Żelka 06.04.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Niezabudowana to na pewno wiecej miejsca, wygodniej poukladac rzezcy... Zabudowana mi sie bardziej podoba z wzgledow estetycznych...W ogole caly sprzet w zabudowie... U nas chyba caly sprzet bedzie niezabudowany...Wolnostojaca kuchnia, zmywarka i lodowka...Mąż zarzadzil i tak bedzie...Jak juz umebluje kuchnie to pokaze...Najwyzej jedny sie posmieja, inny nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 06.04.2006 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Mąż zarzadzil i tak bedzie... A cemu un taki? A tak serio - to czy to ze wzgędów finansowych taka decyzja? Ja jeszcze nie orientowałam się w kosztach, ale ponoć przez ostatnie lata sprzęt do zabudowy bardzo staniał. Sama miałam obie wersje: zabudoanš i nie, i bezapelacyjnie polecam, zwłaszcza rzeczy ustawiane pod blat, w zabudowie - czyli kuchenkę i zmywarkę. Przede wszystkim ze względu na łatwoć utrzymania czystoci (bez tych szpar na okrychy!). No, chyba że to decyzja niedwołalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 06.04.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 A mnie się te srebrne nie podobajš. Każdego palucha na nich widać, nie chcę mieć na lodówce linii papilarnych całej rodziny. Czy to można nadšżyć cierać? Kilka dni temu w TTW kupowałek kibelek roca. Na wystawie widziałem 2-e blachy srebrne jedna była normalna i widać było odciski, na drugiej natomiast ciężko było zostawić widoczny ślad nawet spoconym paluchem. Nawet jak się udało to zaraz znikał. Chyba chodziło o to że robią agd z blachą na której nie widać odcisków. Nazw producentów/produktów niestety nie pamiętam. W każdym bądź razie ja będe szukał wśród agd zewnętrznych wykonanych z własnie takiej bezodciskowej blachy. To mnie owieciłe. Dzięki! A co do lodówki tp w planach jest zabudowana. Pytałam koleżanek, które majš i wyrażały zachwyt. Więc chyba się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.04.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 MonikaB moj maz twierdzi, ze te wszystkie zabudowane rzeczy sa od razu mniejsze i mniej wygodne, ale mysle tez, ze nie bardzo chce wydawac pieniadze na cos, bez czego mozna sie obejsc...Taki on juz jest. A ja albo nie umiem przekonac, albo on jest niereformowalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 06.04.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ja mam inny dylemat. Jestem zdecydowana na lodówkę zabudowaną, będzie we wnęce o szer. 91cm, głębokość do uzgodnienia (65? 70?). Marzę o lodówce z kostkarką, ale nie mogę znaleźć modelu do zabudowy z takim wyposażeniem. Lodówka może być węższa niż wnęka, np. przy "60" zmieści się jeszcze wysoka szafka typu cargo. Ale szersza mile widziana, aha - zamrażarka ma być mała, max 2 szuflady. Czy możecie podsunąć mi jakiś model spełniający moje wymagania? HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 06.04.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 MonikaB moj maz twierdzi, ze te wszystkie zabudowane rzeczy sa od razu mniejsze i mniej wygodne, ale mysle tez, ze nie bardzo chce wydawac pieniadze na cos, bez czego mozna sie obejsc...Taki on juz jest. A ja albo nie umiem przekonac, albo on jest niereformowalny... Zeljko! Oczywicie Wasz wybór nie podlega dyskusji, ale serdecznie polecałabym przemylenie sprawy jescze raz. Po pierwsze, co do mniejszej pojemnoci i mniejszej wygody - to oprócz lodówki - nieprawda całkowita. Ale o to nie kruszyłabym kopii. Natomiast jest gigantyczna różnica w korzystaniu z wolnostojšcej kuchenki i zlewu, a takiego sprzętu z zabudowš. Jednolity blat, z wbudowanš kuchenkš i zlewem, to co o klasę wyższego od wolnostojšcych, oddzielnych szafek. Między szpary regularnie nie wpadajš okruchy, drobiny jedzenia, nie mówišc o wpadkach typu rozlane mleko. Osobicie zliczyłabym koszty i przynajmniej te dwie rzeczy - nawet tańszej firmy zakupiłabym pod zabudowę. Trzy lata temu zdecydowałam się na taki sprzęt Amica i nie żałuję. Wygoda nieporównywalna. Co do mikrofali, okapu, lodówki - można odpucić, ale zlewu i kuchenki - nigdy. Zmywarka - jesli z boku, może ujć w tłoku. .Albo odwrotnie: kuchenka wolna, a zmyw. zabudowana, choc pierwsza opcja lepsza, bo kuchenka bardziej się pyćka. No, ja bym tam je obie pod blat walnęła. Ale znam osoby, które majš wszystko niezabudowane i żyjš, no i czasem rzeczywicie trzeba liczyć koszty W każdym razie - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.04.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Dzieki Moniko. Do kuchni to troche czasu nam zostalo, wiec moze jeszcze cos sie zmieni, kto wie. Jak trafie na dobry dzien i humor mojego meza, to moze cos odpusci... Dam znac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.04.2006 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Dzieki Moniko. Do kuchni to troche czasu nam zostalo, wiec moze jeszcze cos sie zmieni, kto wie. Jak trafie na dobry dzien i humor mojego meza, to moze cos odpusci... Dam znac... Takiemu Dobremu Duszkowi MUSI! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 07.04.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 hm. myslalem o lodowce do zabudowy, ale obejrzalem je wszystkie i 'jakos' zadna mi sie nie spodobala pod wzgledem parametrow. nie robie tez kuchni zabudowanej od a do z, wiec jedna zabudowana lodowka stracilaby racje bytu. mam teraz lodowke wolnostojaca we wnece, nie bedzie zabudowana, a raczej obudowana - reszta wneki bedzie pelna polek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.04.2006 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 hm. myslalem o lodowce do zabudowy, ale obejrzalem je wszystkie i 'jakos' zadna mi sie nie spodobala pod wzgledem parametrow. nie robie tez kuchni zabudowanej od a do z, wiec jedna zabudowana lodowka stracilaby racje bytu. mam teraz lodowke wolnostojaca we wnece, nie bedzie zabudowana, a raczej obudowana - reszta wneki bedzie pelna polek. Postanowione - u mnie też wolnostojšca obudowana. Obejrzałam dzisiaj z dziesięć zabudowanych i nawet połowa asortymentu by mi tam nie wlazła, a na razie dorasta mi (i je bez opamietania) tylko starszy syn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 27.04.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Obecnie mam lodówke zabudowana. Uwazam, ze to lepsze rozwiazanie dla malych kuchni, rzeczywiscie wprowadza pewien ład. Natomiast w planach mam duzą kuchnie z wolnostojaca, dwudrzwiowa lodowka z kostkarka do lodu (koniecznie!). Uwazam, ze taki akcent w obszernym pomieszczeniu ladnie podkresli kompozycje wnetrza, a poza tym takie modele do zabudowy sa znacznie drozsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fatsia 28.04.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja od "zawsze" planowalam w kuchni lodowke wolnostojaca. Z ta mysla kupilam zmywarke (tez wolnostojaca), wybralam model lodowki. Kiedy jednak doszlo do zamawiania mebli musialam sie zdecydowac na lodowke w zabudowie bo inna po prostu by mi sie nie zmiescila w slupku Cala koncepcje diabli wzieli, zmywarki sie nie pozbede, dokupilam do niej srebrny okap i umiescilam ja pod plyta. Sama jestem ciekawa jak to "zagra" Moja zabudowana lodowka jest dosyc duza (cztery polki w lodowce, trzy w zamrazarce), w tej chwili martwie sie tylko gdzie bede przyczepiac rachunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 28.04.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 A ja Was czytam i nasunął mi sie pewien pomysł.Bedę mieć sporą kuchnie (16m) i spiżarkę (3m) Zabudowa będzie niska i dużo okien w tym wykusz z jadalnią. Lodówka wogóle mi tam nie pasuje. A co myslicie, aby wstawic zabudowaną małą lodówkę w kuchni (równo z blatem) i oprócz tego dużą z zamrażalką w spiżarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena 29.04.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 U mnie też będzie wolnostojąca , bo po prostu taki mam układ kuchni ( w sumie mała 12m), że nigdzie w ciągu szafek w kształcie litery L mi nie pasowała, bo albo zasłaniała, albo tarasowała swobodne wejście. Zdecydowałam więc, że ją zupełnie odstawię, bedzie Bosch 180cm wysoka srebrna, ale żeby nie była taka....niby ostawiona zaplanowałam ( mam juz zresztą projekt kuchni), że przy niej będzie stała szafka spiżarkowa tak ją nazwałam tez wysoka na 180/60 i do tego miejsca, gdzie kończy się lodówka bedzie przeszklona, a od tego miejsca gdzie zaczyna się zamrażalnik będą szuflady, albo zwykła otwierana szafka , jeszcze mysle nad tym.Mało tego nad tą szafką i lodówką bedzie też niby taka długa łącząca szafka otwierana od dołu. Na projekcie bardzo fajnie to wygląda. Osobiście bardziej podobają mi się jednak niezabudowane, zabudowane kojarzą mi się z ...pokojem raczej, ale oczywiście każdy ma jakieś tam swoje gusty, prawda? Poza tym reszta sprzetu do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 29.05.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Wiem, że temat 'stary' ale nigdzie nie mogłam znaleźć nic innego, a nie chcę zakładać nowego tematu:) Pan od Kuchni trochę nas przyciska, żebyśmy wybrali lodówkę- w zabudowie czy wolnostojącą? stąd pytanie , gdyż nie mam możliwości podjechania do sklepu i obejrzenia na 'żywca' jednej i drugiej lodówki. czy lodówka do zabudowy faktycznie jest dużo mniejsza? Wiem, że mowa jest tu o - 5cm na szerokości i głębokości, ale czy faktycznie przekłada się to aż tak na pojemność? rodzina 2+1, w przyszłości 2+2 chyba, że ktoś może mnie przenieść do innego tematu, w wyszukiwarce nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałer 30.05.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 główna różnica to różnica CENOWA a zatem wolnostojąca jest tańsza dzięki wyeliminowaniu kosztów zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszKosmyk 02.06.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 mi się najbardziej podobają lodówki smeg'a... więc zabudowa odpada ale na nią trochę trzeba pozbierać pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts