Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

INTERNET - jak to u Was jest???

Z jakiego rodzaju połączenia z internetem korzystasz?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego rodzaju połączenia z internetem korzystasz?

• tp SA. (neostrady)
    • bezprzewodowe (operator

Recommended Posts

U mnie to samo. Podpisałam z TPS-ą umowę na te 18 miesięcy, ale internet potrzebny mi od zaraz, m.in. i przede wszystkim do pracy. Może zdecyduję się na IPlusa...

Zanim zdecydujesz sie na iPlusa to sprawdz dokladnie czy tam gdzie chcesz go uzywac jest on w ogole dostepny i popracuj na nim chwile czy nie rwie ci co 2 sekudny :) bo pozniej przez okres umowy nic z tym nie zrobisz a placic musisz - Plus NIE UZJANE reklmacji na np brak zasiegu, brak dzialajacego lacza, brak mozliwosci przegladania stron www, brak mozliwosci w oogle korzystania z ich uslugi!

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc ja mialem sdi pamieta ktos cos takiego dosyc dawno bylo i mialem klopoty z modemem bo sdi bylo podzielone na wiele kompow ale jakos wytzymywalo potem weszla neostrada jakies dwa lata po moim sdi no to juz byla rewelacja najpierw 128 a potem super szybka 625 cos kolo tego teraz mam 1124 jakos tak nie pamietam dokladniej i haba i swicza jesli dobze pisze i dziala jak ta lala tylko jak pradyu braknie to musze odlaczyc jeszcze raz swicza i wszystko jest oki a dlaczego tepsa bo inego operatora u mnie nie ma a ja mam internet podlaczony do 10 kompoterow pozdrawiam

czesc ja mialem sdi pamieta ktos cos takiego dosyc dawno bylo i mialem klopoty z modemem bo sdi bylo podzielone na wiele kompow ale jakos wytzymywalo potem weszla neostrada jakies dwa lata po moim sdi no to juz byla rewelacja najpierw 128 a potem super szybka 625 cos kolo tego teraz mam 1124 jakos tak nie pamietam dokladniej i haba i swicza jesli dobze pisze i dziala jak ta lala tylko jak pradyu braknie to musze odlaczyc jeszcze raz swicza i wszystko jest oki a dlaczego tepsa bo inego operatora u mnie nie ma a ja mam internet podlaczony do 10 kompoterow pozdrawiam

Do 10 komputerów?? Piszesz o internecie w domu czy firmie??

• 3 weeks później...
Jeżeli ktoś użytkuje modem radiowy koniecznie trzeba dokupic antenke (ja sprawilem sobie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=130067481 ) wszelkie problemy ustapiły i predkośc wzrosła ok 2 krotnie. To znaczy teraz jest deklarowana przez operatora srednio 200 kbps :wink:

witam ponownie

w lipcu pisalem, ze mi zaproponowali 18 miesiecy czekania.

od wczoraj zaczeli wydzwaniac, ze chca mi kopac instalacje. Dzis podpisalem umowe i maja do konca listopada okreslony termin na podlaczenie budynku.

No prosze - okazalo sie, ze na osiedlu znalazl sie ktos tez potrzebujacy, kto zna kogos i w ten sposob 18 miesieczny termin jest realny np. w 2-3 miesiace.

Rozwazalem radiowy bo jest taka mozliwosc - niestety jest w gminie ale porazka - jak dziala to wolno a czesto nie dziala.

Z kolei komorkowy to tylko po GPRS - za drogo i za wolno.

Moze sie w koncu wiec uda z tepsa

• 3 months później...
  • 1 year później...

Witam ponownie!

Chciałbym odświerzyć ten temat trochę poniewąż mijaja własnie 2 lata od kiedy mam internet orange i zamierzam się go w końcu pozbyć ze wzgledu na koszmarne koszty (120 zł / msc) :evil: . I tu mam pytanie, w ziązku z planowanym w dalszym ciągu utrzymaniem internetu bezprzewodowego, co wybrac erę czy plusa?? a może coś innego ?

Skłaniam się w kierunku ery bo jako jedyni mają to co mnie interesuje tzn:

umowę na czas nieokreslony :D i cenę od 48 zł /msc brutto :D :D . Tylko ciekawe jak to działa w praktyce ?? :roll:

Wdzięczny bedę za wszelkie opinie.