Patsi 02.04.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Temat trochę mało psychologiczny, ale liczę na wasze wsparcie informacyjne - budujący przecież sporo kasiorki wydają Pytanie jak w temacie. Mam konto w zwykłym banku, nie wirtualnym, ale sporo transakcji przeprowadzam przez telefon - gł. przelewy, zwykle do 500 zł jednorazowo. Zastanawiam się czy nie uruchomić dostępu do konta przez internet, nie będę musiała liczyć na kogoś tam po drugiej stronie kabla, zanim przeczyta opis transakcji też trochę schodzi czasu, no i obawiam sie trochę podsłuchu - podaję przecież sporo swoich danych. Na spokojnie mogłabym sprawdzić nr rachunku odbiorcy i takie tam. Kto mi podpowie, czy internet jest bardziej bezpieczny, mój bank swego czasu dawał tokeny czy coś takiego do logowania się? A może nie ma to znaczenia, to kwestia nawyku i wygody? Z góry dziękuję za informacje pozdrawiam wiosennie z małopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 03.04.2006 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 ja używamtylko nie przez IE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 03.04.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 ja uzywam od jakis 5 lat ... problemow nie stwierdzono a wygoda KOLOSALNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.04.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Używam odkąd się pojawiło. Są zabezpieczenia - póki co - odpukać - nic sie nie wydarzyło. Może dlatego, że my ciągle na debecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.04.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Ja uzywam i polecam, bardzo wygodne to jest, szczegolnie jesli chodzi o placenie rachunkow odpada stanie w kolejce w okienku kasowym, zawsze sie wie ile jest na koncie, bardzo wygodna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 03.04.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Każde rozwiązanie niesie ze sobą pewne ryzyko. W odniesieniu do przelewów internetowych można, tak jak w przypadku kart ograniczyć dzienną kwotę przelewów. ja korzystam od kilku lat - jest to b. duża wygoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.04.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Mam nie wyobrazam sobie stania w banku w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 03.04.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Przelewy przez internet są bezpieczne o ile i Ty zachowasz bezpieczeństwo swojego hasła, tokena (zdrapki) i oczywiście masz zabezpieczony przed trojanami komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 03.04.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 używam i bardzo sobie chwalę. płace tak wszystkie rachunki domowe, robię przelwy na duże sumy itd. Na razie bezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 03.04.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 A jak sprawdzić czy mój komputer jest zabezpieczony przed trojanami. I co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocorocos 03.04.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 ja tez uzywam jest to bardzo wygodne ja mam w mbanku ani za przelewy sie nieplaci ani za prowadzenie ani za karte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.04.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 A jak sprawdzić czy mój komputer jest zabezpieczony przed trojanami. I co to jest? http://www.google.pl/search?hl=pl&q=trojany&btnG=Wyszukaj+w+Google&lr=lang_pl http://www.google.pl/search?hl=pl&q=zabezpieczenia+przed+trojanami&btnG=Szukaj&lr=lang_pl http://www.google.pl/search?hl=pl&q=programy+antywirusowe&btnG=Szukaj&lr=lang_pl do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 03.04.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Ja też używam od kilku lat - zero problemów - wygoda wielka, a i jeszcze przelewy za darmo są.. Ryzyko, przy obecnych zabezpieczeniach jest niskie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.04.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Korzystam od lat.Używał haseł i tokena.Bez problemów.Natomiast raz jeden użyłem w sieci karty kredytowej.I to poprzez rzekomo bezpieczne połączenie Polcardu.Następnego dnia haker ściągnął mi z konta 10tys.Na szczęście,dzięki błędowi banku pieniądze odzyskałem.Przy okazji zobaczyłem,że zabezpieczenia i blokady bankowe są guzik warte.Miałem blokadę jednorazowej transakcji 5tys.Koleś ściągnął 10tys i system to puścił!!!I tylko dlatego odzyskałem pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.04.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Korzystam od lat. Używał haseł i tokena. Bez problemów. Natomiast raz jeden użyłem w sieci karty kredytowej. I to poprzez rzekomo bezpieczne połączenie Polcardu. Następnego dnia haker ściągnął mi z konta 10tys. Na szczęście,dzięki błędowi banku pieniądze odzyskałem. Przy okazji zobaczyłem,że zabezpieczenia i blokady bankowe są guzik warte.Miałem blokadę jednorazowej transakcji 5tys.Koleś ściągnął 10tys i system to puścił!!! I tylko dlatego odzyskałem pieniądze. pattaya - tak na przyszlosc (jak cie nie zrazilo) to mozna utworzyc w ramach 1 konta - 2 konta - dwa numery 2 karty itd. i wtedy jak placisz jakas sume to z tego glownego na to subkonto wlasnie tyle ile chcesz przelac , po tem ono sobie jest puste i ew wlamania niczym nie groza ps. uzywam jeszcze dlatego internetowego konta bo czasem zdarzy mi sie cos nabyc na ebay albo allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 03.04.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Korzystam od lat. Używał haseł i tokena. Bez problemów. Natomiast raz jeden użyłem w sieci karty kredytowej. I to poprzez rzekomo bezpieczne połączenie Polcardu. Następnego dnia haker ściągnął mi z konta 10tys. Na szczęście,dzięki błędowi banku pieniądze odzyskałem. Przy okazji zobaczyłem,że zabezpieczenia i blokady bankowe są guzik warte.Miałem blokadę jednorazowej transakcji 5tys.Koleś ściągnął 10tys i system to puścił!!! I tylko dlatego odzyskałem pieniądze. No to nie zazdroszczę... stresu, dobrze, że chociaż kasę udało się odzyskać. Ja też nigdy karty nie używam w necie dużo słyszałem o przekrętach. Myślę, że system z tokenem jest najlepszy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.04.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 http://cfo.cxo.pl/artykuly/48436.html http://tnij.org/bezpieczenstwo_sesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 03.04.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Używam od kilku lat i powiem szczerze, nie wyobrażam już sobie, żeby mogło być inaczej . Jak do tej pory zero problemów i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patsi 03.04.2006 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Super wielkie dzięki, chyba mnie przekonaliście na TAK. A w zasadzie to mężusia, który taki trochę nieufny jest, nawet jeśli o przedmioty martwe chodzi . Gdyby ktoś jeszcze mógł polecić jakiego dobrego antywirusa..... tak tylko pytam, korzystając z Waszej hojności informacyjnej Mam Kasperskiego, ale jak go chcę aktualizować przez internet to w którejś chwili coś tam mi się zacina i pisze, że błąd jest czyli wnioskuję trzeba pewnie coś nowego instalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Super wielkie dzięki, chyba mnie przekonaliście na TAK. A w zasadzie to mężusia, który taki trochę nieufny jest, nawet jeśli o przedmioty martwe chodzi . Gdyby ktoś jeszcze mógł polecić jakiego dobrego antywirusa..... tak tylko pytam, korzystając z Waszej hojności informacyjnej Mam Kasperskiego, ale jak go chcę aktualizować przez internet to w którejś chwili coś tam mi się zacina i pisze, że błąd jest czyli wnioskuję trzeba pewnie coś nowego instalować? hmmm ja mam Kasperskiego i sobie (tfu tfu) chweale ale sie nie zacina i nic mi nie pisze jest jeszcze mozliwosc przeskanowania Pandą ActiveScan przez net znajde link to wkleje - duzo wylapuje rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts