Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

INTERNET - jak to u Was jest???

Z jakiego rodzaju połączenia z internetem korzystasz?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego rodzaju połączenia z internetem korzystasz?

• tp SA. (neostrady)
    • bezprzewodowe (operator

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szanowni Forumowicze-Internauci!!! to że jesteście w sieci w rożnych etapach budowy i po "jasnym finale" czyli zakończeniu budowy i wprowadzce to widać, ale mam pytanie jak korzystacie z internetu to znaczy z jakiego łącza, sieci, przewodowego czy tez nie korzystacie, ile to was kosztuje? I jakie macie uwagi co do jakości usług operatorów.

Moje pytanie wynika z takiego powodu, że dopiero od 3 tygodni mam net w domu :D w sieci orange (powiem tak jest to super, bezprzewodowo wszedzie w domu pracy , wc, na dzialce, druga sprawa to fakt, że mam tylko laptopa w domu.) Ale z drugiej strony czy to musi byc klamot??? czy przenosny kompaktowy sprzet to nie przyszlość? No wlaśnie jestem w związku z tym bardzo ciekaw Państwa opinii na temat zagadnienia korzystania z internetu jako tzw. "wszelkiej wygody" jak to się drzewiej nazywlo :D

Odpowiedzi dla mnie nie ma, bo...

1) z jednej strony mam hiperłącze o wieeelkiej przepustowości w pracy 8) ... i dlatego (póki można) forum, bank, pocztę prywatną przeglądam w pracy

2) w domu mam "starodawne" łącze... modemowe 56kb :lol: ... i dlatego używam go rzadko, jak muszę coś wysłać mejlem albo zakończyć aukcję na allegro :D

W domu to jeszcze nie wiem co będzie, infrastruktura tpsa jest obok, ale może za tych kilka lat będzie coś bardziej "trędy" i oferty ciekawsze.

Przed przeprowadzką TPSA - bez większych zarzutów (wyjątkowo). Po przeprowadzce była nieudana próba ze Sferią - niestety musieliśmy na jakiś rok zarzucić użytkowanie internetu w domu bo nie dało się z tego poprostu korzystać. Przez chwilę był (i nadal jest jako backup) blue connect ale od niedawna przesiedliśmy się na NSTI i nareszcie mamy znowu okno na świat :lol: Kurcze - mała rzecz a jak cieszy!!!

• 2 weeks później...
My mamy lokalną radiówkę, płacimy jakieś 40 zł miesięcznie, nie ma z nimi problemu, a net śmiga jak marzenie. Telefon też radiówka, ale nie z TPSA - im już podziękowaliśmy. Za tel. płacimy jakieś 20-30, podczas gdy w TPSA były rachunki powyżej 60 zł. Juz ponad 2 lata jedziemy na radiówce i chwalimy sobie :D

Wcześniej korzystaliśmy z usług NETII i było fajnie! Po przeprowadzce na obecne mieszkanko (przejściowe ;) ) "zmuszeni" byliśmy do skorzystania z Neostrady. Wybraliśmy opcję 512 i jak na razie jesteśmy ogólnie zadowoleni. Ostatnio, jakiś tydzień temu skusiłem się na liveboxa (bo mamy 3 kompy w domu i na każdym chcieliśmy internet, a dotąd pracowaliśmy dzięki kablowi sieciowemu) i jesteśmy wreszcie w pełni zadowoleni!!! Każdy ma niezależny internet BEZPRZEWODOWY, nie ma potrzeby ustalania serwera i internet dalej hula! Poza tym mój laptop może pracować nawet na ogrodzie (do 50m) i jest EXTRA!!!

Pozdrawiam!!!

:D :D :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

ja chcialem neo - mam nawet slupek od domu jakies 6 metrow i co?

i p...tepsa stwierdzila, ze brak mozliwosci technicznych. Niby neo obsluguje ale podlaczenie telefonu do domu (niestety nie mam jeszcze linii) to sobie wyliczyli na 5.000 zl (kabel 15 m, wykop, puszka jakas na sciane MRK i wlazenie kabli do slupka). Moge sobie podpisac umowe na 18 miesiecy i powinni w tym czasie podlaczyc...paranoja

• 1 month później...