krzysztofh 26.02.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedź. Mam podobne odczucia, tj. że będzie to następny gadżet w garażu. Dodam jeszcze, że siły fizycznej to ojciec za dużo nie ma - choroba narządu ruchu (nogi) i potężne zwyrodnienie kręgosłupa. Co do urządzenia wielofunkcyjnego - dopiero co kupił bajerancką kosiarkę spalinową. Patrząc na to co się dzieje za oknem to chwilowo mini płóg jest zbędny. Choć jak przypomnę sobie poprzednią zimę pomysł może nie jest zły.... Spróbuję jeszcze nad nim popracować - może da się namówć na wypożycznie i wypróbowanie tego ustrojstwa. Pozdrawiam M. Chyba najlepszym argumentem jeżeli nie uwierzy na słowo jest wypożyczenie glebogryzarki na jeden raz i umożliwienie ojcu wypróbowania sprzętu. Oprócz glebogryzarki od razu załatw wizytę u rehablitanta dla ojca. Glebogryzarka jest czymś zupełnie inym niż kosiarka. Ta sama jeździ i nie wymaga specjalnego wysiłku zdrowej i sprawnej osoby. Ja jak zakładałem trawnik wypożyczyłem glebogryzarkę na dwa dni. Pierwszy dzień szło OK, ale na drugi dzień tak bolały mnie ręce i plecy, że zanim się rozgrzałem w pracy ból był niezły. Dodam, że jeszcze trochę siły mam i specjalnie nie narzekam na stawy czy kręgosłup. Podkreślam, jeszcze raz to nie jest sprzęt dla osoby, która ma kłopoty zdowotne o których piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIDYMOS 01.03.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Glebogryzarki spalinowe mogą pracowac do ok.20cm głębokościWszystko co ma mniej niż 5,5kM jest zabawkąważna jest też waga maszyny (im cięższa tym lepsza najlepiej ok 100kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 02.03.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Bardzo cenne uwagi.Czy komuś zdarzyło się połamać, pogiąć noże ?Lepiej brać szerszą glebogryzarkę ? (60 lub 80 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelm 02.03.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Bardzo cenne uwagi. Czy komuś zdarzyło się połamać, pogiąć noże ? Lepiej brać szerszą glebogryzarkę ? (60 lub 80 cm) No mnie się nie zdażyło, ale może przydadzą się moje obserwacje. Mam jak już pisałem glinę z kamieniami, glebogryzarka natrafiając na większy kamień po prostu podskakuje, to nie jest jakaś kruszarka żeby musiał być dylemat - albo kamień, albo nóż. Oczywiście są i glebogryzarki z bardzo "delikatnymi" nożami, takie wąskie ostre, te mogłyby się połamać. Ja chcąc coś z tej kamienistej gliny urobić, specjalnie przykładałem się do maszyny tak, aby jak najmocniej noże naciskały na podłoże. Czasem co najwyżej jakiś duży kamień klinował się między nożem, a obudową zatrzymując pracę silnika. Co do szerokości - z powodów jak wyżej nie zakładałbym szerszych noży. U mnie można dokładać drugą parę - do 60cm, ale przy twardym gruncie nie używam jej. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 05.03.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 NA podobnym gruncie + troche elementów po budowie : połamane dachówki, grudki betonu. chciałbym użyć HONDY SG 314 (120 zł/doba).Czy to dobry sprzet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 05.03.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 NOTO a gdzie znalazłeś wypożyczalnię?Też jestem z Wrocławia i również potrzebuję wynająć trochę sprzętu ogrodowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 05.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Na Krzywoustego ... znajomy ją wyczaił i będzie korzystał. Potem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 05.03.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Ah to juz wiem gdzie, tam naprawiali mi kosę spalinową.... tylko jakoś nie zauważyłam że też wynajmują sprzęty Dzięki To ja będę następna w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 05.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 A skąd jesteś ? Może z okolicy ... ja z Pruszowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 05.03.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Po przeciwnej stronie Wrocławia Gałów, gmina Miękinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.03.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Jestem kobietka ,niewysoka i nietęgą.Uzywałam glebogryzarki spalinowej i uwążam ,że dla taty -amatora ogrodnika jest to fajna zabawa i wyręczenie w kopaniu grządek. kopanie reczne jest zdecydowanie gorsze. Spraw tacie radość i niech sobie ja kupi ja mysle,że warto. a na pewno mu wypożycz na jeden sezon niech sie lepiej sam przekona. ja sie przekonałam i kupuje a mam 40 arów ogrodu nie będe sie zarzynac dla trawnika i grzadeczek pod kwaitki. trzeba sobie robote uprościć. Mam sasiada rolnika, przeorał mi ziemię a ja glebogryzarka na spólę z mężem resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury64 24.06.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 tak żeby nie kopać łopatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 24.06.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 spalinową i najlepiej 5-6KM. Pożyczałem taką w wypożyczalni z silnikiem Brigsa na ok. 10a. 2 godz całość zryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopin 03.07.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 a co sądzicie o glebogryzarce spalinowej od Stigi? chodzi mi o model Silex 40 R-G wyposażoną w silnik z serii OM 55? Ma ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remoncik987 04.04.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 wiatm palnujemy zakup glebogryzarki do obróbki terenu ok 20 arów. zastanawiamy się nad sprzętem marki Texas ma ktoś? jak się sprawują? zaletą jest to że można do niej dokupić różne akcesoria np. wertykulator grabie pług itp. piszcie jeśli posiadacie jakieś doświadczenie z tymi urządzonkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablos123 05.04.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Szczerze polecam, sam posiadam model Texas Hobby 500BR. Świetnie przekopuje glebę, całkiem sprawnie się ją prowadzi, duży dostęp do części. Jak chcesz zobaczyć jak pracuje wpisz sobie na YT "glebogryzarka texas". Jest tam kilka filmików z tymi maszynami w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 05.04.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Ta Stiga Silex40 to raczej zabawka dla działkowicza,Texas to nic innego jak wyrób Chiński,złe nie są ale jak glebogryzarkę to radził bym coś z glebogryzarek Pubert,sprzęt Francuski i bezsprzecznie w tej chwili nr.1 na naszym rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
instron 12.04.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Ja od dwóch lat używam glebogryzarkę Musstang MA 650 z silnikiem Briggs&Stratton, 6.5 KM. Kupiłem do niej pług, brona i koła. Można przypiąć do niej wiele innych narzędzi. Spulchnia świetnie, orka wychodzi super (wiadomo jak ciągnik głęboko nie zrobi) ale wystarczająco na moje potrzeby, przeorywam facelie dla pszczół. Brona super, nie muszę latać z grabiami. Używam jej kilka razy w ciągu roku, nie miałem żadnych problemów, pali za pierwszym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablos123 20.04.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dużo sprzętu robionego jest w Chinach. Osobiście jestem zadowolony z marki Texas, jak miałbym znowu kupować glebogryzarkę wybrałbym tego samego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 20.04.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 ja też będę kupował ale patrząc na to problemy jakie silniki gazniki inne duperele , to sprawię sobie elektryczną bo przekładanie kabla jest o wiele prostszą sprawą niż użeranie się z spaliniakami , płacić za jakieś hondy nie wiadomo ile a po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts