petrosz 03.04.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 hej jestesmy z zona na fascynujacym etapie wyboru projektu domu. Znamy oferte muratora i atrium. Czy mozecie polecic innych projektantow gotowych projektow? Nasz budzet na projekt to 1500-2000zl Z gory wielkie dzieki piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.04.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Miłego przeglądania http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9462&highlight=poszukuj%B1cych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.04.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Miłego przeglądania http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9462&highlight=poszukuj%B1cych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 03.04.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 i jeszcze możesz wejść na google i wpisać "projekty domów jednorodzinnych", pokaże ci się stronka ze wszystkimi chyba pracowniamiprojektowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.04.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Polecam bióro projektowe Archon maja ciekawe projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 03.04.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 a ja Ci polece Bauherrhttp://www.dom-parterowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
protas 10.04.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Ja mam projekt z Archipelagu,zdecydowałam się ze względu na duże okna od podłogi do samej góry, wygląda to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 10.04.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 http://www.dobreprojekty.plposzukaj na tej stronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 http://www.archigraph.plja mam od nich projekt, lubię ich, mają sensowne rozwiązaniapoza tym Z500 (bardzo tanie i proste domy)i najważniejszy adres:http://nowydom.onet.pltu masz projekty z różnych biur. Tylko, że kiepsko opracowane. warto, jak się coś znajdzie u nich, iść potem na stronę biura właściwego i tam dopiero oglądać szczegóły. Ale jest to większość projektów dostępnych na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 11.04.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Archeton, Archi Projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.04.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Dla tych, którzy lubią nie tuzinkowe rozwiązania, polecm http://www.soprojekt.pl . Jest to pracownia "otwarta" na inwestorów. Projekty typowe są tylko inspiracją dla inwestora. Projekty proste w realizacji i inspirujące.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.04.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Nasz budzet na projekt to 1500-2000zl Projekt to jedna z ważniejszych rzeczy a Ty z góry ograniczasz budżet do takiej śmiesznej kwoty. Wierz mi. Jest mało rzeczy w trakcie budowania za które tyle zapłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 11.04.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Nasz budzet na projekt to 1500-2000zl Projekt to jedna z ważniejszych rzeczy a Ty z góry ograniczasz budżet do takiej śmiesznej kwoty. Wierz mi. Jest mało rzeczy w trakcie budowania za które tyle zapłacisz. dokładnie, ja przy drugim domu nie zdecydowałbym się na projekt gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 11.04.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Ciekawe rzeczy powiadacie. Zakupiłem projekt gotowy pracowni Archon "Dom w Magnoliach 2" z aneksem na garaż 2-stanowiskowy; bodajże za 1930 zł. Wcześniej z żoną bardzo starannie i długo studiowaliśmy oferty biur architektonicznych. Dom miał być ładny, funkcjonalny, stosunkowo nie za drogi, miał się mieścić na działce, oprócz salonu na parterze - gabinet, a reszta - standard, czyli to co ma większość projektów z poddaszem użytkowym (3 sypialnie + łazienka). Zmiany, jakie wprowadzimy są kosmetyczne, pod nasze potrzeby. Dom widzieliśmy "na żywo", już wybudowany i b. nam się podoba. A więc można, i nie trzeba wydawać kasę na coś, co być może czeka na Ciebie już gotowe P.S. Chyba, że ktoś nie "trafił" na ten właściwy i jedyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 11.04.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Nie jestem przeciwnikiem projektów gotowych jeżeli tylko w pełni odpowiadają potrzebom inwestora. Weź pod uwagę, że jeżeli w Twoim domu z projektu typowego będziesz miał zbędne, niepotrzebne, niewykorzystane 3-5 m2, to właśnie wtedy ci się już zwróci koszt projektu indywidualnego. Większy często nie znaczy wygodniejszy. Ale jeżeli tyko pasuje prawie wszystko w typowym to faktycznie zaoszczędzisz już od początku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 11.04.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Nasz budzet na projekt to 1500-2000zl Projekt to jedna z ważniejszych rzeczy a Ty z góry ograniczasz budżet do takiej śmiesznej kwoty. Wierz mi. Jest mało rzeczy w trakcie budowania za które tyle zapłacisz. dokładnie, ja przy drugim domu nie zdecydowałbym się na projekt gotowy W kwocie 1500-2000zl dostępnych jest tysiące projektów gotowych - jest z czego wybierać, a jednocześnie kupuje się projekt pewny, sprawdzony przez innych, dzięki czemu unika się jednocześnie ewentualnych problemów związanych z błędami projektanta. A o dobrego projektanta też chyba nie jest tak łatwo - a jesli już to na pewno kosztuje słono. Nie wystarczy podwyższyć tego budżetu do 3-4 tysięcy (to nie zwiększa możliwości wyboru), trzeba by było na pewno przekroczyć 10tys, a to już duża różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 11.04.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 W kwocie 1500-2000zl dostępnych jest tysiące projektów gotowych - jest z czego wybierać, a jednocześnie kupuje się projekt pewny, sprawdzony przez innych, dzięki czemu unika się jednocześnie ewentualnych problemów związanych z błędami projektanta. A o dobrego projektanta też chyba nie jest tak łatwo - a jesli już to na pewno kosztuje słono. Nie wystarczy podwyższyć tego budżetu do 3-4 tysięcy (to nie zwiększa możliwości wyboru), trzeba by było na pewno przekroczyć 10tys, a to już duża różnica. wydaje mi się, patrząc z perspektywy swojej budowy, że projekty gotowe są słabiej przemyślane, niedopracowane i często przewymiarowane (u nas wykonawcy chwytali się za głowę ile stali dajemy w ławę, albo patrząc na rozmiary krokwii), robiąc projekt indywidualny można go tak dopracować aby nadpłata zwróciła się na etapie realizacji, co prawda można dokonywać zmiany, ale pole manewru jest z góry ograniczone, poza tym w przypadku projektu gotowego jego cena to nie jedyny koszt, trzeba doliczyć koszty adaptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts