Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czarna kulka jest już u nas :))

Gierga

Recommended Posts

Dzisiaj pojechaliśmy po naszego Czarka, całe 200 km do Schroniska w Bydgoszczy (chyba zwariowałam). Dzisiaj pierwszy dzień, wszystko już obwąchał, tylko nie chce jeść, ale to chyba normalne po tylu wrażeniach i podróży. Jestem na prawdę szczęśliwa, oby tylko ni chorował :) Boski psiak a jaki grzeczy i komeny umie :)

W samochodzie dzielnie się spisał chociaż raz puścił lekkiego pawia

Jutro wkleje zdjęcia, bo dzisiaj baterie mi się rozładowały :) :lol: :) :)

Dzisiaj pojechaliśmy po naszego Czarka, całe 200 km do Schroniska w Bydgoszczy (chyba zwariowałam). Dzisiaj pierwszy dzień, wszystko już obwąchał, tylko nie chce jeść, ale to chyba normalne po tylu wrażeniach i podróży. Jestem na prawdę szczęśliwa, oby tylko ni chorował :) Boski psiak a jaki grzeczy i komeny umie :)

W samochodzie dzielnie się spisał chociaż raz puścił lekkiego pawia

Jutro wkleje zdjęcia, bo dzisiaj baterie mi się rozładowały :) :lol: :) :)

No własnie dawaj zdjecia, cały czas myslałam, co tam u Ciebie i psiaka słychac.

Piesek zaklimatyzowany ...jak nic, przewraca się na plecy, zachęca do zabawy, je za dwóch, wraca chętnie do domu i skacze jak piłka jak wracam z pracy :)

W nocy grzecznie śpi :) Mówie Wam anioł .

Dzisiaj byliśmy na oględzianch u weterynarza, wszystko ok, nawet wet był w szoku, że piesek tak dobrze wygląda po 5 miesięcznym pobycie w schronisku. Obadał i wszystko jest ok.

Jedynie Czaruś zaczął kuleć dzisiaj - okazało się, że paznokiec mu się złamał u samej skóry - jutro będzie miał przycinany - dzisiaj dostał tabletkę przeciwbólową i muszę mu moczyć łapę w mydlinach. :) A jutro będzie obcinanko :x

Pytałam się też, czemu on ciągle ma jęzor na brocie, wet mnie uspokoił i powiedział, że to normalne jak pies spał na dworzu - w domu poprostu musi się zaklimatyzować. Gorąco mu :) UFF

Piesio dostał też nową książeczkę :) Jestem taka szczęśliwa on zresztą też :)

Twój piesek ma typowe cechy nowofunlanda a nie labradora. Jeśli masz książkę o psach to spójrz na zdjęcie nowofunlanda z tym, że są to duże, masywne psy a on jest nieduży a więc to jest mix być może z czanym labradorem właśnie. Nie ważne zresztą jaka genealogia, piesek super świeny. Pozdrawiam

Gierga, super piesek :) Mordke, tylko innaczej umaszczona, ma podobna do naszego Dorcia, ktory jest z nami od 3 lutego. Z mojego 'dwumiesiecznego doswiadczenia' powiem tylko, ze pieski z takimi mordkami sa:

- bardzo fajne

- bardzo madre

- bardzo kochane

- bardzo duzo daja radosci

- bardzo mocno kochaja

-bardzo sie ciesza, kiedy wlasciciel jest blisko :) :D