Olinka 10.04.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Jesteśmy zdecydowani na dom parterowy.Wybraliśmy pasujący doskonale do naszej działki LMB11 pracowni Lipińskich. http://www.lipinscy.pl/projekty/parterowe/LMB11/b11rzut.html Czy Ktoś go buduje/zbudował?Czy oprócz kominka czegoś mu brak?Będę wdzięczna za opinie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Jak dla mnie bardzo sensowny jest zamysł tego domu-oddzielenie części nocnej i dziennej.Miło,że dało się wygospodarować,aż tyle pokoi. Część dzienna naprawdę przyzwoita. Moje wątpliwości: -ustawienie domu-zależy oczywiście jak masz usytuowaną działkę np. u mnie taras wychodziłby by na wschód chyba,że lustrzane odbicie wtedy na zachód -pom.gosp.-też w nieforunnym miejscu (ale cały czas zakładam tradycyjną działkę)jeśli u Ciebie są inne warunki,to sama oceń czy to ok -wc na wprost wejścia i jako wspólna ściana z salonem.mhm,jak dla mnie trochę krępujące poza tym zapowiada sie wygodnie i przytulnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 10.04.2003 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Wejście główne od południa (droga od południa) a od północy duża sypialnia, kuchnia i częściowo taras. Myślę jeszcze o zlikwidowaniu ścianki między jadalnią a salonem (na rzecz takiej grubej belki pod sufitem) Dzięki za odpowiedź. A czy to drogi dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 10.04.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Olinka, przykro mi krytykowac Twój wybór, ale przy wjeździe na działkę od południa to chyba nie jest optymalny projekt. Spróbuj sobie wyobrazić, jak w ciągu dnia przesuwa się słońce. Prawda jest taka, że w okolicach tarasu słoneczko będziesz miała tylko późnym popołudniem/wieczorem (lub, jesli wybierzesz lustrzane odbicie, tylko wczesnym rankiem). Według mnie powinnaś wybrać projekt z tarasem z przodu - są takie projekty, najczęściej ten taras jest w narożniku domu (i wtedy maksymalnie cofnąć dom w tył działki), albo ewentualnie z tarasem z boku, ale nie zasłoniętym przez ścianę od południowej strony.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 31.03.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam.Mam zamiar postawić dom wg projektu http://www.lipinscy.pl/13171.xml?page=1Mam zamiar zrobić w nim niewielkie zmiany np. połączyć pomieszczenia 7 i 8 w jedną sypialnię. Prosze o opinie na temat projektu i ewentualny kontakt osób które go budowały / budują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.04.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Nie do przyjęcia jest oddalenie kuchni od strefy wejściowej - żeby się do niej dostac musisz (np. z siatami) ganiac przez salon (i to według mnie dyskwalifikuje ten projekt ale to tylko moja subiektywna opinia). Połączenie pokoi 7 i 8 - może byc ale zastanów się, czy z 7 (lub jego częsci) nie zrobic ogólnodostępnej garderoby, chyba że akceptujesz szafy w każdej sypialni.Gdzie jest wejście na strych? Czy będą to składane schody? W jakiej części budynku?Co z garażem? Czy będzie wolnostojący, czy też nie będzie w ogóle?Gdzie będziesz trzymac wszystkie klamoty typu: rowery lub inny sprzęt sportowy, narzędzia ogrodnicze itp? Czy przewidujesz osobny budynek gospodarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 03.04.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Dzięki za odpowiedź.Kolejno:- kuchnia. Chcieliśmy mieć z jadalni wyjście na taras, który chcieliśmy mieć od strony południowej. Więc jest to kompromis. Woleliśmy mieć dłuższe dojście do kuchni niż zacieniony taras. - połączenie pokoi będzie oczywiście razem z garderobą - wejście na strych będzie z przedpokoju składanymi schodami - garaż razem z pomieszczeniem gospodarczym będzie budynkiem wolnostojacym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.04.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 No, to OK. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 03.04.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 04.04.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Nikt wiecej sie nie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 05.04.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 28.05.2008 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam wszystkich budujących i planujących!Jestem na etapie wybierania projeku...przejrzałam już chyba 1000 i w końcu trafiłam na LMB 11. Chodzi mi o domek parterowy, nie za duży, taki dla mnie i dla męża, a w przyszłości może dla 2 dzieciaczków. Chciałam mieć pralnie lub duże pomieszczenie gospodarcze, ponieważ wiem jak jest to ważne (teraz mieszkam z teściami i oni to mają i bardzo ułatwia życie). Jak na razie wydaje mi się idealny, może poza tym, że nie ma garażu, ale to nie taki wielki problem, bo mamy dużą działkę, więc i garaż gdzieś sie tam wstawi. Czekam na Wasze opinie i sugestie dotyczące tego domku. Z góry bardzo dziękujęno i link do projektuhttp://www.projekty-domow-parterowych.pl/projekt-domu-LMB%2011-2069-15.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 29.05.2008 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 a garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 29.05.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 a garaż Jak juz pisałam działka jest duża, więc i garaż sie gdzies z boku zmieści.. Proszę o więcej opini!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 01.06.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Ja Go buduję, ael to juz wiesz , nie zamieniłbym Go na żaden inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 01.06.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Czekam na Wasze opinie i sugestie dotyczące tego domku. Hej! Wydaje mi sie, ze pokoj dzienny jest troche za maly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts