eljack 02.04.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam! Jestem na etapie dostosawania projektu UPB-211 do działki. Czy ktos z Was budowal juz ten dom i ma jakies doświadczenia, rady i chce się nimi podzielic na forum. Interesuje mnie również: pokrycie dachu oraz wybór rodzaju ogrzewania i materiału budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eljack 02.04.2006 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam! Jestem na etapie dostosawania projektu UPB-211 do działki. Czy ktos z Was budowal juz ten dom i ma jakies doświadczenia, rady i chce się nimi podzielic na forum. Interesuje mnie również: pokrycie dachu oraz wybór rodzaju ogrzewania i materiału budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam serdecznie chciałbym sie dowiedziec jak ostatecznie skonczyło sie Wasze dopasowywanie domku i czy go budujece?moze cos bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg221 12.07.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 KUPILEM PROJEKT MOZE KTOS JUZ BUDUJE??????????????http://www.projektdomu.pl/projekt,upb211-dom-przy-bajecznej,57.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 12.07.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 *zaczął Ludzie litości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisk123 09.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Witam Właśnie kończymy budowę ścian nośnych budynku UPB 211 i w przyszłym tygodniu układamy strop jeżeli ktoś już zakończył budowę lub jest na podobnym etapie to chętnie wymienimy się doświadczeniami dot. budowy zdjęciami itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lyky82 12.10.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 witamJestem właśnie na etapie stanu surowego zamkniętego.zmiany jakie dokonałem i w chwili obecnej po wybudowaniu uważam za słuszne to:1) wydłużyłem budynek o 0,6 metra z 13 metrów na 13,60 m, przez co 2 ostatnie pokoje są bardziej proporcjonalne, nie takie wąskie.2) dodałem jeszcze jedno okno w salonie od strony frontowej taj jak jest w kuchni. Dom o wiele lepiej wygląda z przodu.3) dodałem jeszcze jedno okno w kuchni od strony schodów wejściowych W projekcie są okna wysokie na 120 cm, i takie założyłem, ale zdecydowanie nie polecam, mało światła w środku, i o wiele lepiej by wyglądały wysokie na 150. po dokonaniu wszystkich zmian, znalazłem projekt w którym jest dużo wspólnego z tym naszym, w nim właśnie jest wszystko lepiej przemyślane niż w upb 211, i moja rada, z projektu upb 711 można dużo podpatrzyć. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ24 09.11.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam!Wlaśnie jesteśmy na etapie wykończeniowym ww. projektu. Mamy juz zrobione tynki w środku, pierwsze wylewki, elewacje zewnetrzna,w przyszłości mamy zamiar zrobić instalacje ogrzewania centralnego i ostatnie wylewki.Zmiany jakie wprowadzilismy to:-zmiana wymiarów okien z 120 na 150-powiekszylismy kotłownie kosztem garażu-podnieśliśmy wysokość budynku ponad płytą o 70 cm co naszym zdaniem znacznie poprawiło wygląd budynku-zlikwidowaliśmy ściane pomiędzy kuchnią a salonem w miejscu której powstanie przejście z ladą-przenieśliśmy wyłaz na strych z hallu do garażu-zlikwidowalismy drzwi z hallu do części sypialnejJeżeli są osoby które są na podobnym etapie chętnie wymienimy sie fotkami i doswiadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga__22 31.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Zastanawiam się nad kupnem projektu tego domu. Oczywiście w grę wchodzi wiele przeróbek. Czy ktoś z budujących mógłby przesłać mi zdjęcia???Mój adres [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg221 12.06.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!w lipcu rozpoczynam budowe domu upb211 moze ma ktos jakjes dobre rady lub zmiany jakje warto wykonac na samym poczatku moze jakjes zdjecia lub cokolwiek pokazcie swoje chatki !!!! [email protected] narka!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlPacino 14.09.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witamwszystkich budujących UPB-211 lub już mieszkających w tym małym ale przytulnym i pięknym domeczku? Ja jestem jeszcze na etapie adaptacji projektu, dokonywaniu podstawowych zmian i jestem zainteresowany wszystkimi Waszymi pomysłami i ciekawostkami dotyczącymi tego właśnie projektu. moje planowane zmiany: - podpiwniczenie z uwagi na konieczność korzystania z taniego źródła ogrzewania jakim jest drzewo miał i tanie biomasy.- chciałbym odnieść nieco dach o 1 lub 1,5 pustaka oraz zmienić do 5% kąt nachylenia dachu (to na przyszłość i możliwość adaptacji poddasza na 1 wielki pokój - adaptacja poddasza łączy się z umieszczeniem na dachu kilku okienek 2-3 szt. powinno wystarczyć, ewentualnie zastosować 3-4 świetliki, oraz wyprowadzeniem instalacji elektrycznej i centralnego ogrzewania (zastanawiam się też nad małą łazienką na górze kompletnie nie wiem gdzie umiejscowić małe schody drewniane na górę) - również zastanawiam się nad przedłużeniem długości (1300) części mieszkalnej o 0,5-07m tak by powiększyć zwłaszcza ten pokoik 9 mkw. Pozdrawiam, AP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola99 03.11.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Czy ktos moze zamiescic fotki swoich upb 211? czekam z niecierpliwością Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek 01 02.05.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Czy ktos moze zamiescic fotki swoich upb 211? czekam z niecierpliwością Pozdrawiam Przyłączam się do postu ,jestem na etapie zmian adaptacyjnych i jestem ciekawy jak to wygląda u innych.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiP 14.06.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 to mój domeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga__22 03.08.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Jestem w trakcie budowy domu upb -211. Jeśli ktoś ma zdjęcia bardzo proszę.Mój adres [email protected]. Pozdrawiam i dziękuje serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg221 13.08.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33760c53ee9dfb8d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 10.02.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witajcie UPB-211 Dom przy Bajecznej - baaardzo mi przypadł do gustu. Podzielam Wasze uwagi na temat zmian.U mnie ze względu na wielkość działki nie będzie możliwe wydłużenie domku ale jego poszerzenie z 1505 do ok. 1600. Jestem również zainteresowana zaproponowaną przez autora projektu możliwością zrobienia użytkowego poddasza poprzez "Wielkość poddasza, która powstaje w wyniku zwiększenia kąta nachylenia połaci dachu o 10 stopni. "Czy ktoś z Was dokonał takiej zmiany ??? I gdzie w takiej sytuacji umieścił schody ?????ArtiP u Ciebie widzę, na dachu lukarnę - jak rozwiązałeś poddasze ???? Jeśli ktoś mógłby podzielić się zdjęciami - [email protected]Z góry wielkie dzięki A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiP 06.06.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 na poddaszu wyszły nam dwa duże pokoje dla dzieciaków (z lukarną), łazienka, antresolka i graciarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosienka88 31.07.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Witam, teraz i ja zaczęłam zmagania z budową domu przy bajecznej, w trakcie prac chętnie podzielę sie spostrzeżeniami z innymi Budującymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts