Frankai 16.02.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Czy ktoś może podać producenta i typ? Chciałbym darować sobie dodatkowy przycisk, więc chciałbym mieć w łazience wentylatorek z czujnikiem wilgotności (niech dba o dobrą wilgotność) i czujnikiem ruchu (niech wyciąga "zapaszki" w trakcie "posiedzenia" i 5 minut po nim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 16.02.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Oj chyba właśnie coś takiego proponuje mi mój wykonawca. Ale jaka to firma napiszę Ci jutro. Aereco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Czesc FrankaiTaki wentylatorek jaki Cie interesuje ma Dospel (http://www.dospel.com.pl).Jesgo oznaczenie to Euro 4,5,6 (w zaleznosci jaki masz kanal wentylacyjny) WC,AŻ,H,F.WC-wylacznik czasowy,AŻ-automatyczna żaluzja,H-higrostat regulowany,F-fotokomorka.Udanych zakupow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2003 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 a wszystko to za 19,99 jak oni to robią ... sam higrostat jest droższy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2003 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Nie wiem czy za 19,99.Do mnie wentylatorek (Euro 4) tylko z automatyczna zaluzja kosztowal 104.Pozniej widzialem za 85 i myslalem ze mnie poskreca.Ale podobno podniesli ceny (w koncu sponsoruja byly GKS i musza miec z czego) i dlatego tyle drozszy.Widac tamci mieli stara dostawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.02.2003 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Luśka - raczej nie Aereco, bo przy rozmowie w ich biurze expert powiedział mi, że może mi podać producentów. Chyba by tak nie mówił, gdyby mieli swoje. Potem jednak zapomnieliśmy o tym i zapytam go emalią, ale wolę też sprawdzić inne źródła. Anonimowy - jeżeli kosztowałoby to faktycznie 19,99 to nie kupię. Mnie nie stać na tanie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 FrankaiZobaxcz tego Dospela.Mam u siebie i sprawuje sie bardzo dobrze.Wprawdzie dopiero 4 miesiace ale chodzi bez zarzutu.Niema zadnych bajerow.Taki najprostszy,wlacz-wylacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.02.2003 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Już sprawdziłem wstępnie ceny: Na: http://www.bater.com.pl/klodzko/cennik/nw.htmto:WEN-4050 WENTYLATOR EURO 4 S FI 100 SZT 30.63 37.37 WEN-4100 WENTYLATOR EURO 4 WC FI 100 SZT 47.06 57.41 WEN-4102 WENTYLATOR EURO 4 WC,WP FI 100 SZT 51.19 62.45 WEN-4103 WENTYLATOR EURO 4 WC,H,F FI.100 SZT 88.14 107.53 WEN-4210 WENTYLATOR EURO 4 A FI 100 SZT 82.14 100.21 Na: http://www.startwent.com.pl/wentylatory_scienne_laz.htmlŘ 100 EURO A AŻ 57,50 + 22% (AŻ - autom. żaluzja, WC - wył. czasowy, W - wył. pociągany, P - przewód z wtyczką, H - higrostat regulowany, F - fotokomórka, C - tryb cykliczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2003 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 A wogole to Aereco to niema w swojej ofercie wentylatorow.Takich o jakie Ci,Frankai,chodzi. To widze ze przeplacilem i to sporo (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.02.2003 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Anonimowy - ceny znalezione przeze mnie może nie są aktualne, może są dla hurtowników, a w ogóle to nie kupisz niczego tak tanio, by nie dało się kupić jeszcze taniej. Na prawdę nie szukaj sznura, że przepłaciłeś parę złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 17.02.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 On 2003-02-16 22:24, Frankai wrote: ...chciałbym mieć w łazience wentylatorek... Najprosciej wentylatorek podlaczyc rownolegle ze swiatlem, najwyzej mozna zostawic swiatlo troszke dluzej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.02.2003 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Ryszard1 - oczywiście, że najprościej, ale musisz włączać światło nawet w dzień, a potem pamiętać o wyłączeniu. Te 60zł różnicy będę w stanie wyrzucić, by mieć full wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 17.02.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 mozna w stropie podwieszanym (taki najczesciej mamy w lazience) umiescic czujniki do montazu "puszkowego" np. Fael Legrand lub Berker. Czujnik wilgotnosci raczej umieszcza sie nad kabina prysznicowa/wanna lub obok niej. Umieszczenie jednak wentylatora blisko wanny powoduje duze uczucie chlodu podczas dzialania wentylatorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 17.02.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Jezeli juz wprowadzac elektronike to bym poszedl na calosc : zastosowal czujnik ruchu do wlanczania swiatla i wentylatorka, oczywiscie wentylatorek mialby przedluzony czas dzialania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.02.2003 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Tom Soyer - proponujesz rozwiązanie droższe (osobne czujniki), ale moze i bardziej komfortowe (można odłączyć taki czujnik na czas kąpieli). A może tamten wentylator też można przyblokować (na pewno zabierając mu zasilanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 17.02.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 A nie wystarczyła by pułapka z podczerwinią w drzwiach łazienki połączona z nieiwelką elektroniką. W Elektronice Praktycznej były opisane proste pułapki na podczerwień sterujące światłem.Proponuję poszperać na stronie http://www.ep.com.pl/Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 17.02.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 On 2003-02-17 13:47, Frankai wrote: Tom Soyer - proponujesz rozwiązanie droższe (osobne czujniki), ale moze i bardziej komfortowe (można odłączyć taki czujnik na czas kąpieli). A może tamten wentylator też można przyblokować (na pewno zabierając mu zasilanie ) zasilanie zabierzesz mu przyciskiem (czego jak dobrze rozumiem staramy sie unikac) albo zegarem (a wtedy z nasza kapiela musimy sie wstrzelic w termin:smile:) ja zastosowalbym tylko czujnik ruchu, ktorego czulosc i czas zadzialania mozna regulowac (podobnie jak przy oswietleniu). pytanie czy nie bedzie klopotu z wilgocia jak wyjedziemy na 2 tyg na wakacje ale wg mnie raczej nie powinno byc problemu przy sprawnej wentylacji grawitacyjnej - bez obaw - nie powinno byc nawet smutnego zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts