej pierwsze słysze o takiej akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts