natasza 01.04.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 W związku z komplikacjami z pozwoleniem na budowę postanowiliśmy pójść na łatwiznę i kupić dom w budowie.Wypatrzyliśmy taki jeden ale nie mam za bardzo wyobrażenia czy nas na niego stać (a raczej na jego wykończenie).Stoją mury i jest dach deskowany pokryty papą.Jest instalacja elektryczna i czesciowo wod-kan.Częściowo są wylewki.Sa schody i ściany działowe.Są tynki wewnętrzne.Wiem,ze trzeba zrobić:podbitkędachówke (cementową)orynnowanieparapetyocieplenieokna(10 szt)kocioł na groszekszambokominek???Dom ma ok.200 m powierzchni,taki typ szeroki wielkodachowy.Czy mozecie mi pomóć ile te rzeczy ( bez wykończeń typu podłogi,malowanie scian,biały montaż)mogą mniej wiecej kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 01.04.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 No to liczymy,przyjmuje Twój opis budynku:): podbitka od 3000 dachówka+reszta od 18tys parapety zew. 1000 wewnętrzne od 1500zł ocieplenia /przyjmuje 200m2/ 10-12tys na gotowo okna od 5-6 tys w góre kocioł od 3,5tys w góre szambo od 3,5tys w góre kominek uuuu od 3tys do 30tys Instalacje c.o od 20tys szpachel na tynku od 4tys drzwi zewnętrzne od 2,5tys duperele 10% od całości kwot wymienionych I od tego momentu najmniej 30tys i mozesz się rozkoszować domem w pełni wykończonym (oczywiście bez mebli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 01.04.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 od tego momentu najmniej 30tys i mozesz się rozkoszować domem w pełni wykończonym (oczywiście bez mebli) niepoprawny optymista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natasza 01.04.2006 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Dzięki areq. To jeśli przyjać twoją wycenę chyba możemy się na to porwać Tylko czy podawałeś wyceny z wykonaniem poszczególnych elementów? Zajrzałam do Twojego dziennika budowy i budujesz bardzo podobny dom(tylko ładniejszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 02.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 No wiesz :rezi co tak będe ludzi stresować od razu....od 30tys w górę--->kwota nieokreślona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.04.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 nie to ze chce stresowac kogoś ale jeszcze nie zacząłem wydawać kasy a juz mi jej brakuje na forum juz nawet proponowałem masaz pleców za położenie parkietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 02.04.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja mogę przekopać komuś cały ogródek,za wykonanie podbitki...:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.04.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 natasza, załóż plan mniej optymistyczny niż podał Ci areq wg mnie jego wycena jest nierealna tzn bardzo zaniżona chyba, że na takiej zasadzie, że np parapety zew z blachy stalowej a wew z PCV smutne to ale prawdziwe a wierz mi, że kasa na budowie wypływa szybciej niż najbystrzejsza woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 02.04.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 natasza, załóż plan mniej optymistyczny niż podał Ci areq wg mnie jego wycena jest nierealna tzn bardzo zaniżona chyba, że na takiej zasadzie, że np parapety zew z blachy stalowej a wew z PCV smutne to ale prawdziwe a wierz mi, że kasa na budowie wypływa szybciej niż najbystrzejsza woda Ależ nieprawda,proszę mi tu nie imputować:) Wycena jest jak najbardziej realna. -wszystkie ceny podałem -od ...za takie pieniądze jakie podałem można wykonać wymienione rzeczy,poniżej tej kwoty się nie da..natomiast od zasobności portfela inwestora zależy na przykład czy daje parapety wewnętrzne PCV czy też marmurowe cięte z metra.I to i to moze służyć mieszkańcom z tym ,że marmurowe oko cieszy bardziej. Celowo napisałem wykończenie późniejsze na minimum30tys -górnej kwoty nikt nie jest w stanie podać..widziałem wanny za 70tys,płytki po 700zł/m2,baterie prysznicowe za 7tys,umywalki za 3tys..ba wcale nie luksusowa kuchnia+AGD to wydatek minimum 10tys itp... I nie były to ceny najwyższe.Po zaglądnięciu do katalogu choćby Bims'a..dużo pozycji jest podanych "Cena na zapytanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.04.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 mimo to przesadziłeś arqu trzeba podejść do tematu realnie najlepiej jakby się wypowiedziała natasza i określiła swoje wymagania nie wiem czy w ogóle ująłeś robociznę w tych podanych kwotach ludzie jak zaczynają budować często zakładają zbyt małe wydatki potem się rozczarowują nie potęgujmy im tego plissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.04.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 dyskusja akademicka ...a le musicie przyznac ze obojetnie jak nie będziecie liczyć ...zawsze braknie i zawsze trzeba sobie czegos odmówic ztym ze jeni odmówia sobie wanny za 70 tys a inni wanny za 1700 bo będzie za droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natasza 03.04.2006 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Byliśmy jeszcze raz oglądać,tym razem wnętrza i okazalo się,ze tam jest wiecej do zrobienia niż sie spodziewalam po rozmowie i ogladając dom z zewnątrz.I z bliska widać,ze to niestarannie robione,więźba zbacza z trasy,jakieś to nie specjalne. Rezygnujemy. Swoja drogą takiego buraka sprzedajacego to ze świecą szukać. Przyjechał spóźniony (niedziela rano,sam wyznaczyl godzinę) i powiedział,ze przeprasza ale byly korki Nastepnie co go zapytać to nie wie.Pytam,gdzie ta dzialka sie kończy -a gdzieś tam,w polowie,nie wiem. Czy tu zawsze tak grząsko na wiosnę "nie wiem,dawno tu nie bylem" Czy orientuje sie Pan czy ta pusta działka za domem jest do kupienia:"Nie wiem,ja mu(?) ją sprzedałem dwa lata temu ale on chyba teraz siedzi " Gdzie tu jest zaplanowany kominek -nie wiem,trzeba w projekcie sprawdzić (okazało sie,że nigdzie). Gdzie łazienka -tu albo tu,nie wiem. Tak sprzedając to on moze kolejne dwa lata szukać chętnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 03.04.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 I po dyskusji... :D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 No to liczymy,przyjmuje Twój opis budynku:): podbitka od 3000 dachówka+reszta od 18tys parapety zew. 1000 wewnętrzne od 1500zł ocieplenia /przyjmuje 200m2/ 10-12tys na gotowo okna od 5-6 tys w góre kocioł od 3,5tys w góre szambo od 3,5tys w góre kominek uuuu od 3tys do 30tys Instalacje c.o od 20tys szpachel na tynku od 4tys drzwi zewnętrzne od 2,5tys duperele 10% od całości kwot wymienionych I od tego momentu najmniej 30tys i mozesz się rozkoszować domem w pełni wykończonym (oczywiście bez mebli) 30???? przeciez to nie realne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.04.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Byliśmy jeszcze raz oglądać,tym razem wnętrza i okazalo się,ze tam jest wiecej do zrobienia niż sie spodziewalam po rozmowie i ogladając dom z zewnątrz.I z bliska widać,ze to niestarannie robione,więźba zbacza z trasy,jakieś to nie specjalne. Rezygnujemy. Swoja drogą takiego buraka sprzedajacego to ze świecą szukać. Przyjechał spóźniony (niedziela rano,sam wyznaczyl godzinę) i powiedział,ze przeprasza ale byly korki Nastepnie co go zapytać to nie wie.Pytam,gdzie ta dzialka sie kończy -a gdzieś tam,w polowie,nie wiem. Czy tu zawsze tak grząsko na wiosnę "nie wiem,dawno tu nie bylem" Czy orientuje sie Pan czy ta pusta działka za domem jest do kupienia:"Nie wiem,ja mu(?) ją sprzedałem dwa lata temu ale on chyba teraz siedzi " Gdzie tu jest zaplanowany kominek -nie wiem,trzeba w projekcie sprawdzić (okazało sie,że nigdzie). Gdzie łazienka -tu albo tu,nie wiem. Tak sprzedając to on moze kolejne dwa lata szukać chętnego. I słusznie, że zrezygnowaliście - bez sensu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gervail 03.04.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Ależ nieprawda,proszę mi tu nie imputować:) Wycena jest jak najbardziej realna. -wszystkie ceny podałem -od ...za takie pieniądze jakie podałem można wykonać wymienione rzeczy,poniżej tej kwoty się nie da..natomiast od zasobności portfela inwestora zależy na przykład czy daje parapety wewnętrzne PCV czy też marmurowe cięte z metra.I to i to moze służyć mieszkańcom z tym ,że marmurowe oko cieszy bardziej. Celowo napisałem wykończenie późniejsze na minimum30tys -górnej kwoty nikt nie jest w stanie podać..widziałem wanny za 70tys,płytki po 700zł/m2,baterie prysznicowe za 7tys,umywalki za 3tys..ba wcale nie luksusowa kuchnia+AGD to wydatek minimum 10tys itp... I nie były to ceny najwyższe.Po zaglądnięciu do katalogu choćby Bims'a..dużo pozycji jest podanych "Cena na zapytanie" powiedzialbym wyliczenia jak najbardziej prawidlowe, nie rozumiem oburzenia dla mnie parapety i szambo wyszlo nawet `drogo` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts