Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

INTERNET - jak to u Was jest???

Z jakiego rodzaju połączenia z internetem korzystasz?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego rodzaju połączenia z internetem korzystasz?

• tp SA. (neostrady)
    • bezprzewodowe (operator

Recommended Posts

Szanowni Forumowicze-Internauci!!! to że jesteście w sieci w rożnych etapach budowy i po "jasnym finale" czyli zakończeniu budowy i wprowadzce to widać, ale mam pytanie jak korzystacie z internetu to znaczy z jakiego łącza, sieci, przewodowego czy tez nie korzystacie, ile to was kosztuje? I jakie macie uwagi co do jakości usług operatorów.

Moje pytanie wynika z takiego powodu, że dopiero od 3 tygodni mam net w domu :D w sieci orange (powiem tak jest to super, bezprzewodowo wszedzie w domu pracy , wc, na dzialce, druga sprawa to fakt, że mam tylko laptopa w domu.) Ale z drugiej strony czy to musi byc klamot??? czy przenosny kompaktowy sprzet to nie przyszlość? No wlaśnie jestem w związku z tym bardzo ciekaw Państwa opinii na temat zagadnienia korzystania z internetu jako tzw. "wszelkiej wygody" jak to się drzewiej nazywlo :D

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja od dziś radiowy mam (tepsy też nie lubię).

Jeżeli masz z radiolki tej co dają do nr aboneneckiego to wielkie sorry :cry: . Mnie też na to namawiali, ja zdecydowalem się na orange choc wg. mnie to nie tanio bo 120 zł drogą nie chodzi, ale sąsiad ma blueconect ery i u mie akurat jest przeciążona wieża ery tak ze rozmowy telefoniczne są kiepskie smsy tez idą jakis czas :evil: i nie zawsze docierają lub razy 3 srednia wychodzi dobra ale nie na tym to polega. co do mojego orange to jest to jak najtansza neostrada tpsy jesli chodzi o szybkosc ale o filmach lepiej zapomnieć. Tak naprawde to ma to sens i jest to gratka nie lada jezeli sie mieszka w podlizu jakiegos centrum handlowego bo wtedy to łapie hotspot jest super szybkie bez limitu, ale takich miejsc jest niestety nie wiele. Pozdrowienia!

Ja od dziś radiowy mam (tepsy też nie lubię).

Jeżeli masz z radiolki tej co dają do nr aboneneckiego to wielkie sorry :cry: . Mnie też na to namawiali, ja zdecydowalem się na orange choc wg. mnie to nie tanio bo 120 zł drogą nie chodzi, ale sąsiad ma blueconect ery i u mie akurat jest przeciążona wieża ery tak ze rozmowy telefoniczne są kiepskie smsy tez idą jakis czas :evil: i nie zawsze docierają lub razy 3 srednia wychodzi dobra ale nie na tym to polega. co do mojego orange to jest to jak najtansza neostrada tpsy jesli chodzi o szybkosc ale o filmach lepiej zapomnieć. Tak naprawde to ma to sens i jest to gratka nie lada jezeli sie mieszka w podlizu jakiegos centrum handlowego bo wtedy to łapie hotspot jest super szybkie bez limitu, ale takich miejsc jest niestety nie wiele. Pozdrowienia!

Hejka, ja mam lokalną firmę i za 50 pln brutto miesięcznie mam 128, ale mogę mieć więcej za więcej :lol: . Do forum itp. to mi wystarczy.

pozdro

• 1 month później...
Odświeżam wątek, bo chciałam Was zapytać o sprawę internetu zupełnie się na tym nie znam. Mieszkam w miejscu gdzie właśnie zainstalowano modem i pojawiła się możliwość instalacji neostrady. Wcześniej można było łączyć się z Internetem tylko drogą telefoniczną. Oczywiści jestem na tak obecnie jest pakiet olimpijski za 49 zł +Vat za pół roku chyba po 1 zł. Koleżanka namawia mnie do kontaktu z człowiekiem który instaluje Internet drogą radiową. Gdzie koszt takiej usługi jest mniejszy bo 39 zł +Vat. Nie wypowiadam się w kwestii technicznej chodzi mi o to która usługa będzie się lepiej sprawdzała. Czasami nie warto szukać oszczędności. Może ktoś z was się na tym zna byłabym wdzięczna za rady. Żeby było ciekawiej w domu mam służbowy telefon stacjonarny. Czy to ma coś ze sobą wspólnego. Bo jak dzwoniłam do telekomunikacji to żądają ode mnie oświadczenia, że wyrażam zgodę na instalację neostrady w moim własnym domu na moim prywatnym komputerze.

Obecnie mam w plusie GPRS (nie mam wyboru, bo to był jedyny bez umowy na 2 lata), ale za chwilę mam nadzieję będę miał w TPSA i to nie dla tego, że ich lubię tylko, że nie mam innej szansy na szybszy od GPRS'u...

Co do TPSA - na 9393 można powiedzieć dosłownie wszystko - można używać słów uważanych powszechnie za obraźliwe i nic... ogólnie szkoda mówić na ich temat bo to prawie jak reklama a nie o to nam chyba chodzi :wink: .

Pozdrawiam

Co do TPSA - na 9393 można powiedzieć dosłownie wszystko - można używać słów uważanych powszechnie za obraźliwe i nic... ogólnie szkoda mówić na ich temat bo to prawie jak reklama a nie o to nam chyba chodzi :wink: .

Na 9393 można mówić co sie chce - zawsze obiecają natychmiast zająć się problemem i nigdy się nie zajmą. Szkoda gadać.

Jeżeli TPSA jeszcze funkcjonuje to tylko z racji swego monopolu.

U mnie debile z TPSA od 1,5 roku szukają kabla pomiedzy moim domem a ich centralą (tak przynajmniej twierdzą) - a ten sobie spokojnie wisi tam gdzie wisiał odkąd go TPSA powiesiła.

Zaś co do internetu - mam iPlus-a i sobie chwale, głównie z uwagi na mobilność.

Pozdrawiam.

Na 9393 można mówić co sie chce - zawsze obiecają natychmiast zająć się problemem i nigdy się nie zajmą. Szkoda gadać.

Jeżeli TPSA jeszcze funkcjonuje to tylko z racji swego monopolu.

U mnie debile z TPSA od 1,5 roku szukają kabla pomiedzy moim domem a ich centralą (tak przynajmniej twierdzą) - a ten sobie spokojnie wisi tam gdzie wisiał odkąd go TPSA powiesiła.

.

A to my zmienialismy biuro :lol: zeby w cywilizowanym europejskim kraju czekac 2 tyg na podlaczenie telefonu (sic!)- tzn wogole pzrenieniesie tego samego numeru i ineternetu to trzeba w Polsce mieszkac :lol:

A my czekalismy prawie miesiac!~ :o :o :o :evil:

wyobrazcie sobie jak biuro projektowe moze funcjonowac prawie 4 tyg tylko na komorkach i bez netu :D a jednak jakims cudem moze... :lol:

a czemu? bo geniusze z tpsa - choc wielokrotnie byli informowani ze firma jest zarejestrowana na ulicy X ale biuro handlowe ma na ulicy Y i tam nalezy podpiac net - z uporem maniaka crossowala (czy czynila inne cuda) i podlaczala internet w tym miejscu X upierajac sie jednoczesnie i zapierajac zadnim nogami ze robi to zgodnie ze zgloszeniem czyli w miejscu Y :lol:

rece opadaja... :-?

po 26 dniach (!!!) zostalismy przwroceni swiatu i internetowi :D:D:D:D

paranoja :D

Niestety TPSa koszt-164zł miesięcznie...czasem wyskakuje masa komunikatów o błędach w połączeniu(????) kiedy dzwonię do TPSY "proponują" odinstalować CAŁY SYSTEM i zainstalować ponownie łącznie z neostradą -bo to ponoć mój problem- u nich jest wszystko cacy.... :evil:

U nich zawsze jest cacy... :evil:

Ja bym się zdziwiła gdyby się okazało że jest inaczej...a tu? na każdy telefon o awarii-wiadomo juz z góry jaka będzie odpowiedź" proszę odinstalować cały system zainstalować ponownie, zainstalować neostradę i powinno działać...a jak nie działa prosze spróbowac ponownie odinstalować i znowu zainstalować :wink: (...)"

Normalnie rynce opadają

ja ostatnio mam inny problem - mam modem (kablowka UPC) no i kiedys baaardzo sporadycznie a ostatnio niestety czasem 2 - 3 x dziennie wszystko mi "siada"

dziala tylko jedno : odlaczenie modemu od pradu na pare(nascie) sekund i podlaczenie do pradu znowu - wtedy wraca ...

w UPC twierdza ze to dlatego ze mam podlaczony modem przez UBS a nie karte sieciowa.... :-? (specjalnie tak chcialam bo sieciowka mi potrzebna ;()

i nie wiem - mowia prawde? czy jednak sie upierac ze wina po ich stronie

strasznie to meczace.... tak odlaczac i podlaczac (1x na tydzien ok - no problem , ale tak ze 2 x dzieninie i to np w trakcie przelewu inetrnetowego ) to ja nie chce :evil:

witam ponownie jako autor watku bogatszy o 2 miesieczne doswiadcznia z eksploatacji luxusu pt. internet w orange i tak:

1. dziala bez zarzutu w terenie otwartym wiejskim niezurbanizowanym,

2. przelewy chodzą w zasadzie bez zarzutu, ale przed tzw. "odpaleniem" mam cykora :D ale bez przesady da sie wytrzymac.

3. Jest gorsza transmisja danych podczas zachmurzenia;

4. Nie pomoże upc ani super neostrada, jeżeli witryna jest oblegana dostęp jest mozolny lub niemożliwy np; rezerwacja biletów na "kod davinci" albo dzis informacje o ograniczeniach komunikacyjnych w związku z wizyta papieża w warszawie - zycze powodzenia.

5. nie udaje się korzystac z internetu w pobliżu trakcji kolejowych.

Uff jak na razie to tyle.

ps jak sie nie ma co można mieć to się lubi co sie ma :D nie ma co narzekac.

Mnie tez kiedyś odłaczyło w trakcie przelewu internetowego :evil:

nooo ja mialam maly stres bo to byla wazna i pilna kasa i ciut duzo w dodatku i za cholere nie wiedzialam - poszlo- nie poszlo , :-? przelewac jeszcze raz?!?!?!?

:o

moze ktos kto sie zna podpowie mi - kto sie zna- czy maja racje ze te problemy sa spowodowane tym ze internetowe lacze (kablowka) podpiete jest pod USB a nie karte sieciowa :(