Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Teraz o tujach

Recommended Posts

Zważywszy że wiosnę mamy ciut opóźnioną - kiedy zacząć nawożenie tuj, cyprysów, iglaków i innych? Chodzi mi o nawóz "doglebowy" i dolistny (Pinivit np.)

czytalam w gazetce " moj piekny ogrod" ze juz teraz mozna sypac nawoz pod iglaki itp.Ja sypne w przyszla sobote....i wezme sie za trawnik

Zważywszy że wiosnę mamy ciut opóźnioną - kiedy zacząć nawożenie tuj, cyprysów, iglaków i innych? Chodzi mi o nawóz "doglebowy" i dolistny (Pinivit np.)

czytalam w gazetce " moj piekny ogrod" ze juz teraz mozna sypac nawoz pod iglaki itp.Ja sypne w przyszla sobote....i wezme sie za trawnik

myślałam, ze zabiorę się za trawnik jutro, ale u nas pada deszcz i trawa jest jeszcze zbyt mokra. Może do przyszłej soboty przeschnie... Zatem jutro nawiozę tujki :D

trawka w przyszlym tygodniu.....

ja podjęłam próbę, ale udało się wyczesać trawnik tylko tam, gdzie było sucho - ale to dopiero 1/3

Rany, ile suchej trawy naprodukowałam! nawet na tym małym kawałku. Jak to jest z tym wyczesywaniem? Ile razy trzeba przejechać aeratorem?

ja mam roczna trawke, wiec tylko wygrabie grabkami...

ale cos mi "kolacze" w glowie ze aeratorem trzeba najpierw wzdluz pozniej w druga strone

ja mam roczna trawke, wiec tylko wygrabie grabkami...

ale cos mi "kolacze" w glowie ze aeratorem trzeba najpierw wzdluz pozniej w druga strone

no właśnie.. tak zrobię. Szczerze mówiąc to nawet po tym jednokrotnym wyczesywaniu - mnóstwo jest w trawie zeschniętych źdźbeł :(

to nic....jak wygrabisz kup nawoz i rozrzuc. Ja kupuje nawoz taki sam jak w zeszlym roku uzylam jak sialam trawke.jest bardzo dobry.