NatkaB 31.03.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zważywszy że wiosnę mamy ciut opóźnioną - kiedy zacząć nawożenie tuj, cyprysów, iglaków i innych? Chodzi mi o nawóz "doglebowy" i dolistny (Pinivit np.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.03.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zważywszy że wiosnę mamy ciut opóźnioną - kiedy zacząć nawożenie tuj, cyprysów, iglaków i innych? Chodzi mi o nawóz "doglebowy" i dolistny (Pinivit np.) czytalam w gazetce " moj piekny ogrod" ze juz teraz mozna sypac nawoz pod iglaki itp.Ja sypne w przyszla sobote....i wezme sie za trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 31.03.2006 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zważywszy że wiosnę mamy ciut opóźnioną - kiedy zacząć nawożenie tuj, cyprysów, iglaków i innych? Chodzi mi o nawóz "doglebowy" i dolistny (Pinivit np.) czytalam w gazetce " moj piekny ogrod" ze juz teraz mozna sypac nawoz pod iglaki itp.Ja sypne w przyszla sobote....i wezme sie za trawnik myślałam, ze zabiorę się za trawnik jutro, ale u nas pada deszcz i trawa jest jeszcze zbyt mokra. Może do przyszłej soboty przeschnie... Zatem jutro nawiozę tujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 31.03.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 NatkaB,Widzę, że na dobre wzięłaś się za ogródek, mozesz już nawozić twoje tujki.U mnie każdy sezon podobny, zaczynamy od grabienia liści. Jeszcze w zeszłym tygodniu leżał śnieg, więc zaległości są naprawdę spore. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 31.03.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Natka Mysle ze nawet jest lepiej jak ziemia wilgotna na nawozenie bo lepiej wsiaknie. Ja jutro tez wychodze w pole ale mam tyle wody na trawniku ze chlupie,nie wiem jak bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 31.03.2006 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 ale mam tyle wody na trawniku ze chlupie,nie wiem jak bedzie... u mnie nie chlupie, ale mokro. Dzisiaj próbowałam trochę pograbić, ale tylko powyrywałm kępy trawy, zostawiam to do przyszłego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 31.03.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Kochani,Zazdroszczę Wam, bo jutro muszę iść do pracy na 12 godzin od 8-20... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 01.04.2006 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Melduję, że akcja TUJE zakończona 1) okopane 2) przycięte 3) nawóz wysypany UFFFFFFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 01.04.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 NatkaB,Super, ja będę jutro nadrabiał zaległości, mamy też kolejne spotkanie z architektem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.04.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 no to ja tez melduje : nawoz pod tuje wysypany, co tzreba zostalo przycięte.....i pogoda super!!!! trawka w przyszlym tygodniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 01.04.2006 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 trawka w przyszlym tygodniu..... ja podjęłam próbę, ale udało się wyczesać trawnik tylko tam, gdzie było sucho - ale to dopiero 1/3 Rany, ile suchej trawy naprodukowałam! nawet na tym małym kawałku. Jak to jest z tym wyczesywaniem? Ile razy trzeba przejechać aeratorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.04.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 trawka w przyszlym tygodniu..... ja podjęłam próbę, ale udało się wyczesać trawnik tylko tam, gdzie było sucho - ale to dopiero 1/3 Rany, ile suchej trawy naprodukowałam! nawet na tym małym kawałku. Jak to jest z tym wyczesywaniem? Ile razy trzeba przejechać aeratorem? ja mam roczna trawke, wiec tylko wygrabie grabkami... ale cos mi "kolacze" w glowie ze aeratorem trzeba najpierw wzdluz pozniej w druga strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 01.04.2006 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 ja mam roczna trawke, wiec tylko wygrabie grabkami... ale cos mi "kolacze" w glowie ze aeratorem trzeba najpierw wzdluz pozniej w druga strone no właśnie.. tak zrobię. Szczerze mówiąc to nawet po tym jednokrotnym wyczesywaniu - mnóstwo jest w trawie zeschniętych źdźbeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.04.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 ja mam roczna trawke, wiec tylko wygrabie grabkami... ale cos mi "kolacze" w glowie ze aeratorem trzeba najpierw wzdluz pozniej w druga strone no właśnie.. tak zrobię. Szczerze mówiąc to nawet po tym jednokrotnym wyczesywaniu - mnóstwo jest w trawie zeschniętych źdźbeł to nic....jak wygrabisz kup nawoz i rozrzuc. Ja kupuje nawoz taki sam jak w zeszlym roku uzylam jak sialam trawke.jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 01.04.2006 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 to nic....jak wygrabisz kup nawoz i rozrzuc. Ja kupuje nawoz taki sam jak w zeszlym roku uzylam jak sialam trawke.jest bardzo dobry. a jakiego Ty używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 01.04.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Witam A ja dzis nie zdazylem,tylko stwierdzilem straty po sniegu oj shitttttttt,mam polamany zywoplot z ligustra i dolne galezie od sosen..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.04.2006 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 ale cos mi "kolacze" w glowie ze aeratorem trzeba najpierw wzdluz pozniej w druga strone już wiem! na krzyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 04.04.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Jaki nawóz sypiecie pod tuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.04.2006 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Jaki nawóz sypiecie pod tuje? florovit do iglaków (sypię pod) i pinivit (dolistnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 04.04.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 |NatkaB dzieki.tadzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts