Mariuszż 03.04.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, szukam nowej kosiarki spalinowej, bez napędu do 1100zł brutto, co możecie polecić?? Z ewentualnymi opcjami (mielenie, wyrzut boczny, jakieś przystawki) o ile są za ta cenę. Prosze o pomoc i opinie zadowolonych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 04.04.2006 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 http://www.al-ko.pl/garten-hobby/index.php Tu jest sporo modeli. Mam taki z opcja mielenia. Silniki B&S, wygodna regulacja wysokości koszenia, duże kosze. Ceny trzeba sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 04.04.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Tu http://www.e-kosiarki.pl/ też jest trochę do wyboru. Za 1100 zł jeśli ma być bez napędu można już coś powybierać. Z tego że bez napędu wnioskuję że powierzchnia jest niewielka więc chyba najsensowniejsza była by z koszem. 3 in 1 w tej cenie ciężko będzie znaleźć. Wyrzut boczny to raczej na duże powierzchnie jest potrzebny. A tylko mieląca fajnie nie trzeba zbierać trawy itd., ale jeśli odpuścisz koszenie na np. 2 tygodnie to zaczyna się problem. Kwestia jaka kosiarka to właściwie kwestia z jakim silnikiem. W grę wchodzą Briggs&Stratton, MTD, Tecumseh i Honda. Honda cieszy się bardzo dobrą opinią, ale to ciut wyższa półka cenowa. Z pozostałych trzech chyba B&S spisuje się najlepiej i co ważne ma najlepszą sieć serwisową i dostęp do części zamiennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 04.04.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 My planujemy kupić spalinówkę z http://www.hortmasz.com.pl z silnkiem hondy albo Briggs&Stratton z koszem ale nie samojezdna. Kupiliśmy już od nich glebogryzarkę z silnikiem Hondy, która czeka na początek sezonu. Powyżej 800 zł dostawa gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 05.04.2006 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Dziękuję za opinie i pomoc. Znalazłem już i chyba ją kupię, Stiga Collector 45 Combi, za 1129 zł brutto, ma wszystko czego potrzebuję. Wczoraj przypadkiem wpadłem na sklep firmowy STIGA w Koninie:) http://www.e-ogrod.com.pl/opis,3,15,248,ogrod.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 05.04.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Stiga to dobra firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZORDIAK 05.03.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Stiga to dobra firma. A co sądzicie o modelu firmy MTD GE45? Powierzchnia koszenia wynosiłaby około 1500m2. Mogę kopić taka kosiarkę za 790 zł/brutto. Proszę o radę, ewentualnie prorozycje innych kosiarek. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.03.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Stiga dobra??Właśnie rozmawiałem z lokalnym sprzedawcą i mnie uprzedzał..."Proszę pana, co mam panu powiedzieć, to są Włochy...". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.03.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A co sądzicie o tej kosiarce?http://www.e-kosiarki.pl/go/_info/?id=2930Czy przy jakichś 700m do koszenia warto inwestować w zestaw mielący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 03.05.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 ..."Proszę pana, co mam panu powiedzieć, to są Włochy...". A ulotki Stigi mówią, że to Szwedzkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 03.05.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Ja mam Alkko46B i jest super fajna- moc OK kosi super... w porownaniu z dotychczasowa elektryczna... bajera:) mam ok 900m2 trawy do koszenia wiec jest wystarczajaca- kupilem ja za 700zl i jest to model z silnikiem BS wiec nie ma co mowic o trwalosci bo silnik jest boski...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 03.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Stiga ma tylko napisy sugerujacy włoską produkcje a tak na prawde to chińszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.05.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Stiga ma tylko napisy sugerujacy włoską produkcje a tak na prawde to chińszczyzna. Jeszcze lepiej Koniec końców kupiłem już... Nówke 6KM z własnym napędem z silnikiem B&S Jakiś NAC ?? za 1400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 04.05.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Dwa dni temu kupiłem MTD 46pb z B&S 3,5 KM za 619. Kosz tekstylny. Ale w ostatniej chwili się zastanawiałem bo niektóre kosiarki mają większą a niektóre mniejszą odległość od frontu obudowy do kosy. Te drugie będą skuteczniejsze w okolicach jakichś drzewek czy krzewów...(?) Tak swoją drogą to mój tato od 8 lat obkasza ok 2tys m2 jakimś nonamem z Makro z silnikiem tecumseka 3,5 KM... Dwa lata temu wymienił sobie tylne kółka na takie od roweru 20 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.05.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Tak swoją drogą to mój tato od 8 lat obkasza ok 2tys m2 jakimś nonamem z Makro z silnikiem tecumseka 3,5 KM... Dwa lata temu wymienił sobie tylne kółka na takie od roweru 20 cali Ano...czasem i tak się udaje... Swoją drogą musi się przy tym utyrać...3,5 KM to jak rozumiem bez napędu... Nigdy nie kosiłem "bez napędu"...a mam do koszenia ok 1000 m2 i wiem, że bez napędu nie byłoby to takie łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 08.05.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam,Wlasnie kupilem Vikinga MB 443.0X spalinowke 4,0KM z koszem za 950pln.Ale dzis zobaczylem Bolens podobna za podobna kase z dodatkowa funkcja mielenia...Coz takie zycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 09.05.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Przymierzam sie do Partnera 6553D, 6,5 kM B&S 3in1. Cena 1700zł, mam duży areał, ponad 6 tys m. Co sadzicie o sprzęcie tej firmy,macie jakieś doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts