Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

Gość angelikaD

Czy ktoś buduje ten domek : Dom w prymulkach 2 z Archonu?

Chciałam zapytać ile kosztował Was dach (materiał i wykonanie) oraz okna do tego ddomu

Bardzo bym chciała wybudować ten dom ale narzeczony martwi się że okna i dach (ze względu na ich ilosc i wielkość) bedą stosunkowo drogie

Zależy mi strasznie -- bo mam tylko dwa tygodnie na ostateczne wybranie projektu

czekam na wszelkie informacje bna temat tego domku

ZAKOCHANA W PRYMULKACH 2 :)

• 1 month później...

Witam wszystkich prymulkowiczów !!

Mam na imię Hancyśka.

Od dłuższego czasu przygladam się z mężem temu formum i mysle ze dobrze zrobilismy decydując sie na ten konretny dom. Zakupiliśmy projekt " w Prymulkach 2 " wersja bez garażu.

Potrzebujemy wielu rad i wsparcia.

Mam nadzieję ze na tym forum je znajdziemy.

Mieszkamy w Małopolsce i chcelibyśmy znaleźć kogos kto buduje lub zbudował ten dom w Gorlicach lub okolicach.

Serdecznie pozdrawiam.

Hancyśka

• 4 years później...

Witam,

przeszukałem całe forum i nigdzie nie moge znaleźć osoby która budowała dom Prymulka 2 http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-prymulkach-2/m40a3878e4b875

Ze względu na to, że na działce nie ma gazu ziemnego myślę o ogrzewaniu LPG lub eko groszek prosze o pomoc w wyborze.

W projekcie jest napisane ze ściany zewnętrzne mają być z pustaka ceramicznego porotherm 25cm i na to styropian 14cm i tynk, czy można obniżyć koszt budowy poprzez użycie YTONG'a zamiast pustaka? lub w jaki inny sposób można ograniczyć koszt budowy?

z góry dziękuje za pomoc

Witaj

Od przyszłego roku zabieramy się za budowę tego domku. Garść moich przemyśleń odnośnie cięcia kosztów:

- ściany z silki 24 cm

- skasowanie obu balkonów, z przodu daszek nad wejściem

- skasowanie wszystkich okien dachowych z wyłączeniem tego nad schodami, powiększenie okien celem doświetlenia pomieszczeń

- skasowanie północnego okna w salonie i połudnowego w gabinecie

- skasowanie komina w salonie - brak kominka

Zamerzam grzać gazem ziemnym więc rozważam podłogówkę na całości. Ekogroszek w tym domu tylko pod warunkiem dołożenia piwnicy.