NatkaB 03.04.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Czy ktoś z Was mógłby mi polecić stronę internetową o rozchodnikach - tak, żeby były i zdjęcia, i opisy?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 03.04.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Czy ktoś z Was mógłby mi polecić stronę internetową o rozchodnikach - tak, żeby były i zdjęcia, i opisy? Z góry dziękuję. http://www.dobrepole.pl/s.html wykaz gatunków wg nazw łacińskiech, czyli szukaj pod S - Sedum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 06.04.2006 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 NatkaB,Pamiętaj, że rozchodniki najładniej wyglądają jak się przebarwiają , a przebarwiają się jak im wszystkiego brakuje. Posadź je w najgorszej ziemi i w najbardziej nasłonecznionym miejscu i nic przy nich nie rób nie nawoź i nie podlewaj. A zobaczysz co z tego wyniknie. Nie bój się napewno nie padną. Będą za to kolorowe, takich nie zobaczysz często na zdjęciach, zachęcam warto poeksperymentować. Podlewane i zadbane są w większości mniej kolorowe. Widzałem w niemczech takie dachy (stacje benzynowe) pełne rozchodników i takie barwne, że w żaden sposób nie da się tego osiągnąć inaczej niż tak jak opisałem. Tego tam nikt nie podlewa, chyba że deszcz. Posadź najróżniejsze, one łatwo się rozmnażają i bardzo dobrze zimują. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.04.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 A to już wiem dlaczego moje rozchodniki tak pięknie się przebarwiają a nic z nimi nie robię oprócz podlewania Podadziliśmy je w byle jakiej ziemi, od południowej strony. Jesienią są piękne - teraz już z ziemi wychodzą nowe roślinki Chyba nawet więcej niż ich do tej pory było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaloku 07.04.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Witam, szczegółowy opis jak uprawiać rozchodniki oraz parę zdjęć, a także podpowiedź gdzie można kupić te rośliny, jest pod adresem: http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/rozchodnik.html mam nadzieję że te informacje okażą się przydatne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.04.2006 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 wybrałam już rozchodniki : r. wielki i r. matrona. Teraz zaczynam poszukiwania po szkółkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts