Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

INTERNET - jak to u Was jest???

Z jakiego rodzaju połączenia z internetem korzystasz?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego rodzaju połączenia z internetem korzystasz?

• tp SA. (neostrady)
    • bezprzewodowe (operator

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jest wolny ;-)

a bylem przyzwyczajony do lepszego łącza z kablówki ....

Jaką masz pedkość faktyczną i nominalną i jaka to usługa. Ja mam EDGE orange 214 kbs srednio ok 100kbs zgodnie z deklaracją orange cena tego luxusu 120 pln :evil: . co do przyzwyczajen ja mam w pracy sieciowy net 6,5 Mbs niby szybki ale jak witryna oblegana to nie ma róznicy jak otwieram ją na moim necie :wink:

• 1 month później...
Uff nareszcie pozbyłem sie tego cholernego garba czyli orange :D . Zamieniłem go na blueconekt i na razie jest super: abonament 49 zł zamiast 120. Predkość średnia 1 mega zamiast 100 kb :D :o :D . Modem option icon USB zamiast karty PCMCIA bez antenki pracuje nawet w HSxPA. Jedyny minus jaki ma mój nowy net to limit transferu przy tych prędkościach to na prawde można 0,5 GB wykorzystać za jednym przysiadem. :-? Można podkręcic abonament do 120 zł na miesiąc z limitem 5 GB ale era planuje podwyższyć prędkość spowolnioną 36 kbs po przekroczeniu limitu do co najmniej 64 kbs wiec na razie jeszcze zaczekam. Ale i tak polecam. :wink:

to jest jakiś kosmos ja mam 3mega/3mega router na chacie smigam z lapkiem z tym laczem bez kabla...kabel jest do stacjonarnego peceta polaczony takze z jednego kabla przez router 2 kompy ( moze byc ich wiecej) nie czuje zbytniego spowolnienia jak pracujemy z moja Pania na dwa kompy...i to wszystko z rotuowalnym ip za 66zł-Air-bites kraków maja wiele oddziałów w całej polsce wejsc na stronke obaczyć...

to jest jakiś kosmos ja mam 3mega/3mega router na chacie smigam z lapkiem z tym laczem bez kabla...kabel jest do stacjonarnego peceta polaczony takze z jednego kabla przez router 2 kompy ( moze byc ich wiecej) nie czuje zbytniego spowolnienia jak pracujemy z moja Pania na dwa kompy...i to wszystko z rotuowalnym ip za 66zł-Air-bites kraków maja wiele oddziałów w całej polsce wejsc na stronke obaczyć...

To masz fajnie, sęk w tym że u żaden mnie kabel nie dociera a bez niego PC z ruterem nie za działa :cry: .

Napisałem ci w poscie powyzej 3mega na 3 66 zł rotuowalne ip jak tam u was nie wiem ...

366 to na użytek domowy (nie profesjonalny dla mnie zdecydowanie za duzo) :-? :cry:

Jessu hehe źle zrozumiałeś 3mega/3mega za 66zł słownie sześćdziesiąt sześć złotych polskich....

Napisałem ci w poscie powyzej 3mega na 3 66 zł rotuowalne ip jak tam u was nie wiem ...

366 to na użytek domowy (nie profesjonalny dla mnie zdecydowanie za duzo) :-? :cry:

Jessu hehe źle zrozumiałeś 3mega/3mega za 66zł słownie sześćdziesiąt sześć złotych polskich....

No to zdecydowanie lepiej :lol:

Miałem Neostradę początkowo 700 kbs potem 7 Mbs,różnica była tylko w cenie - w szybkości niezauważalna.Przeprowadziłem się 100 metrów dalej i TPSA odmówiła przeniesienia numeru z powodu braku wolnych łączy (centrum 60 tysięcznego miasta). Założyłem internet radiowy o przesyle 4 Mbs, internet śmiga.Reasumując: indywidualne przykłady są nieporównywalne - szybka neostrada przy nędznych łączach da nędzny rezultat a z radiówką różnie bywa,mój dostawca ma akurat nadmiar mocy i wszystko jest ok. ale inni mają problemy z szybkością i stabilnością.

• 2 months później...