miol 11.05.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam RCD500mA stanowi ochrone przed dotykiem pośrednim Może stanowić taką ochronę jako po prostu wyłącznik umożliwiający samoczynne szybkie wyłączenie zasilania, oczywiście nadal wtedy są wymagane zwykłe wyłączniki ("eski") dla zapewnienia ochrony urządzeń i instalacji przed skutkami zwarć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.05.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam Proponuję przed wypowiadaniem kwestii ze RCD500mA stanowi ochrone przed dotykiem pośrednim, Co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareqm 11.05.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 RCD zapewnia ochronę przed dotykiem pośrednim i bezpośrednim jeżeli Idn<=30mA; ochronę przed dotykiem pośrednim też zapewnia i tu nie określa sie Idn oraz chroni przed pożarem jeżeli Idn<=500mA. To miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.05.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam RCD zapewnia ochronę przed dotykiem pośrednim i bezpośrednim jeżeli Idn<=30mA; ochronę przed dotykiem pośrednim też zapewnia i tu nie określa sie Idn oraz chroni przed pożarem jeżeli Idn<=500mA. To miałem na myśli. Przecież to co napisałeś nie ma logiki. RCD o prądzie 30mA jest max wartościa dla dot. bezpośred. Dla dot. pośred. nie normuje się watrości RCD. Może mieć i 3A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareqm 12.05.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 jednoczesna ochrona przed dotykiem bezpośrednim i pośrednim tylko jeśli Idn<=30mA ochrona przed dotykiem pośrednim (nie określa się Idn ) ochrona przed pożarem tylko jeśli Idn<=500mA Bardziej logicznie sie nie da...a swoją drogą to nie chciałbym aby mnie chroniła różnicówka 3A... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts